10.7.09

FO: Blondesosialisme

OK, så skaper man ikke en bedre og mer rettferdig verden bare fordi man har et rødt sjal på seg 1. mai. Men jeg kan ikke tenke meg at det gjør noe skade, eller hva?

1. mai i år hadde jeg blått sjal på meg, og det var ikke helt passende, syns jeg. Visstnok bruker jeg perleøredobber, men blått sjal ... ? Nei, der og da fant jeg ut at neste år måtte jeg ha rødt sjal. Og på forumet uformelt.net var vi flere som ønsket å strikke sjal sammen (en såkalt knitalong/KAL).

Siden jeg ikke hadde noe rødt garn søkte jeg et garnbytte på Ravelry, og var så heldig å få tak i Wollmeise Lace, granateple. Bare 131 gram, men i følge oppskriften på Fountain Pen Shawl skulle det holde.
Det gjorde det ikke. Jeg så allerede tidlig at dette kunne holde hardt, og jeg måtte avslutte siste mønsterrepitisjon halvveis (derfor har ikke sjalet mitt sånne spisser som i mønsteret). Og ikke nok med det, da jeg felte av manglet jeg garn til de siste 30 maskene. Jeg visste at Wollmeise Lace i fargen Single Malt (som jeg var så heldig å ha et nøste av) kunne ligne såpass at det kunne brukes. Jeg tror bare de som er spesielt interessert vil oppdage fargeforskjellen.

Sjalet er strikka på pinner 4 mm og jeg syns det var rett størrelse til dette garnet og min strikkefasthet.

Ravelry er det forresten kastet fram forslag om at sjalet også er passende i jula og 8. mars også. Et (nesten) helårssjal med andre ord ...

6 kommentarer:

 1. Skikkelig flott sjal dette her, visst kan du bruke det heile året! Ha ei flott helg:-)

  SvarSlett
 2. Kjempefint sjal! Skal du bare legge det i skuffen og vente til neste 1.mai? Er helt enig i at det godt kan brukes som julesjal også-

  SvarSlett
 3. Det ble lekkert, jeg har det på den overfylte "skalstrikkedetengang" lista og Miss May venter også ,-)

  SvarSlett
 4. Det ble flott!! For gæli å bare bruke det på 1. mai syns nå jeg - hadde jeg hatt noe så fint ville jeg ha brukt det året rundt!

  SvarSlett
 5. Sjalet ditt er kort og godt lekkert! 1.mai er jo en perfekt dag for å bære et slikt sjal, men du finner sikkert flere anledninger også!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...