16.5.09

Fotnote

Jobb er jobb, men hobby ... i hvert fall er det sånn for meg, at det er der jeg utfolder meg, i strikking. Og hvis jeg hadde eksperimentert på jobben som jeg gjør med strikking så tror jeg kanskje sjefen min hadde bedt meg skaffe meg en hobby! (Å hei, G., hyggelig at du kom innom her ... lol.)

Som nevnt tidligere spurte Urkigurki på håndarbeidsforumet uformelt hvordan strikke med to farger i tå-området når man strikket tå-opp sokker. Jeg passet på ikke å nevne at hun spurte om en ting til, en ting jeg ikke kunne eller ikke kunne svare på: Hvordan strikke med to farger på hælen. Fordi jeg ikke visste.

Men det er det som er så utrolig morsomt med sokker: det er lett og kjapt å eksperimentere og prøve seg fram. Og så er det ganske enkelt også.

Som en fotnote til sokken Jessi så laget jeg denne som heter Reisetips. Tå-området er det samme som Jessi, og jeg har brukt samme blomst-mønster. Det som er forskjellen er at jeg har brukt det som heter travelling stitches (flettemasker på norsk?) og - brukt to farger i hælen.
Det jeg oppdaget var at det er viktig å stramme godt i alle snuinger og sammentrekninger, så går det faktisk bra å strikke med to farger også på vrangen. For vrangt må man jo strikke på hælen, og det er det som er utfordringa med to farger.


Garnet er som vanlig Wollmeise, denne gangen en blanding av Natural (hvit) i 100% merino og Pfauenauge (flerfarget) Fluffy sokkegarn, 80-20 merino-nylon. Jeg har ikke garn nok til å strikke den andre sokken, men det plager meg ikke. Dette var et eksperiment, og jeg har lyst til å eksperimentere mer med travelling stitches, og noen andre farger.

6 kommentarer:

 1. Sokken ble jo kjempefin!
  Men den ser vanskelig ut. Jeg driver nettopp og lærer meg tåa-og-opp-sokker, og jeg sliiiiter. Men det er vel en treningssak. Og det er jo veldig praktisk/slitesterkt med dobbelt på hælen! Du burde jo begynne å lage/selge sokkemønster!

  SvarSlett
 2. vilka jättefina sockar du gör!!!

  SvarSlett
 3. Så nyyydelig sokk! Jeg har ennå ikke knekt koden for tå opp, ei heller laget så fiine sokker som du lager, men en vakker dag skal det bli...inntil da popper jeg innom deg og beundrer dine sokker, nyyydeli. Ha en super dag.

  SvarSlett
 4. Heia Pinneguri!
  Æ har nokka til dæ i bloggen min :)

  SvarSlett
 5. Skikkelif flott sokk. Likte mønsteret og likte i hvertfall fargene :D Fin Marius du har strikket du også. God helg!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...