19.2.09

Whatever makes you happy, dear :)

Når jeg ser tilbake på denne perioden i livet mitt, tenker jeg i dag, så vil jeg kanskje si: Dette var prøve-garn-perioden min. Picasso hadde sin rosa periode, jeg har min grenseløse periode.

Garnet jeg snakket om at jeg skulle hente på posten i går, er Bugga fra den amerikanske garnfargeren Sanguine Gryphon. (Siden sokkegarnet blir solgt ut i løpet av minutter etter at hun har lagt det ut så ligger det ikke noe der nå, men det fins fargekart på The Loopey Ewe.)

Jeg nøsta opp garnet umiddelbart, og satt i gang strikkinga, enda et par Brainless av Yarnissima. Det vil si, det er bare Litt hjernedødt, siden jeg ikke strikker fletter over 4 masker, men over 2.

Uansett, det er garnet som er viktig i denne sammenhengen.
Jeg prøvde det amerikanske garnet Sundara i januar, og var vel litt kjølig, avventende. Dette derimot er jeg mer begeistra for - selv om også her må jeg si at det fortsatt ikke er noe som slår Wollmeise i fargene.
Sundara er som nevnt litt hyssingaktig, silkaktig hyssing, hvis noen skjønner sammenligninga. Mens dette, Bugga, er bare mykt og lett og en drøm å strikke med. Kvaliteten er Superwash, merino, kashmer og nylon. Det er litt tykkere enn sokkegarnet til Wollmeise, så sokken på bildet er strikket på pinner 2,5 mm, og det gir et tett resultat. På engelsk heter det a good stitch definition, jeg vet ikke riktig hva det kan oversettes med bortsett fra "tett resultat"?

Det viste seg at nøstene hennes er - som Wollmeise - veldig generøse. Hun skriver at de skal være ca. 113 gram (4 oz.), men som bildet viser så er det temmelig mye mer.


Jeg har bestilt noe mer garn av samme kvalitet, i andre farger, og siden det er såpass tykt så tror jeg det vil bli fint til et større strikkeprosjekt. Dette var et veldig hyggelig bekjentskap :)

I am in my periode for trying new yarn, and this time it is Bugga by Sanguine Gryphon. I like this better than Sundara which I tried in January, but still none of them can match Wollmeise colour wise.
I enjoyde very much to knit with Bugga, it's easy and very soft, and the result is very pleasing to me. I am glad I have ordered some more.

6 kommentarer:

 1. God morgen, fruen med pinnene! En ting jeg lurte på var, hvilken tykkelse på Wollmeise garnet brukte du på Fru Barista sjalet? Stilig navn på garnnøstet ditt da, Bugga (hugga,bugga,lugga)....

  SvarSlett
 2. Go' ettermiddag, pinnedamen :)
  Jeg brukte vanlig sokkegarn, 100%. 80/20 vil bli en bitteliten dæsj tykkere, og med lacegarnet ville pinnene ha blitt for små å strikke med.
  Eh ... ?

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Will an Award make you happy?
  Du kan uansett stikke innom bloggen min og hente den, viss du vil ha den!
  God helg!

  SvarSlett
 5. Takk skal du ha, Tesha, jeg setter den opp på Award-veggen min. Selvfølgelig :D)

  SvarSlett
 6. Anonym18.3.09

  Jeg skjønner ikke Brainless oppskriften...hjelpe meg du snille? Kan jeg sende deg en mail?

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...