12.1.09

Garnet Sundara

Jeg har snakka tidligere om at det er endel stress (=hype) rundt garnet Wollmeise. Den amerikanske varianten er garnet Sundara. Og alt garn som er vanskelig å få tak i, er selvfølgelig spennende ;)
Så jeg spurte på Ravelry om det var noen som var interessert i å bytte ett nøste Wollmeise mot 2 nøster Sundara. Ups, det var visst feil. Sundara-garnet er 100 gram, Wollmeise 150 gram, så det byttes ett mot ett. Ingen god veksling for meg, særlig fordi det viser seg at W. ofte er litt mer enn 150 gram, mens Sundare ligger både akkurat på 100 og til og med under. Men jeg ønsket virkelig å bytte så det var ikke noe problem - denne gangen.

Så jeg fikk retta opp fadesen og fikk en byttepartner.

(Fordi jeg har fotografert under forskjellige lysforhold så er fargen forskjellig - men det er samme, Pink over Slate.)

Jeg gikk igang med å strikke kjente sokker så jeg kunne så noe klokt om noe kjent, men det fungerte veldig dårlig. Sundara er litt hyssingaktig, med det mener jeg at det er to relativt godt spunnede tråder som er løst spunnet sammen, og sokkene ble klumpete. Jeg personlig likte det ikke som sokkegarn, men man skal ikke se bort fra det er valget av sokkemønster som er problemet, ikke garnet. Av sammenlignbart norsk garn syns jeg det ligner mest på en tynner utgave av Du Store Alpakkas Silke Alpaca.

I stedet brukte jeg det som kontrastfarge på Selbu Modern-lua mi. Det er akkurat en anelse tykkere enn Lotus Cashmerino og jeg fikk den lille hevelsen i mønsteret som jeg syns gjorde seg veldig bra. I mønsterstrikk syns jeg Sundara fungerte bedre enn Wollmeise fordi den var litt mer elastisk enn W., som kan være litt snøre, litt dødt å strikke med.

Og så var det fargene da. Sundara har flere ensfargede muligheter, mens noen av W.s farger er etter min smak med for skarpe kontraster og fargeskifter. Når det er sagt, ingen klarer som Wollmeise å lage garn som vibrer i farge.

Alt i alt, et hyggelig bekjentskap, og dumper garnet ned i fanget mitt en annen gang sier jeg ikke nei :)

I swapped 1 skein Wollmeise with 1 skein Sundara. Wollmeise being 150 gram and Sundara 100 gram it's not a good deal, but I really wanted to try the infamous Sundara so I really didn't mind that this time around.

I tried - and frogged - to knit socks, put didn't like the feel of it, as a sock. But it worked very well as a contrast colour to my Selbu Modern-hat, together with some cashmer yarn. It was more springy than Wollmeise in a stranded work, as such it was a good choice in a stranded project. Wollmeise feels a little dead in stranded work, esp. mittens which I can't make work with two Wollmeise yarns. But as a sock yarn and particular with cable work (a la Yarnissima) Wollmeise was a better choice for me.

I like the colour choice of Sundara with a lot of solid and semi-solids, but all in all I like Wollmeise vibrante colours even better.

9 kommentarer:

 1. Anonym12.1.09

  My thoughts exactly,Wollmeise socks are the most comfortable socks, I've ever worn.
  Sue in NY

  SvarSlett
 2. Ville du lagt energi i å få tak i garnet? Grunnen til at jeg spørr er jo at jeg er nyskjerrig for å få tak i det da - og som kjent har jeg endel Wollmeise som kan brukes til bytteobjekt.

  SvarSlett
 3. Sue, right!
  Ma-2, jeg tviler på at det er garn for deg, men du overrasker stadig. Jeg hadde heller aldri trodd Wollmeise var noe for deg så der kan du se ;D)
  Jeg stikker innom Coco med en liten prøve og så får du heller avgjøre det selv. Jeg legger det i en konvolutt med ditt utenpå, så får du spørre når du kommer.

  SvarSlett
 4. Nydelig lue! Jeg har fått tak i et par nøster fra The Plucky Knitter, og må si at jeg liker det bedre enn Wollmeise. Fargene er mer i min smak, garnet er minst like mykt og bittelitt tykkere. Må vel kanskje prøve Sundara også en gang - rart hvor hekta man blir på ting som er vanskelige å få tak i?

  SvarSlett
 5. Siena, jeg måtte selvfølgelig gå og ta en titt. Garnet ser supermykt ut! Og sjappa ble oppdatert i går og i dag er alt borte - ser ut som samme sak som med Wollmeise, dette ;D ... Javel, ny jakt på gang. For noe av det spennende ligger nettopp i at det er vanskelig å få tak i, som du sier ;P

  SvarSlett
 6. Det ble i hvert fall en nydelig lue! Ofte fint med en kontrastfarge som er en anelse tjukkere i et sånt "spinkelt" mønster, ja.

  SvarSlett
 7. Lua ble strålende fin! Står på strikkelista mi også for 2009.

  Jeg er altfor lat til å orke å mase med å få tak i "sjeldent" garn. Det overlater jeg til dere med jaktinnstinkt!

  (Men en liten uklarhet her: Det er DROPS/Garnstudio som har garnet Silke Alpaca. Du Store Alpakka sitt garn heter Baby Silk. Men ingen av de er da spesielt hyssingaktig??? Drops-garnet deler seg kanskje litt, men det er deilig og mykt til sitt bruk.)

  SvarSlett
 8. torirot, takk :)
  Annepålandet, det garnet jeg mener er den tynnere utgaven av Misti; jeg trodde det var Silkealpakka, men jeg kan ta feil. Det er i hvert fall ikke babyalpakka.
  Med hyssingaktig tenker jeg ikke på mykheten, men på spinninga. At man får to veldig separate tråder som er samlet sammen i en én tråd. Wollmeise består av mange tynnetråder som er spunnet løst sammen.

  SvarSlett
 9. Suk...jeg tror også, jeg er nødt til at eje sådan noget garn.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...