3.9.08

En hjelpende hånd

Jeg har ikke vært i stand til å finne bilder eller beskrivelser av dette heftet på nettet så jeg tenkte jeg skulle gi Rauma en hjelpende hånd.

Det er et hefte som selges gjennom Husfliden, og det koster 80 kr (på Norsk Folkemuseum koster det 90 kr.). Det er noen - i min smak - fantastiske bunadsstrømper med kompliserte flettemønstre. Guro har strikka en av dem, Bunadstrømper med mønsterstrikk fra Åseral i Vest-Agder.

Har du laget noe fra heftet så rop opp så kan jeg lenke til deg?

-- Redigert --
Her vil jeg etter hvert lenke til andre jeg har sett brukt boka.
For eksempel Knitting Iris' nydelige strømper!

Giving Rauma Ullvarefabrikk A/S a helping hand by showing some photographs from the booklet, Bunadstrømper og luer LVS - 4.
It costs € 10 at the Norwegian Husfliden, and consists of many beautiful traditional stockings used with the Norwegian male folk costums.

6 kommentarer:

 1. Du er snill som gir Rauma en hjelpende hånd! Jeg syns ikke norske garnprodusenter er noe flinke til å markedsføre seg. Skjerpings! Det er jo masse flott norsk garn som fortjener en plass i solen, men da må man jo vite om dem!!! Og dette heftet er virkelig flott, med mange tradisjonelle bunadstrømper samlet på ett sted.

  SvarSlett
 2. Anonym1.10.08

  Jeg har laga noe fra heftet - nemlig teksten :P

  SvarSlett
 3. Så hyggelig, Helene, at du tok deg tid til å kommentere :) Jegh har gitt bort dette heftet til flere sokkevenner i utlandet allerede!

  SvarSlett
 4. Hei, det jo lenge siden du har skrevet dette, og jeg vet ikke om du kommer til å oppdage kommentaren, men ...
  Jeg har iallefall strikket
  21. Bunadstrømper med flettestrikk. Herre. De er hjemmehørende i Rogaland.

  SvarSlett
 5. Vet noen om det er mønster på de hvite strømpene til Nordlandsbunaden her?

  SvarSlett
 6. Gunn Elin, jeg så etter om det var noe sted jeg kunne svare deg, men de bloggene dine var ikke helt opplagte. Jeg håper du ser innom her. Det er lenge siden dette innlegget ble skrevet så det er vel ikke særlig sannynlig at andre titter innom her. Jeg prøvde å finne mønsterboka, men jeg må ha gitt den bort. Du finner det samme på Husfliden så kanskje det letteste for deg er å stikke innom en Husfliden og spørre der?
  Lykke til med jakta :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...