4.6.08

Strikker du (også) i sommervarmen?

For en drøy måned siden ble vi på strikkekafeen i Oslo spurt av en større avis om vi kunne stille opp for et intervju angående den nye strikketrenden. Kaos trommet sammen en gjeng, og hadde et ekstraordinært strikketreff, en skikkelig win-win-situasjon. Men reportasjen kom aldri på trykk. Kjedelig for dem som stilte opp, men ikke akkurat verdens undergang.
Min teori er at en flott mai kom i veien. For hvem vil la seg inspirere av en avisreportasje til å strikke når det er varmt, grønt og naturen kaller?


Vel, vi gærne gjør det selvfølgelig, men også jeg har notert meg bak øret at de bloggene jeg abonnerer på har noe færre oppdateringer, og at noen innlegg nå er mer natur-lig.
På kveldsvakt i går hadde jeg som vanlig med meg strikketøyet i tilfelle det skulle skje et lite mirakel og jeg skulle få en pause, men mistet uansett lysten da en medarbeider lo litt (godmodig) av at jeg strikka på votter nå i juni.

Men - til dere som føler dere svært unaturlige (selv om dere også klatrer på fjelltopper, ligger med armene under hodet i gresset og nyter sola, og smører dere inn med faktor 15 på dagtid) så skal dere vite at jeg er her hvis dere skulle trenge å prate strikking. Også :)

12 kommentarer:

 1. Anonym4.6.08

  Ja jeg strikker i sommervarmen. Ute strikker jeg helst i bomullsgarn. Evt. meget tynt garn. Hekling i bomull er også mye brukt. Bare strikk videre på votten din du - man må jo planlegge vinteren nå.

  SvarSlett
 2. Anonym4.6.08

  Pfft... Ekstremstrikker som jeg er, så har jeg strikket jakke i mohair med svette fingre. Jeg har aldri skjønt dette med at vinteren er sesong for strikking; da er det jo søkkmørkt. Jeg hekler på et sjal i alpakka på bussen og strikker på ulljakken hjemme :) Sånn er det bare. Glad for at du er som meg... ;-)

  SvarSlett
 3. Jeg strikker året rundt. ;)

  Men foretrekker egentlig hekling om sommeren, av en eller annen grunn.

  SvarSlett
 4. Selvsagt strikkes det! Kan ikke trappe ned på mentalhygienen bare fordi det er sommer :-)

  SvarSlett
 5. Strikking passer året rundt, og terrassearbeid MÅ jeg ha, ellers blir iallfall kjedelig der ute.

  Det jeg har holdt på med siste tida er barselgaver, og de ventende mødrene snoker i bloggen min. Ergo kan det ikke blogges :-)

  Så om vi som fortsatt strikker i sommervarmen er sære eller på andre måter ikke helt A4, får det heller være. Det handler om trivsel og mentalhygiene, enig med Tora der.

  SvarSlett
 6. Bra at du ikke tar strikke- og blogfri!
  Fordet om det ikke blir så mye strikking på meg om dagen så leser jeg bloggen din :)

  SvarSlett
 7. Godt noen tenker og snakker strikking året rundt, det setter jeg umåtelig stor pris på! Selv har jeg vært helt elendig på bloggefronten, men bilder er tatt, det bare mangler litt tid til å putte de inn i PCen og i bloggen. Det kommer, det kommer..

  SvarSlett
 8. Anonym5.6.08

  Jeg skal strikke votter i sommer! Ikke bare fordi de skal selges på marked, men også fordi jeg skal trene meg på mønsterstrikk. Og votter strikker man i ull. Lenge leve de gale!

  SvarSlett
 9. Stakkar.. Hehe, jeg måtte le litt! Jeg har mistet lysten på strikking. Jeg vet ikke om det skyldes varmen eller litt for mange måneder med hovedfokus på spisse pinner... Jeg HAR imidlertid investert i 8 nøster Svale og en Ravelry download (hurra!) i tilfelle abstinensene skulle bli for hemmende for min mentale helse.

  SvarSlett
 10. Anonym5.6.08

  Hurra for at noen holder fanen høyt og strikkepinnene varme! Godt å se at strikking ikke døde ut med oss som strikka hønsestrikk på forelesinger, bussen, kino.............

  Selv holder jeg på med en kjole til meg selv i tynn ull. Sitter i skyggen og tenker på hvor fin,varm og rød jeg blir til vinteren.

  Lykke til videre og klirr, klirr.

  Hilsen Miramiss

  SvarSlett
 11. Selv om hendene blir svette nå når sommervarmen endelig er kommet hit i nord, så strikkes det på ullsokker når jeg er ute.
  Må jo ha noe å gjøre mens ungene koser og leker seg :)

  SvarSlett
 12. Ja, ikke sant :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...