24.6.08

Ser du farfalla'en? Ikke jeg heller :)

Det beste pluss the beste trenger ikke nødvendigvis føre til det allerbeste. Som disse vottene viser.
Jeg er i det eksperimentelle hjørnet, særlig gjelder det garnet Wollmeise (som er et sokkegarn), som jeg har prisa før og som jeg har lovet å komme tilbake ved anledning og fortelle hvorfor det er så fantastisk flott ullgarn ved anledning. Men ikke nå, nå må dere bare ta meg på ordet, stole på meg.

Jeg brukte Wollmeise på disse vottene, og jeg ble fornøyd med resultat. I det hele tatt er jeg veldig fornøyd med å bruke melert garn i votter, her er et annet eksempel, men denne gangen i Supernøtts hjemmespunnede garn.

Så da jeg skulle strikke den finske strikkeren Haavistos sommerfuglvotter, også kalt N:o 95, tenkte jeg at jeg skulle bruke det beste garnet tilgjengelig.
Men som syntes er de ikke særlig synelige. Vottene er supermyke, og fargene bare står ut og lyser mot en, men sommerfuglene kommer jo ikke særlig godt fram.

Jeg strikker dem ferdige, så misfornøyd er jeg ikke, men jeg skal strikke det samme mønsteret parallelt, i Noro sokkegarn og hvitt kasjmirgarn, en kombinasjon som jeg tror vil gi et bedre resultat. Da får jeg fargeskifter som jeg ønsker, men mot en nøytral bakgrunn i stedet.

Farfalla = sommerfugl på italiensk :)

9 kommentarer:

 1. Garnet ser jo lekkert ut, men dessverre er det jo ofte sånn at melert + melert blir litt grøtete. (Melert gult + ensfarget sort eller melert brunt mot ensfarget hvitt ville nok gitt større kontrast og bedre effekt). Men Noro + kasjmir høres ut som en sikker vinner! Nesten FOR fint til votter...

  SvarSlett
 2. For fint!? For fint?! Ingen ting kan være for fint til votter, vel?

  ;D)

  Noen lærer den harde veien: Melert + melert = graut er skrevet bak øret :)

  SvarSlett
 3. Av og til henger ikke hodet med.... jeg leste ser du Falaffelen? Og funderte veldig lenge på hvor en slik matrett kom til syne på votten din. Men sommerfuglen fant jeg :)

  SvarSlett
 4. Merete, jeg prøvde bare å være kul og interessant og spennende og leseverdig og global og ... og det klarte jeg tydeligvis ;)
  Det betyr sommerfugl. På italiensk :D)))

  SvarSlett
 5. Vær så snill! Fortell meg hvor du har kjøpt det fantastiske mønsteret med sommerfugler, Ravelry henviser til biblioteket?
  Koser meg med de gode bildene dine og alle vottene. Hilsen Ida

  SvarSlett
 6. Så lekkert garn du får tak i. En ren gul ville vel kanskje få fram sommerfuglene? Det er godt du eksprimenterer, så kan vi andre sitte å suge til oss lærdommen :-)

  SvarSlett
 7. Så bra du strikker dem ferdig! De ser jo riktig fine ut, selv om sommerfuglene ikke stikker seg så veldig frem. Eksperimentering er nå gøy lell. :)

  SvarSlett
 8. Anonym31.7.08

  Vottene blir helt nydelige!! Hvor fant du oppskriften? Jeg tror ikke jeg fikser oppskrifter på finsk, men det er aldri godt å vite :-)

  SvarSlett
 9. Det må være de nydeligste votter EVER!! Hvor har du fått tak i oppskrift? Må ha bare MÅ ha! :oD

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...