9.6.08

FO: Zum Dirndl/Skikkelig på trynet

Jeg er unormalt dårlig på nederlag. Hjernelappene mine sier at alt er mulig, og at det bare er dumme mennesker som ikke får det til. Hva det nå skal være. Men akkurat som alle andre hender det faktisk at også jeg må kaste inn håndkleet og innrømme nederlaget. Og føle meg skikkelig dum. Hjertet mitt prøver alltid å justere et så enkelt menneskesyn, både når det gjelder andre og meg sjøl, men det kreves stadig jobbing.

Har du lest bloggen min tidligere vet du at jeg kasta meg på da Yarnissima etterlyste prøvestrikkere til sokken Zum Dirndl. Det gikk litt trått med meg i begynnelsen, og i forståelsen av mønsteret. Det løsna da jeg endelig forsto teknikken med tåkappa, og til og med formingen av hælen gikk bra. Men så stoppa det opp. Jeg måtte få en omgang inn med teskjeer, og da viste det seg at jeg hadde misforstått noe noen omganger tilbake så jeg hadde litt få masker. Så var det påny en omgang som var helt gresk for meg, og da kjente jeg at jeg hadde nådd mitt metningspunkt - jeg orket ikke mase enda en gang. Det var bedre, det er bedre, å innse at dette prosjektet ligger litt for høyt for meg. Antageligvis både teknisk og språkmessig.

Det beste som kom ut av dette er at jeg tross alt sitter med mye Wollmeise-garn, og at jeg lærte å strikke en sokk fra tåa og opp. Aldri så galt ...

6 kommentarer:

 1. Det må jo være nyttig å vite for vedkommende som har laget dette mønsteret at det er så vanskelig å følge. Det handler ikke om at mønsteret bør forklares/skrives annerledes og bedre da? Hvis ikke du får det til, så vil ikke jeg engang vurdere å kjøpe
  mønsteret :-)

  SvarSlett
 2. Jeg syns du er veldig modig jeg, i tillegg til veldig flink selvfølgelig. Det er jo nesten for gæli å BRUKE noen sånne sokker som det ligger så utrolig mye arbeid bak... Så hva gjør du egentlig med alle de fine sokkene du strikker???
  Og PS: Hvis mønsteret ikke er til å forstå, spørs det vel om det ikke er den som har laget/skrevet ned mønsteret som må skjerpe seg, og ikke strikkekunnskapene dine det er noe i veien med, for de ligger vel et godt stykker over gjennomsnittet uansett, skulle jeg tro!

  SvarSlett
 3. Njaaa. Det er jo derfor hun har teststrikkere. Det er nok hos meg (=i mine pannelapper (Supernøtt, du er velkommen til å lage noe artig på Pannelapp vs. Pinnelapp vs. Oldemorsruter ;p)) problemet ligger. Jeg har veldig god erfaring med å trekke seg tilbake, gråte en skvett, slikke sine sår og så gyve på igjen - så kanskje om et års tid ... ? Noen som husker mine spede forsøk å strikke sjal ;)

  SvarSlett
 4. Synes du har vært flink jeg da! :)

  SvarSlett
 5. You've been tagged. Hope you are willing to play the game - the rules are at my blog spot.

  SvarSlett
 6. Foreløbig så de nydelige ut! Det skal litt guts til å kaste inn håndklet på prestisjeprosjekter, man vil så gjerne få det til!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...