14.5.08

Silkegarn? Nei, kamgarn.

Jeg er så heldig at jeg har bekjentskaper som er like garngal som jeg er (blitt). Det hender jeg investerer i dem ved å sende dem noe kvalitetsgarn, og da får jeg taket på dem og de får dårlig samvittighet og ved anledning så får jeg noe annet spennende garn tilbake.

Som garnet jeg fikk i posten i dag, fra Anjapanja. Som Vestlending har hun sugerøret rett ned i Hifa-bingen, og hun sendte meg kamgarn fra Hifa til et nytt vottepar etter hjertets lyst. Og se på den blanke overflaten! Det er virkelig så mykt og så tiltalende estetisk som jeg håper bildet formidler.


Garnet fins i 83 forskjellige farger, og jeg gleder meg til å komme til Bergen i slutten av juni og gå berserk på Hifa! Jeg har dessuten fått en bestilling på Hifa-garn fra en med-ravaler så gjør plass!

Takk skal du ha, Anjapanja :D (Siden jeg bare MÅ sveive opp ALT garn i sånne fine baller som du ser på bildet, så er fasongen litt forandra; håper jeg er tilgitt?)

Hva er kamgarn?
Med kamgarn (engelska worsted yarn, tyska Kammgarn) menar man en tråd spunnen ur långa parallelliserade ullfiber. Den korta ullen och brutna fiber avlägsnas före spinningen. Vid handspinning använder man ett par ullkammar för ändamålet. Vikingkammen har en eller två rader tänder, den engelska ullkammen har fem rader. Kamgarn ger släta fina tyger. (Sitat hentet fra Wikipedia)

(I tilfelle du ikke skjønte jeg var ironisk i første avsnitt: Jeg tror egentlig at jeg fikk garn av Anjapanja fordi hun vet jeg setter pris på kvalitetsgarn, ikke fordi hun har dårlig samvittighet.)

Silk yarn? No worsted yarn.
From a yarn friend in another part of Norway I got a present today. It was the silky, soft beautiful worsted yarn from Hifa. I am going to Hifa in June, among other reason because I proposed to Woolcotton to buy her some Hifa yarn and send it to her, but now that I got some samples from Anjapanja I can find 83 other reasons to go there for my self :)

5 kommentarer:

 1. Anonym14.5.08

  83 farger!! *drømme*

  SvarSlett
 2. Anonym14.5.08

  Nøstene ble jo mye finere nå :) Jeg tenkte meg at du kom til å gjøre det, er man hektet, så er man hektet! ;-)

  Og du har helt rett ang min motivasjon for å sende deg garn, begge deler (hihi)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelig bursdagshilsen :-)
  Det ser ikke ut til at du mangler prosjekter, men da jeg så vedlagte innlegg tenkte jeg på deg umiddelbart :-)

  http://whipup.net/2008/05/15/ephemeral-guerrilla-gardening/

  SvarSlett
 4. Bare innom for å se hvordan det går med deg borte i hovedstaden. Stikker innom av og til, men er ikke alltid like flink til å legge igjen en kommentar da. (Fy meg!)
  Finnes det 83 farger i det hele tatt??? Hehe! Snakk om eldorado. Det er nok verdt hele turen over fjellet det.
  Vottene dine er nydelige og de lammene er til å spise opp (Grillseseong?)
  Ønsker deg en fin 17. mai! Trenger du hjelp til sølvpussen til lørdag, så ta deg en tur innom meg;)

  SvarSlett
 5. Garnentusiasten her har til og med skaffet seg fargekartet til Hifa og Isager, for å kunne sikle litt på farger. Nam!

  Skulle du noengang bestille noe annet fra pinnsvindesign, så er det kjekt å slenge med på bestillingen.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...