2.5.08

FO. Himmelske votter :)

Da jeg la den første votten på vekta veide den 27 gram. Da jeg la den andre votten på vekta veide den - 27 gram! Jeg ble litt imponert sjøl, jeg ;D) (Hvorfor veie votter? Tja ... )

De er strikket i garnet Wollmeise 'Blue Suzanna' (kjøpt via nettet) og et kinesisk kasjmer-garn som jeg kjøpte på Pinnsvin Design for et drøyt år siden. Jeg la opp 57 masker, strikket vrangborden i 2 rett, 1 vrang (som heter corrugated rib på engelsk), og så økte jeg til 62 på hovedmønsteret. Mønsteret fant jeg i boka av Slava. Jeg brukte pinner 2,5 mm, og vottene er blitt helt supermyke, naturlig nok siden de er laget i reneste merino blandet med kasjmer-garn.

Heavenly mittens
These are knitted with Wollmeise sockyarn in 100% merino and off white cashmere yarn. I used needles 2,5 mm, and they became super soft. Each of the mittens weight 27 gram. I found the pattern in my very loved book about Latvian mittens by Mirdza Slava.

10 kommentarer:

 1. Så lekre de er! God helg :-)

  SvarSlett
 2. Anonym2.5.08

  They are a beautiful piece of work!

  SvarSlett
 3. Anonym2.5.08

  Det var noen himmelsk fine våtter.
  Knall fint mønster.
  Ønsker deg ei fine helg.

  SvarSlett
 4. lovely mittens! I love how the multicolored yarn looks in there.

  SvarSlett
 5. Anonym3.5.08

  Selvfølgelig må du veie vottane! Korleis skal du ellers vite om du har nok garn neste gong du skal strikke slike votter(i alle fall er det det eg fortel meg sjølv kvar gong eg veier strikketøyet mitt).. ;)

  Nydelige votter, som alltid! Ha ei finfin helg!
  (Hels Høggbert!)

  SvarSlett
 6. Så kjmepefine votter!! Nydelige. Hvordan vekt bruker du? Jeg skjønner jeg må ha meg en vekt... Får magesår av å lure på om garnet holder til et par sokker til osv...

  SvarSlett
 7. Nydelige votter! Blir så imponert over mønsterstrikking jeg, det er så fint :)

  Jeg knoter meg gjennom mønsteret på Fanakofta, og synes ikke jeg får det særlig bra til.Og så bruker jeg så laaaang tid på det! hihi

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Anonym4.5.08

  Som vanlig: lekre votter du har strikket!!
  God søndag fra Kari Anne

  SvarSlett
 9. Vottene dine er nydelige! Min norsk er litt "rusty" men jeg maate si at du er helt flink til aa strikke votter, PG!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...