18.4.08

Forelska i Riihivilla-garn

Først strikka jeg en lue i garnet fra Riihivilla, og nå strikker jeg på garnet som var ment å bli et forsøk med votter. Da jeg fikk garnet tilsend rundt påsketider ble jeg litt overraska over hvor tykt det var, egentlig ikke noe jeg ville valgt for å strikke votter i det hele tatt. Særlig jeg vanligvis strikker veldig finmønstra-votter.

Men nå som jeg har problemer med Mystic Light Shawl så er jeg klar for å prøve likevel. Jeg tenkte litt fram og tilbake, nåja, et par timers tenking i hvert fall, jeg ønsket et mønster som ikke er for detaljert på grunn av tykkelsen på garnet. Mønsteret kommer fra boka til Mirzda Slava med hundrevis av latviske mønstersnutter. Jeg har strikka dette mønsteret før, i Palette. med en litt annen fargeskala og annen begynnelse.

Jeg strikker på pinner 2,5 mm, og har lagt opp 48 masker. Jeg har en bord med tveband, og så lagt ut et par masker så jeg kunne strikke mønsteret 5 ganger, 50 masker.

Fordelen med tykt garn er at det går fort :)

In love with the yarn from Riihivilla
I was surprised when the yarn I have ordered from Riihivilla came around Easter, it was thicker than I had imagened. And not a yarn I would have chosen for my usually very detailed mittens. But now that I am in deep shit with the Mystick Light Shawl, I was ready for something else, something I know I manage. Like mittens :)
The yarn is beautiful to knit with, and the colors are so perfect together. And fits the pattern well.

These mittens are knitted on 2,5 mm needles, and I started with 48 stitches before I increased to 50 after the tveband-row to fit the pattern from the book by Mirdza Slava.

Thick yarn means fast done :)

1 kommentar:

  1. Riihivilla har vidunderlig garn! Det var gøy og følge lenken og lese bloggen hennes. Din begynnelsen av votter er fin. Også jeg vil si takk for at du oversetter bloggen din litt. Den er en liten norskurs for meg :)

    SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...