2.3.08

Overraskelsesjakke

Ikke minst jeg ble overrasket over at jeg la opp 160 masker for å strikke Zimmermanns Baby Surprise Jacket. Jeg tror grunnen til navnet er at den strikkes i ett stykke, og det er nesten helt umulig å skjønne mønsteret, og når det rare man har strikket er felt av og skal få dette til å bli en jakke så blir man noe overrasket over at det blir en veldig vakker babyjakke. Vanligvis blir det i hvert fall en vakker babyjakke.

Mønsteret ble designa av Elisaberh Zimmermann i '68, og jeg tror det må være et av de mest populære på Ravelry (du må være bruker for å komme inn på lenka): 2158 stykker som har strikka den per begynnelsen av mars 2008.

Jeg har strikka den i 3 forskjellige farger av Drops alpakka. Ikke overraskende så jeg er veldig fornøyd med garnet, og overraska over resultatet. Jeg har gjort noe galt et sted så hjørnene krøller den seg :(
PS til selv: Ta den med på neste Stitch'n'Bith-møte og få litt hjelp!

Well, at least I tried to knit something else than mittens, but it seems like I really have found my niche. The Baby Surprise Jacket by Elisabeth Zimmermann from 1968, the most popular pattern on Ravelry?, is not my niche anyway :(
As I don't have any babies on my own I suppose it could be worse ;)

10 kommentarer:

 1. Den er kjempesøt!

  SvarSlett
 2. Anonym3.3.08

  Kjempesøt jakke! Den minner om LINUS jakka, designet av Hanne Falkenberg. Artig måte å strikke på.

  SvarSlett
 3. Søt, ja. Er enig med Sylvia, den ligner Linus. Men Linus er strikket i 2 deler.
  Jeg har strikket Linus, størrelse 6 år, nydelig jakke, men eieren nekter å bruke den, den stikker bittelitt. Dumt. Men jeg har ikke gitt opp riktig ennå. Skal prøve å lure den på han.... =)
  Her har du lagt inn mange innlegg siden sist jeg var innom bloggen din. Du er jo så flink og produktiv!
  Artig!
  Blogges...

  SvarSlett
 4. Jakken er flott, fine farger og jeg synes slett ikke at den skulle plasseres i kategorien mislykket før vask og strekking til ønsket fasong!!

  SvarSlett
 5. Nattugla, jeg lytter til tidligere erfaring så jeg skal prøve.
  Men e æ sjeptisk, ja.

  SvarSlett
 6. Anonym6.3.08

  Det der er en artig jakke - jeg kjøpte Knitter's Almanac fordi jeg trodde mønsteret sto der, men jeg burde nok ha undersøkt litt mer på forhånd. Hvor fant du oppskriften? Kunne tenke meg å prøve å strikke denne jakken, selv om det ikke er planlagte småfolk på vei her hos meg heller.

  SvarSlett
 7. Anonym9.3.08

  Nydelige farger, i alle fall.. :D Gi beskjed om du finner ut kva som gjekk "galt"!?

  SvarSlett
 8. Syns denne jakken er nydelig.
  Er nesten så jeg har lyst å strikke den i påvente av barnebarn. :)

  SvarSlett
 9. Så hyggelig at du så innom hos meg!
  Har hatt planer om å prøve meg på denne jakka jeg også, men mistet litt motet når jeg så at du har fått til noe feil.. For du ser virkelig ut som en proff strikker, jeg har bare strikket et par måneder.

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...