4.3.08

Et innlegg om sjøltillit

For noen måneder siden så jeg disse vottene laget av Sarah, for første gangen. Jeg kjente det igjen som håndverkskunst med en gang jeg så dem. Og fikk umiddelbart lyst til å lage dem selv. Men jeg tror at av og til er det naturlig at ting tar litt tid, og at man modnes mens man venter. Ikke passivt venter, jeg har jo strikka en del mønstervotter i mellomtida så jeg har også fått litt praktisk erfaring, men kanskje like viktig er det at jeg har fått opparbeida litt sjøltillit?
Det jeg mener med sjøltillit kan eksemplifiseres med: Det var en nettkontakt som ba meg om hjelp: Det blir huller i hjørnene av tommelen, hva skal jeg gjøre?
- Plukk opp en maske i hvert hjørne i en V, og går ikke det, nei vel, sy et sting eller to i etterkant.
Å jukse på den måten ville stride imot hele meg tidligere, jeg trodde det var helt harry å gjøre sånt, og hvem ønsker vel å være harry ;) Det er det jeg mener med sjøltillit, nå plager jeg ikke meg sjøl (på dette området!) med idealet, jeg forholder til meg det praktisk. Jeg har kjemperespekt for alle som klarer å strikke jakker og gensere, sånne store strikkeprosjekt. Dere som gjør det har sikkert med tiden funnet både den ene og andre metoden som fungerer, og som nødvendigvis ikke står i oppskriften eller i mønsterbøkene?

Og når jeg nå går i gang med å legge opp 92 masker på pinner 1,5 mm for å strikke Upitis votter fra Knitting in America, så er jeg ikke det minste redd. Jeg veit det vil ta tid, derfor er det greit at det er på de pinnene for de bruker jeg ikke særlig ofte. Men jeg tar det for gitt at det vil gå bra.
Om ikke dette er sjøltillit så veit ikke jeg :)

Jeg har strikka to prøvelapper, en med Sandnes Lanett og en med Knit Picks Palette. Den siste ga akkurat litt mindre prøvelapp (akademisk forskjell, men den var der) så jeg bruker Palette enda en gang.

A post about self confidence Some months ago I saw Sarah's amazing mittens for Allan. I recognized them as art craft immediately, and I just wanted to cast on. But I didn't, and I think that sometimes one has to wait and grow oneself, I had to wait. In the mean time I have had first hand experience with knitting stranded mittens, and I feel a confidence about starting these mittens that I haven't before. So I am ready to cast on 92 stitches on needles 1,5 mm (I think 000 in US?).

I have made two swatches, one with Sandnes Lanett and one with Knit Picks Palette. The last gives just about a tighter gauge so I'll use Palette once again.

12 kommentarer:

 1. Anonym4.3.08

  Jeg er utrolig imponert over at du gir deg i kast med disse vottene! Men det er kanskje et naturlig ledd i din votte-evolusjon. Jeg sammenligner det med at jeg skulle ha håndstrikket en Oleana-jakke på pinne 1.5. Jeg er ikke helt DER ennå ;-) Lykke til!
  Og jeg tror at med økt selvtillit kommer også ønske om å utfordre seg selv på nytt hver gang. Det har vært veldig interessant å følge din votteevolusjon :)

  SvarSlett
 2. The Allan mittens are stunning -- the cuff looks like tapestry! I did some knitpicks socks swatching on 2.25 and 2.50 and felt I was knitting with trees - I guess I'm just a fan of mostly 2.0 and 2.25 myself, but it still a little hard on my "arm." I've done 1.5 before --- you get used to it! (and you learn to like it because the patterns are so beautiful!)Knit picks Palette is interesting -- it appears "fluffy" but does thin down when used, which I like.

  SvarSlett
 3. Så utrolig lekre de vottene du har tenkt å strikke er! For hver gang jeg er innom øker lysten til å strikke votter. Angående "juksing" så har jeg alltid jukset med strikkingen jeg, men jeg har aldri egentlig tenkt over det før du skrev om det nå. Om jeg ikke er fornøyd med resultatet så syr jeg litt her og litt der til jeg er fornøyd. Det har vel mest med utålmodighet å gjøre tror jeg. Nå er vi iallefall to om det da :-)

  SvarSlett
 4. Jeg tror ikke du skal være rett for å sette i gang med vottene, garantert at de blir fine! Og jukse litt, ja det tror jeg vi alle må gjøre innimellom... Hvis du skal utenlands i år så har jeg funnet et sted du kan dra til. I november hvert år arrangeres det i Tallin noe som for meg ser ut som et messeparadis...Ta en titt på dette Picasa albummet, så blir du kanskje fristet... http://picasaweb.google.com/egateris (Nå har det seg slik at når jeg legger inn noe som skal være link så blir det aldri det - kanskje jeg er heldig denne gangen hehe)

  SvarSlett
 5. You certainly have every reason to feel confident now!

  W

  SvarSlett
 6. Takk Hobbygåsa, for et sted å få være i trøtte november, ja!
  Prøvde å finne ut mer om den, men begrepet Mardilaa gir ingen fornuftige treff. Vet du noe mer du vil/kan dele med deg av?

  SvarSlett
 7. Anonym5.3.08

  Synes du er superflink jeg, så mange mønstre og farger på tynne pinner. Jeg hadde aldri hatt tålmodighet til slikt, men resultatet blir jo alldeles nydelig. Har kost meg med å se på bildene av alt du har laget.

  SvarSlett
 8. Anonym6.3.08

  Får bakoversveis berre av å sjå prøvelappen, eg. Prøvelapper er noko eg er ekstremt dårleg på. Men i nokre tilfeller kan det nok vere lurt, ja... Særlig når ein har tenkt å gje seg i kast med strikking på SÅ tynne pinner!

  Ønsker deg lykke til(sjølv om du sikkert er godt i gang, og vel så det)!

  SvarSlett
 9. Jeg vet ikke stort mer enn at messen i 2007 ble arrangert 8-11. november og at på engelsk blir det beskrevet som St Martins Day Craft Fair. Jeg har en venn på Ravelry som heter Egater, det er gjennom henne jeg har sett dette. Jeg klarer ikke å se arkiv i bloggen hennes, men hvis du bruker blogginnleggene fra siden hennes på Ravelry i november kan du kanskje få noen flere hint. Jeg har klart å få henne til å skrive noen ord på engelsk i bloggen, og hun svarer på engelsk på mine meldinger, men det er ikke det hun syntes er mest morro tror jeg... Lykke til, og skulle du finne ut mer hadde det vært gøy å høre om det.

  SvarSlett
 10. Er det noen som vil lykkes med de nydelige vottene å er det du! Det er jeg HELT sikker på. Gleder meg til de første bildene :-)

  SvarSlett
 11. Det er slemt å si at noen er gal, men---. Tenk å gi seg i kast med votter på p 1,5! Jeg ønsker deg virkelig lykke til, disse vottene må bli utrolig flotte. Gleder meg til å se dem ferdig. Ønsker deg ei fin helg!

  SvarSlett
 12. Anonym9.3.08

  Jag är också sugen på att sticka vantar med fina mönster, de du valt är jättevackra! hOppas det går bra! :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...