16.1.08

Du ska' få ei da' i mårra ...

Igjen, inspirert av Be*mused har jeg shoppa litt i dag. Jeg har vært og handlet fargestifter. Jeg tenker som så at når jeg lager så mange mønstervotter for tida så kan jeg prøve og gjøre det ordentlig, planlegge litt.

Og siden jeg har fått så godt forhold til 'Palette' fra Knit Picks ville jeg kjøpe farger som reflekterte fargene jeg har i dette garnet. I butikken hadde jeg ikke med meg verken garn eller strikka votter så jeg måtte ta det på hukommelsen. Ut med én, inn med en annen, ut igjen med en annen fargeblyant. Og som syntes på bildet så huske jeg ikke så verst: Den grønne er mye bedre i virkeligheten enn på bildet, mens den grå ble litt for lys. Jeg sto med flere rosafarger i hånda, men ingen ligna på den sjokkrosa/sterkrosa jeg hadde strikket med.

Det er blant annet rosafargen i denne votten som gjør at jeg ikke kommer til å strikke den andre; den får bli en slags mønster-referanse. Da jeg så mønsteret i den nye boka mi om litauiske votter tenkte jeg umiddelbart at jeg ville lage et par votter med gul bunn og røde blomster. Men siden jeg ikke har gult og rødt i 'Palette' prøvde jeg meg med lys bunn og mørkere blomster. Men rosafargen ødlegger, den er altfor sterk for min del. Enten så må det være mer av den (i dette julemønsteret for eksempel) eller så kan den ikke være med, den er så dominerende.

Men nå har jeg i hvert fall fargeblyanter å prøve meg fram med neste gang jeg skal i gang med et vottepar.

Inspired by Be*mused's approach to pattern making I went berserk in the color shop today. The color pencils reflects the different shades of Palette I have acquired from Knit Picks.
It was not possible to find a pen which looked like the strong pink in this mitten. And I am not bothered. I don't like the color, and next time I'll make a pair of mittens only in off white with the pink alone. As part of the mitten I made it dominated too much, and I'll only keep the mitten as a reference.
Next time though, I have colors to play with before I knit the mittens.

8 kommentarer:

 1. oh, yess! You say something in English too! I thought already I have to learn Norwegian to read your blog :) Thank You!

  SvarSlett
 2. What a wonderful idea. :)
  And thank you for writing something in English!
  I've tried a couple of those automated translation tools and it was hopeless.

  SvarSlett
 3. Där slog du an en sträng hos mig! Som barn bodde jag nära norska gränsen och lyssnade till norsk barnradio. Min älsklingsång var den (nostalgisk djup suck!!):
  Du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står
  Med blanke ark og fargestifter tel,
  - og da kan du rette opp alle feil i fra i går og
  da får du det så godt i mårå kvæll.
  Men om du itte greie’re og alt er like trist - så ska du høre susen over furua som sist; du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står
  med blanke ark og fargestifter tel.

  SvarSlett
 4. Anonym17.1.08

  Å, så mange flotte votter du har strikka nå da!!!! så lurt med de fargestiftene. Da ser man jo hva som egentlig ikke passer av farger FØR man strikker. Lurt!
  He he...jeg lo da jeg så du hadde lekt deg i Bergen med strikkerier rundt forbi. Jeg har også vært på den tanken der...tror det vil skje til sommeren, men jeg fikk også ideen første gang jeg så i bloggen til Masquerader........
  Jeg strikker også votter nå, men de er ensfargede, i tykkt garn...går så raskt som bare det!!
  Og godt nyttår, foressten.

  SvarSlett
 5. Du ska' få en dag i mårra, og rekke opp det du strikka feil i går.
  Sånn har jeg det i dag, da blir det vel bedre i morra :o)
  God helg!!

  SvarSlett
 6. I see you are using knit picks yarn -- is it really better than Scandinavian yarn? The colors look really good. Bemused's colors are good, too -- I'll have to find out what kind of yarn she used! Maryjo

  SvarSlett
 7. Godt nytt år og gratulerer med nytt utseende på bloggen! Den er blitt kjempefin!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...