30.9.07

Sweet Sound of Silence

Å ja, jeg kom inn på det lukkede pinneforumet ravelry.com, og dermed forsvant jeg litt fra bloggen min og fra andre norske forum. Tross alt, døgnet har bare 24 timer. Jeg tenker en del av dere som abonnerer på bloggen min på RSS bare var glad til, jeg ;)

Men det betyr ikke at jeg ikke strikker, hekler og syr (på den nye maskinen min ...). Blant annet har jeg prøvd å motivere andre som har tatt en pause fra sitt Candle Flame Shawl til å gjøre det ferdig sammen med meg. Men det er tungt, når man først har gått videre med nytt strtikketøy er det slitsomt å ta dette sjalet opp igjen - det er mange mønsteromganger.


Så lang er jeg kommet, og likevel er det for kort. Jeg kjøpte et kashmirskjerf i Skottland som jeg tvinner dobbelt rundt halsen, og jeg ønsker dette sjalet skal være like langt. Så selv om jeg har hatt god progresjon den siste tida er jeg nok fortsatt bare på 70 % ferdig.
Jeg kjøpte 100 gram Tvinni Alpakka, og det har jeg strikket opp. Heldigvis hadde jeg liggende 50 gram fra et tidligere kjøp som jeg sper på med. Det blir nok ferdig før oktober er over, ja :)

Jeg fikk litt panikk i går da jeg oppdaget at jeg hadde mistet noen masker. Men det gikk overraskende greit å hekle dem opp, og skjerfet er sånn at det ikke syntes. Heldig for meg.

26.9.07

Sju sider av det siste året

Kristin, frk. Badegakk og Annette har tagga meg. Siden jeg har store problemer med å tro at noen er så veldig interessert i sju ting om meg (beklager, damer) så har jeg heller laget en liten billedcollage som viser sider ved meg, og så kan bildene nytes også.


Hvis noen har lyst til å gjøre det samme er dere herved invitert :D

23.9.07

Min kjære og jeg er hugget i sten :)

På vandring i Skottland møtte min kjære og jeg - tilfeldigvis - kunstneren Nick Waring. Waring er selv på vandring, om enn litt lenger enn de 14 dagene vi var på: Han vandrer fra hjertet i Skottland til Italias kulturelle hjerte, Firenze. Ja, hele veien. Og veien langs Europas blodårer skal bli et kunstverk og en doktorgrad.

Vi satt og spiste lunsj, min kjære og jeg, og Waring hilste og satte seg ned hos oss, og etter hvert fortalte han om prosjektet sitt. Og lurte på om vi ønsket å delta? Da måtte vi være klar over at samtalen vår ville bli en del av kunsten, og han skulle også ta bilder av oss. Vi syns (som jeg tror de fleste vil synes?) at det var kjempemorsomt, og hoppa i det.
Nå står navnene våre på lista hans, og etter hvert skal også enkeltes samtaler oppsummeres. Jeg hadde ikke så mye spennende å si, men min kjære derimot la ut i det lange og breie om hvor i kroppen sjelen er plassert og dét er kanskje interessant for en kunstner å stoppe opp ved ;D

Her begynner det ...

22.9.07

Fyndat ...

... som svenskene sier.


På vei ut av loppemarkedet så jeg det sto det som så ut som en symaskin og holdt døra åpen.
- Kan jo spørre om den også er til salgs, tenkte jeg, fortsatt svært lykkelig over å ha fått tak i et hespetre til 40 kroner.
- 200 kroner, sa mannen.
- Nja, jeg tror ikke jeg har så mye igjen i lommeboka, men jeg skal se hva jeg har. Og det jeg hadde var 178 kroner.
Og 178 kroner for denne symaskinen ble det.
Den er tung som bly, den har enkel stikkontakt som gjør det litt vanskelig å finne sted å sy her i huset, og den har en liten feil under som gjør den ustø. Virker den? Den virker som et olja lyn, jeg tror noen må ha vært glad i denne og tatt godt vare på den.

Ikke bare en symaskin, men en gammel heklebok (5 kr.) og som sagt et hespetre også.

Før dette loppemarkedet var jeg på et annet bittelite loppemarked der jeg fant en flott syeske (5 kr.) og noen vakre synåler (20 kr.).

Fornøyd :D

21.9.07

Noe har skjedd

Plutselig, overraskende og veldig plutselig så er det bare 700 foran meg i Ravelry-køen!

Found you!

* You signed up on July 15, 2007
* You are #16538 on the list.
* 701 people are ahead of you in line.
* 18073 people are behind you in line.
* 45% of the list has been invited so far

Kanskje jeg kommer inn døra allerede før september er over?

20.9.07

Ferdig MS3 med bilder

Ja, sånn ser den ferdig ut. Skikkelig raring, men den er god og varm å ha over skuldrene :)


Det første bildet viser den før jeg vasket og strakk den. Dessverre er den veldig lang (og jeg har ikke strekkepinner) og jeg har bare en kort sofa. Så endene er faktisk ikke strukket, men det er ikke så viktig. Over skuldrene er den vakrere enn når den ligger flat på gulvet.

Alt i alt, summasumarum? Joda, det var veldig hyggelig at det fantes en dame som ville dele et mønster med meg og 6000 andre. Men hennes smak er ikke min smak, jeg syns det er en rar kreasjon. Men man skal ikke se bort fra at den vokser seg på meg :)

18.9.07

FO. Mystery Stole 3

Endelig hjemme fra Oslo, endelig ferdig med MS3. Det ble så fantastisk stygt at jeg er nødt til å vaske det, strekke det og avfotografere det før jeg tør vise det fram. Og blir det ikke bra da heller så ... nåja, jeg har flere røykende venninner, jeg ;p

I Oslo var jeg endelig innom den sagnomsuste Mauds på Tveita. Og ble veldig skuffa. Det vil si, garnutvalget var ikke halvveis gæren't, jeg kjøpte en svær sak med tynn ull som nok vil rekke til mange sjal til en veldig overkommelig pris. Men da jeg spurt dama bak disken hva det var for noe sa hun:
- Det vet jeg ikke.
Og fortsatte med sitt.
- Eh, er det noen du kan spørre, jeg bare lurer på kvaliteten, er det ren ull, det kjennes sånn?
- Det kommer ikke noen på jobben her før ved fire-tida.
Nei, det var tydellig at det ikke var noen på jobb der, nei. Og jeg som har klaget over servicen i Bergen ... ?! Men det er vel strengt tatt sånn at har man ikke noe hyggelig å si så kan man la det være, er det ikke?

Ja, ja.

Tusen takk til alle for hyggelige kommentarer om sjalet og pulsvarmerne :D

14.9.07

Sjalet er hengt opp

Ingrid stiller sporty opp og kler seg i sjalet 'Hidcote Garden Shawl'.

Vitale data:
* 160 gram lace yarn fra handpaintedyarn.com
* Strikket på rundpinner 4 mm

Jeg startet 13. august og avsluttet 12. september 07.

Nå tar jeg fram 'Mystery Stole 3' igjen og det er kanskje ferdig når jeg kommer tilbake fra Oslo om noen dager.

13.9.07

Pulsvarmere 'BenteB'

Jeg håper det er greit for BenteB at jeg kaller opp disse pulsvarmerne etter henne? Fargen er jo helt typisk henne, men kanskje dne kanten er litt vel i overkant? Men på den andre siden så har hun jo laget noen skikkelig søte skjerf sjøl, så kanskje det går greit likevel?

Det blå partiet er merinogarn, den hvite kanten er tynn alpakka.

12.9.07

FO. Hidcote Garden Shawl


Jeg føler meg bevisstløs i gjerningsøyeblikket. De siste 8 omgangene var et rent h***, og jeg var ikke tilstede. Hadde det ikke vært for at jeg hadde bestemt meg for at sjalet skulle gis bort til OktoberRosa 07 ville jeg lagt det til side - med fare for at jeg aldri ville tatt det opp igjen. Det var så stort, så mange masker på slutten ... Jeg tenker på Lacefreak som bruker en kveld på en omgang på sine sjal 8-0 Men, også hun må finne på annet mellom slagene.

Det er en lettelse å være ferdig. I morgen bløtlegger jeg det og strekker det på madrassen - det eneste her i huset som er stort nok.

Jeg syns det er rettferdig å få noen gratulasjoner ;)

11.9.07

Knitting in the City


Guro har utfordret meg til å fortelle om hvor jeg strikker. Dét ville blitt et langt innlegg, det, så da er det egentlig lettere for meg og dere at jeg forteller hvor jeg ikke strikker. Og det er ... hm, jo, det er ... nei, jeg har jo strikka der også. Jo, nå vet jeg! Det er ikke alle selskap jeg har med meg strikketøyet; noen selskaper passer, men ikke alle. Kino, MacDonald, bussen, mens jeg venter på bussen, mens jeg venter på folk, osv.
Og derfor, Supernøtt, derfor blir det så mye å blogge :D


Det er mitt kusinebarn Emma som har tatt bildene. Som betaling fikk hun velge garn og perler og så strikker jeg pulsvarmere til henne. Ingen føler seg lurt :)

Hidcote Garden Shawl? 640 masker på pinnen nå. Det er 10 omganger igjen.

10.9.07

Hjelp: Strikk med perler

Kanskje du er som meg, litt frustrert over at det fins så mange vakre pulsvarmere der ute og så skjønner du ikke hvordan strikke med perler? Det vil si, jeg har knekt koden, jeg, og så tenkte jeg kanskje jeg kunne være til hjelp for deg som fortsatt sliter?

Det er viktig å skjønne at selvom man strikker rett på begge sider, så fins det en rett side og en vrang side når det skal strikkes med perler.


Dette er siden der perlene/mønsteret kommer.


Og dette er vrangsiden. Dette er den siden vi jobber med når perlene skal strikkes. Noe som jo er litt paradoksalt for perlene/mønsteret kommer jo på andre siden.
Men sånn er det - følg med videre for forklaring :)


Du strikker nå på den vrange siden (med rette masker, som du gjør det på den andre siden av strikketøyet), og du kommer fram til det stedet der perlen skal være i følge mønsteret. Jeg liker å telle meg fram, men jeg er sikker på det fins mange forskjellige måter å finne ut hvor du er i mønsteret.
Så lar jeg en perle gli ned garnet, legger den tett inn mot strikketøyet på den andre siden av der jeg strikker (den såkalte rett siden), og strikker en maske. Simbsalabim, du har strikket din første perle!


Jeg gjentar: Legg perlen tett inn til strikketøyet på den andre siden av der du strikker.


... og strikk en maske. Og legg eventuelt en perle til inntil strikketøyet på den andre siden og strikk en maske til.
Så strikker du ut pinnen, snur strikketøyet (nå er du på framsiden, der perlene også befinner seg) og strikker rett tilbake uten å tenke på å legge inn noen perler.


Og sånn kan det for eksempel se ut: Tre perler på rad, tre rader etter hverandre (husk en rad med rett mellom perleradene), som forskyves med tre.

Eller et hvilket som helst annet mønster.

Lykke til :D

9.9.07

The Miller's Wife

Kjenner du diktet til Edwin Arlington Robinson, The Mill? Jeg hadde en fantastisk flott engelsklærer på gymnaset som introduserte oss for britisk litteratur så det sitter den dag i dag. Blant annet dette diktet som jeg kan utenatt. Og det er særlig strofen Black water, smooth above the weir/Like starry velvet in the night jeg tenker på når jeg døper disse tårevåte-nattmørke pulsvarmerne The Miller's Wife


Her kommer hele diktet

The Mill

The miller's wife had waited long,
The tea was cold, the fire was dead;
And there might yet be nothing wrong
In how he went and what he said:
"There are no millers any more,"
Was all that she heard him say;
And he had lingered at the door
So long it seemed like yesterday.

Sick with a fear that had no form
She knew that she was there at last;
And in the mill there was a warm
And mealy fragrance of the past.
What else there was would only seem
To say again what he had meant;
And what was hanging from a beam
Would not have heeded where she went.

And if she thought it followed her,
She may have reasoned in the dark
That one way of the few there were
Would hide her and would leave no mark:
Black water, smooth above the weir
Like starry velvet in the night,
Though ruffled once, would soon appear
The same as ever to the sight.

-- Edwin Arlington Robinson

8.9.07

Første pulsvarmer med perler

Bussen til jobben gir meg tid til å strikke småsaker. Og siden jeg endelig har fått til dette med perler så går det i det akkurat nå. Jeg har strikket med perler før også, i 'Soul'-lua, men da ble det brukt en helt spesiell teknikk som jeg ikke visste hvordan jeg skulle få til på disse pulsvarmerne.
Jeg kom over QueenMudds fantastisk herlige pulsvarmere. Ikke at jeg ville lage akkurat hennes, men jeg ønsket å bli inspirert og så prøve ut fra det. Men jeg fikk jo ikke til dette med perling!
Nå derimot, nå er jeg klar med pinner og alpakkagarn. Skal bare bli ferdig med siste rapport av Hidcote Garden Shawl.

6.9.07

Bak ryggen min ;)

Jeg er blitt blogga! Det er rart å høre hva folk sier bak ryggen min når de ikke vet at jeg lytter ... Flickr - der jeg har de fleste bildene mine - har noen hendige verktøy, og de har noen utmerkelser som det av og til er morsomt å se om man er blitt tildelt blant 100 000 millioner andre bilder. I dag titta jeg innom av nysgjerrighet, og oppdaga en liten sak som kan ta meg med til andres blogger der bildene mine ligger. Og oppdaga dette innlegget.

Jeg er litt fornøyd, jeg :D

Litt lei Hidcote Garden Shawl

Det tar 40 minutter - ja da, jeg har talt - å strikke fram og tilbake på sjalet nå, og jeg er litt lei. Jeg har bestemt meg for ikke å strikke på noe annet(*) før jeg er ferdig, og sånt er ikke jeg særlig god på :(
Jeg har 40 omganger igjen, så det vil ta en hel arbeidsdag å bli ferdig 8-0

En ting jeg må gå til innkjøp før neste sjal, er blonde-strikkepinner. Trepinner er fantastisk for skulderene å strikke med, men jeg holder på å bli sprø av å samle tre og tre masker og ikke få dem med meg! Og Addi Turbo fins jo også som bambuspinner ... selv om jeg er litt skeptisk til at spissen vil holde seg på sikt. Noen som har erfaring med det?

(*)
Joda, jeg strikker på votter/sokker på bussen til jobben fordi sjalet er for stort å ha med seg.

5.9.07

Yes! Yes! Yes!

Ja, ja, det er kanskje ikke oppfinnelsen av kruttet akkurat, men etter mye strev og mye prøving har jeg endelig skjønt hvordan perler brukes i strikketøy. Noen ganger er det så tett mellom øra mine at det burde vært en lov mot det, jeg skjønner det rett og slett ikke. Men bare jeg ikke gir opp så kommer jeg stort sett i mål. Mange syns nok jeg er ganske dum til tider ...
Jeg tenkte jeg skulle ta det med til strikkemøtet i kveld, problemet med perler og strikking. Så ville jeg prøve litt før jeg dro, og så plutselig bare skjønte jeg dette med å legge perlene på baksiden så de syntes på forsiden. Og så turde jeg likevel ikke reise på strikkemøtet, for fremmed, for skummelt.
Ja, det er nok mange som syns jeg er ganske dum til tider ... :/

Premiere

I kveld skal jeg for første gang på strikkemøte, ever! Det er HKAngora her i Bergen som lokker med pepsi og cola og kanskje mer viktig for min del, med strikkefellesskap. Kjenner jeg har litt sommerfugler, jeg :D

2.9.07

420 masker og fortsetter å telle

The Hidcote Garden Shawl skal bli et stort sjal. Nå er det 420 masker på omgangen, og det skal fortsatt økes litt før jeg er ferdig. Jeg kan ikke lenger ha det med meg over alt, det tar for stor plass.


Det er et greit sjal å strikke - altså bortsett fra at det er så stort så hver omgang tar lang tid. Og det er ikke perfekt, det er fullt av feil, noen tydelige, noen bare for meg.
Det skal gå greit å få det ferdig til OktoberRosa :)

1.9.07

Om ikke ull, trær ...

Det vil si, bøker. I hvert fall én strikkebok.

Dette ble litt kryptisk, men i mangel på ull i Skottland kjøpte jeg noen bøker, blant annet denne strikkeboka.


Ikke verdens mest avanserte bok, The Encyclopedia of Knitting, men en god oppslagsbok å ha. Den hadde til og med et eget kapittel om å designe egne strikkeplagg. Dét kan jo komme godt med.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...