28.2.07

Hode under vann


Takk til dere som tok dere tid til å komme med forslag til artige og gode blåggtitler i går :) Noen av dem har jeg brukt lang tid på så navn betyr noe det.

Jeg skal delta i en sjal-along i mars. Det er første gang jeg deltar i noe sånt, og jeg blei nok litt dradd med da forslaget kom opp først. Jeg har i noen uker nå gått og siklet på å strikke blondesjal, det er så mange vakre. Og sjøl om det etter hvert er blitt noen så ville jeg prøve å utfordre meg sjøl.

Men så kom jeg på at jeg holder jo på med to andre ... Så da flere andre benyttet seg av alongen til å bli ferdige med sjal de var i gang med følte jeg presset på meg lette. Så nå benytter jeg anledningen til å bli ferdig med Skiraste sjalen/Birch, og Bente.

Det vil komme flere muligheter, det er jeg sikker på.

27.2.07

What's in a name?


Alt! spør du meg. I hvert fall her i blåggland hvor vi er tretten på dusinet og noe må skille deg fra meg. Og omvendt.

Så hva skiller oss? Jeg faller ofte for en god blåggtittel. Faktisk er det første bud for meg til å bli interessert i en lenke. Det andre er at den anbefales på et nettsted som jeg har tiltro har omtrent samme smak som meg. Først da - hvis jeg ikke sitter og sørfer i forkjølelseståke da - tar jeg meg en tur.

Det fins millioner - om ikke milliarder? - av navn å velge mellom. Noen engelske som fungerer for meg er: Purls before Swine, Granny Squares Anonymous (dessverre ikke i virksomhet lenger), Crazy Aunt Purl og The Garden of Pink Shadows. Jeg syns rett og slett navnene er poesi, jeg.

Hva som befinner seg bak With a hook, Kung Fu Knitting og Monster Crochet skjønner man jo intuitivt. Men sagt på en artig måte.

Og siden det er på engelsk så er det sikkert mange titler som går meg hus forbi rett og slett fordi jeg ikke skjønner dem. Da er det greiere på norsk, og til dels svensk. Tittelen på blåggen Vriddrett skiller seg selvfølgelig fra andre, men det geniale med supernøtts blågg, syns jeg, er titlene på innleggene hennes: Hva med Shoppdatering? (Ved anledning skal jeg stjele den til planteblåggen min og ha et innlegg som skal hete Soppdatering ;p ... ), Krefttak, Bond, Arm Bond, Brå Grå, etc, etc.

Andre gode blåggtitler er de som minner om eventyr og vers fra barndommen.For eksempel Marie fly fly, Den gode feen og Fru Pigalop.
Og så er det de som går rett på sak, her er det heldigvis ingen mystikk Strikking & sånt, Ull & tull, og Fiberfeber som bruker seg av den mest poetiske bokstaven på norsk, nemlig f.

Hadde ikke tittelen Flittige hender/grønne fingre skulle jeg brukt den. Tittelen En till stickblogg blei jeg provosert av første gang jeg så. Men når jeg hadde befunnet meg i blåggland noen uker gikk det opp for meg at det var en veldig god tittel.

Og tilslutt en blågg som stiller i egen klasse, hver gang jeg ser den tittelen i noen annens blågg bare MÅ jeg stikke innom, enda vi ikke har så veldig mye til felles på håndarbeidssida, I et hus i en hage. Vakkert.

Og kan jeg få si, det gjemmer seg også ekstremt gode blågger etter min mening bak intetsigende - for meg - titler. Ingen nevnt med - navn.

Sjøl tar jeg sikte på - som iHanna - å skille meg ut ved fotografiene. Så neste gang jeg tagger folk i blåggland skal jeg gjøre det på grunn av bildenes fortreffelighet. Hello Heather :)

Kan du anbefale en blågg med et godt navn, på den ene eller andre måten?

26.2.07

Blod på tann


I Elite sin blogg kom jeg over et innlegg der hun omtalte et italiensk garn, Lana Grossa. Siden innehaveren i butikken Sofies i Sofies gate i Oslo reklamerte så heftig for italiensk garn - og italienske strikkemodeller - blei jeg nysgjerrig og så etter på nettet om
jeg kunne finne ut mer om dem. Og fant hjemmesiden deres.

De har ikke bare flotte blader, se dette med mye flettestrikking og dette med mye blondestrikking, men de legger også ut nye mønstre til nedlasting hver måned. Jeg blei ikke sælig imponert over tidligere mønstre, men bildet til venstre er deres presangen til oss i februar, og det likte i hvert fall jeg veldig godt. Her er lenke til oppskriften.

25.2.07

Ferdig. Kim. Phu!


Ja, da var jeg i havn. Takk til alle som har fulgt meg på denne ferden på noe stormfullt hav ;) Bare jeg skjønte hvordan lese kartet viste det seg å være veldig lett å styre skuta mot rett strand. På rette pinner skjønte jeg hele tida hva som skjedde foran meg.
Det var i grunnen bare 2. omgang som var litt tyngre, å strikke to vrange i to kasta masker etter hverandre krever litt tålmodighet.


Jeg valgte å strikke den store størrelsen fordi jeg regner meg som noe tjukk i huet (no pun intended), men den er litt i største laget gitt. Så styrer jeg skuta igjen ut mot fjerne horisonter - nåja, i hvert fall Hirtshals: Jeg skal også prøve meg på den mindre, med et annet garn. Men jeg velger fortsatt rette pinner, ikke å ta utfordringen med rundpinner.

Den siste var til deg, supernøtt ;D

24.2.07

Og sånn går dagene ...


På alle måter går det bedre i dag. Ikke bare er jeg på vei opp igjen fra forkjølelseshelvetet, stemmeløs men ved godt mot, og så fikk jeg til Soul i går.
Det med to pinner - tusen, tusen takk supernøtt for at du hjalp meg gjennom dette - var rett og slett det som skulle til. Jeg kan ikke komme over hvor rar jeg føler meg som ikke skjønte det ikke var rundpinner!

Men så har jeg også fått pakke i posten i dag. Mine pulsvarmere kom fra min hemmelige pulsvarmevenn i Sverige. Siden jeg jobber i nær kontakt med mennesker hele dagen er det et must å holde seg varm på hendene, og det spørs om jeg ikke skal klare det med disse? Det hygienske får jeg ordne med at jeg bare bruker dem mellom "slagene".


Pulsvarmerne jeg har strikket er også ferdige og skal sendes avgårde i dag. Jeg har laget mitt eget mønster, og er veldig fornøyd. Skulle nesten ønske de var til meg, jeg ;)
Bilde kommer etter hvert når min hemmelige pulsvarmevenn har fått dem i hende.


Og så et bilde av kanten av sjalet som lovet.

23.2.07

Opp på hesten igjen


Sitter, nei ligger, og renner fra alle - nesten - kroppens huleåpninger, og har det bare vondt. Forkjøla som jeg aldri har vært før.
Heldigvis orker jeg å høre på radio, syntes synd på meg sjøl og - strikke. Så nå i kveld stiger jeg opp på hesten igjen og prøver Soul.

Én sjanse til ;)

22.2.07

Hunden med øyne så store som tinntallerkener


The Dog/Hunden, lastet opp av bergensann.


Ja, for det må vel være fra eventyret denne hunden er laget etter? Så kanskje lampa er dansk?

Det er altså en lampe, og det er sambos. Han arvet den etter en onkel, antageligvis fra 1950-tallet? Og - det er bare fordi sambo er bortreist jeg kan skru på lyspæra. Alle gutter har en hellig krok der de ikke slipper damene til, denne gutten har altså denne hunden.

Er den ikke absolutt fantastisk?

21.2.07

WIP - sjal inspirert av Bente


Noen reiser til Kina for silke. Noen reiser til New York for å gå på museum. Noen reiser fra Bergen til Oslo for å kjøpe - garn. Ja da, det er meg :)

Og etter å ha vært på shopping hos Bente i Bentsebrugata (jeg tror kanskje det er en kobling her, i hvert fall het ingen i butikken Bente) på Bjølsen i Oslo (det 3. bildet i serien over), så blei jeg inspirert til å begynne med dette sjalet i mangel på siste garn til Skiraste sjalen. Sjalet hos Bente er strikket i Mohair/Vivaldi og et pyntegarn, jeg valgte Tynt Alpakka og Dales Pingvin som dekorgarn. Og er veldig fornøyd med det. Det er litt tykkere og varmere enn mohair, og det passer bra fordi det skal bli et røykesjal. Dét skulle man tro var gått av moten med askebegre, men siden venninna mi har altså ikke tenkt til å slutte å røyke, og jeg har gitt opp å mase skal jeg i hvert fall holde henne så varm at hun ikke får lungebetennelse.

Jeg begynte med 4 masker, og øker én maske i den ene siden helt til jeg syns sjalet er stort nok, da vil jeg strikke sammen to masker i stedet. Enklere kan det vel ikke bli?

--- Edit ---
Supernøtt spurte om det ikke blir mange løse tråder å sy etterpå? Og hvem ønsker mange løse tråder å sy inn ;)
Og svaret er nei, det er bare å strikke inn hovedtråden og pyntegarnets ende i begynnelsen, og så er det å sy den siste hovedtråde. Enden på pyntetråden blir strikket inn fordi hovetråde fortsetter et stykke etter siste stripe.

Pyntegarnstripene begynner på toppen, den rette enden, strikkes ned - og jeg øker også én maske på den - og opp igjen. Det er 6 og 10 omganger mellom hver stripe med pyntegarn, og da bare snurrer pyntetråden over hovedtråden for hver omgang. Jeg strikker egentlig ganske stramt, så her må jeg passe på litt så jeg ikke strammer for mye oppe når jeg vrir ellers vil det ikke bli pent.

Jeg skal ta bilde ved anledning.

20.2.07

Oslotur - igjen


Bentes butikk, lastet opp av bergensann.


Jeg har vært over fjellet igjen, i Oslo. Og kjøpt garn. Igjen. I denne trådenHobbyforumet fikk jeg tips om garnbutikker i Oslo etter at jeg var der for en måned siden og etterlyste flere.

Denne gangen var jeg innom Nøstebarn og Bentes Boutique, hus-i-hus på Bjølsen. Og jeg kjøpte en mengde garn hos sistnevnte, det var en så deilig butikk. På Nøstebarn fikk jeg dansk lammull-garn til spottpris, 86 kr for 91 gram. Planen er å lage et blondesjal med det sånn etter hvert, når andre prosjekter er blitt ferdige.


Noe av garnet jeg kjøpte er: Alpakka (prosjekt Pulsvarmere), strømpegarn (tankeløs strikking), silketweeden kan brukes til innlegg i vanter ("men ikke for mye for silke strekker seg"), lammeullen, og så bare vakkert garn som jeg i dag ikke veit hva jeg skal bruke til.

Men, jeg anbefaler Bentes og Nøstebarn til alle som er på jakt etter garn, både spennende og billig :)

18.2.07

Hjerter fra Hilde


Hjerter fra Hilde, lastet opp av bergensann.


Jeg var slu og skrev en kommentar i jubileumsbloggen til Hilde. Og som takk for at jeg var sleip fikk jeg to hjerter i posten. Snakk om å ta lufta av ondskapen ;)
Ikke bare var hjertene vakre og passet mitt bergenske vindu perfekt, men til og med innpakninga var vakker. Tusen takk for presangen, Hilde :D) (Og til alle som lurer, det med å være sleip var ironi ... Jeg syns alle skal legge igjen kommentarer de er innom, jeg.)

16.2.07

My name is Idiot. Stupid Idiot.


Lacefreak trøster oss alle med at noen ganger er det ikke oss det er noe galt med. Og det er det mye sant i, noen ganger ligger feilen utafor oss sjøl.

Men av og til får vi se i øynene at det faktisk er oss. I hvert fall er jeg kommet så langt at og blitt så voksen og moden, og det er ikke måte på hvor klok jeg egentlig er, noen ganger er det faktisk meg. Historien, hvis noen er interessert i å se dumskap in situ, er ...

a) Jeg falt for lua som Bente hadde strikket, Soul av Kim Hargreaves.
b) Jeg bestilte den. Og strikket den.
c) Jeg trodde på tro og ære at jeg strikket den. Ingen kunne fortalt meg at jeg holdt på med noe galt, jeg var så innstilt på at dette var lua jeg strikka.
d) Jeg gav den opp, jeg fikk den ikke til.
e) En medblogger forbarmet seg over meg. Og tror jeg også, likte mønsteret. Og spurte om ikke hun kunne få kjøpe det av meg?
f) Jeg sendte det til henne.
g) Hun sender meg en takk, og i en BISETNING nevner hun at hun vil prøve å strikke den på rundpinner - som en liten utfordring.
h) RUNDPINNER? Fins det noen annen måte å strikke denne på?
i) Jeg LESER oppskriften og oppdager at jeg har LEST rundpinne enda det faktisk står lange pinner der.

Er det rart jeg har hatt problemer?

Ja da. Jeg veit, noen av dere ville klart det uten å tenke seg om en gang, men altså ikke denne dama her. * Sukk * Nå må jeg prøve enda en gang, og jeg som følte jeg hadde lagt dét forholdet bak meg.

15.2.07

WIP - Skiraste sjalen

Mønsteret har jeg hentet fra ICA-kurirens nettsted.

Det er et veldig enkelt mønster som går over åtte omganger der fire av dem består av fire vrange omganger. Så det går omtrent på autopilot etter noen omganger, noe som er greit hvis man har lyst til å følge med i samtalen/TVen/inni huet.

I mønsteret er sjalet strikket i Kidsilk haze. Ved å strikke det i 2-trådet Isager Tvinnigarn får jeg et fastere sjal, og et mer passende hverdagssjal. Bildet nederst til venstre viser hvordan mønsteret ser ut før jeg strekker det ut, som på det øverste til venstre.


Skiraste sjalen, lastet opp av bergensann.

Kan jeg spørre om noe? Dere som har gjort dette før, laget blondesjal, hvorfor må man "blocke"? Hvorfor kan man ikke bare dampe det?
----
WIP = work in progress

11.2.07

Ut på tur/strikkeår på VestlandetSjøl om jeg bor og virker i Bergen så kan jeg ikke si jeg har lagt veldig mye merke til at det markeres Strikkeår i år. Det høres kanskje surt ut, men det er ikke meninga, jeg bare etterlyser målsettinga deres: "Strikking på dagsordenen!" Kanskje det er litt tidlig på året ennå?

Sa og skrev jeg tidligere i dag. Men hadde jeg sett på kalenderen så hadde jeg kanskje blitt oppmerksom på at strikkeåret ikke åpner før til uka, 17. februar.
Ja da ;)


Det er ikke noe småtterier heller, men et samarbeide mellom viktige kulturinstitusjoner her på Vestlandet.
Permanenten
Bergen museum
Osterøy museum
Norsk trikotasjemuseum
Hordamuseet
De Heibergske samlinger
Høgskulen i Sogn og Fjordane
Galleri Format

Også studenter er dratt aktivt inn i prosjektet. Se og bli inspirert av Ingegerds hus :)

Det er minus 8 grader her i Bergen for tida så nå skal jeg kle godt på meg, i mitt mitt yndlingsjal og min yndlingslue, og en varm ullkåpe og dra på utstilling. På Vestlandske Kunstindustrimuseum skal jeg se Kari Steihaug som jobber med resirkuelring av velkjente strikkeplagg.

Og som jeg skal gå og se en annen vakker dag i stedet. I og med at utstillingen ikke åpner før til uka.

Aking i Fløibakken


Det har vært en fantastisk dag i Bergen i dag. Nesten som en vanlig dag i Oslo ;) Og det har selvfølgelig ført til at folk har gått mann av huse for å bruke seg av den flotte dagen. Blant annet har folk gått på tur til Fløien, som meg, mens andre har faktisk gått på ski i de samme løypene. Og atter andre bruke bakkene til å ake i.

Det er godt vi har sånne dager innimellom alt regnet. Uten spørs det om ikke flere hadde blitt værflyktninger.

Byen min i dagJeg er forskerenke for tida, og har vært på lang søndagstur aleine. Først opp på Fløien, så ned igjen, og så en liten tur i sentrum. Bildene viser ruta mi bedre enn jeg kan fortelle.


10.2.07

Gir opp Kim Hargreaves-lua


Jeg gir opp denne lua til Kim Hargreaves. Jeg kjenner på hele meg at jeg bare blir veldig, veldig hissig over at jeg ikke skjønner bæra av hva osm foregår på pinnene. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å "strikke sammen 2 masker på vrangen over to tråder som er lagt over pinnen i forrige omgang". Én omgang tar en halvtime, og så blir det bare feil fordi jeg ikke skjønner det.
Men det verste er at det var bare ett eksempel. Det er mye jeg ikke skjønner, og allerede nå har jeg eksperimentert meg fram til egne løsninger. Og jeg er bare kommet fram til "bolen" av lua. Det er helt gresk for meg, og ikke avslappende i det hele tatt. Bare stress.

Du må gjerne kalle meg mislykka.

Strikker en lue etter eget hode i stedet, jeg. Garnet er jo fantastisk deilig :)

9.2.07

Sliter med mønster


Holder på med lua til Kim Hargreaves, men jeg sliter med å skjønne oppskriften (forbauset). Det er et par spesielle mønsterteknikker der som er så - for meg - spesielle at jeg har problemer med å skjønne at jeg faktisk kan gjennomføre det. Hør her:
Legg høyre pinne bak venstre, hopp over en maske og strikk vrang på baksiden av neste. Så strikker du vrang på forsiden av den du hoppet over, før du lar begge meskene gli over på høyre pinne.
Enig, litt sært, hva?

Dessuten irriterte det meg at jeg glemte å telle antall perler som skulle træs på strikketråden. Hvis man i et mønster skriver 147 perler og legger med en pose med perler regner jeg med at det er cirka 147 perler. Ikke 350 ...

Dette lover ikke godt for adopsjonsprosessen :/

Ann trenger en god klaps


Jeg veit, dette har jeg ikke tid til! Men jeg blei så sjarmert over ordleken i iHannas blogg at jeg bare måtte (verdens dårligste unnskyldning for ikke å gjøre det man egentlig skal gjøre ...).
For å være med og leke, skriver du navnet ditt og needs i google, og ser hva du får opp av nødvendighet. Kanskje du blir overrasket over hva du trenger?

Vel, her er det Ann trenger:
1. Someone needs to give Ann a good spanking. Eh, det tror jeg ikke er noen god idé. Da blir Ann sint ;/
2. ... Help. Ja, akkurat nå kunne jeg trenge hjelp både til å tre perler på strikkegarn og få forklart en del av teknikkene rundt blondestrikking.
3. ... to get some Revlon's Cherries in the Snow, the ho's lipstick of choice. Dét var en god idé. Noen som kan hjelpe meg med det?
4. ... your help in locating it. Nei, jeg fant det.
5. ... help with eating disorder. Åh, jeg som trodde jeg hadde slankinga under kontroll?!
6. ... to read her history books and her current events. Åh, ikke minn meg på det!
7. ... your prayers. Dét tror jeg må være en annen Ann, gitt.
8. ... to be released from suffering. Jeg tenkte jeg skulle ta meg en Ibux faktisk.
9. ... to plan for that happy day when she's debt free. Det må ha vært i et tenketomt øyeblikk. I Norge i dag, hvem i all verden ønsker å bli gjeldfri?
10. ...to “practice what she preaches”. Derfor øver jeg meg også hver dag.

Du er herved invitert til å bli med på leken ... :)

8.2.07

Hm, sein lue :(


27. januar nettbestilte jeg mønsteret og garnet til lua Soul av Kim Hargreaves. Nå, snart 14 dager seinere har den fortsatt ikke kommet. Det er litt rart, er det ikke?

Sender inn en etterlysning, jeg :)

---- Ed -----


Snakk om flaks, pakka lå i posten i dag. Og på Kim H. svarte de meg direkte. Og jeg har vunnet en spabehandling på jobben denne måneden. Og siden jeg også blei utvalgt av Eli til å adoptere sjalet hennes så bør jeg kanskje ta det som en oppfordring om å spille Lotto på lørdag?

7.2.07

Lillemors nesdukfutural


Disse lommetørklefuturalene har Lillemor laget. Ikke i papir, men i stoff. Jeg bestilte en haug og fikk alle disse :)

6.2.07

Elis vakre blondesjalDette sjalet har Eli strikka. Hun ble ikke fornøyd med det så jeg fikk det av henne. Tenke seg til :)

5.2.07

Beaufort-lue av Angela HahnInspirert av Bente har jeg også laget en Beaufort-lue. Jeg syns vel kanskje hun, Bente, kledde den litt bedre enn meg, men det er nå godt med en lue når det er så ufyselig vær som det er nå for tida. Og mønsteret er veldig pent.
Jeg lurer på om jeg skal lage enda en, men en som er litt bredere og litt lenger? Eller bare fortsette å vente tålmodig på garn og mønster på denne, Soul av Kim Hargreaves?

Og så har jeg fått gitt bort en lue og et sjal i dag. Tantebarnet mitt på 16 år elsker sjal, og uten at jeg hadde sagt noe så spurte hun om jeg kunne lage et grått sjal til henne. Og da passet jeg på å spørre om hun ikke ville ha dette? Og hun blei kjempeglad. Og jeg blei kjempeglad!
En ung gutt fra Storbritannia som har kommet hit til Norge for å lære norsk var invitert til oss i ettermiddag på bacalao. Og siden det er så ufyselig vær som det er for tida her i Bergen spurte jeg ham om han ville ha en av luene mine. Han var vel ikke helt over av begeistring, men som den høflige gutten han er så tok han imot. Han skjønte vel også at det er praktisk med lue.

Ja, også fikk jeg omstening på de tova tøflene mine i dag. Vi har hatt masse besøk, og barna syns de var veldig gode og varme, og foreldrene bestilte til og med flere. Både til barna og til seg sjøl. En god dag :)

4.2.07

SockbyteSockbyte, lastet opp av bergensann.


Dette er sokkene jeg fikk i Sockbyte, av Sofia i Norrköping. Er de ikke særlig vakre? Jeg syns nesten ikke jeg har gjort meg fortjent til så vakre sokker, jeg.

3.2.07

1. forsøk på å skrive mønsterDenne er strikket ovenfra og ned.

Kidsilk haze, ca. 22 gram/1 nøste, pinner 3,5 (strømpepinner/rundpinner)
Legg opp 8 msk, strikk en omgang.
2. omg: Øk 1 msk i hver annen msk.
3. omg og alle oddetallsomganger videre: Rett
4. omg: Øk 1 msk i hver 3. msk
6. omg: Øk 1 msk i hver 4. msk.
8. omg: Øk 1 msk i hver 5. msk.
Fortsett å øke 8 masker i hver omgang. I begynnelsen er det lettest å strikke på strømpepinner for da ser man at det bare blir 2 økninger på hver pinne.
Alle videre partallsomganger økes 1 i 6.,7. osv. maske til det er ca 180 msk.

Strikk 10 omganger rett.

Så skal annenhver omgang forminskes med 8 msk på samme måte, med en omgang rett mellom hver fellende omgang.

Når det er ca 110 masker på pinnene strikkes vrangbord så lang du vil ha. Husk å felle veldig løst helt til slutt eller så blir den litt trang å få av og på.

Det er første gang jeg prøver å skrive mønster så hvis dette lyder gresk så er det sikkert fordi det er det. Spør meg i stedet Smiley

2.2.07

VaffelskiltVaffelskilt, lastet opp av bergensann.


Egentlig er fargene mindre klare og sterke enn jeg har avbildet her. Skiltet er veldig preget av tidens tann, kameraet mitt har lagt til litt på egen hånd.

Skiltet står på Vaffelkiosken, som er på vei opp til Fløien, Bergen. Og det serveres vafler over en lav sko her om søndagene :)

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...