27.11.07

Pulsvarmermønster 'Blonde'

Jeg fant et flott blondemønster i boka til Vibeke Lind: Strikking - Gammel tradisjon - moderne hobby (Cappelen 1982). Det har jeg brukt som utgangspunkt for disse pulsvarmerne i alpakka.

Dette er en oppskrift som kan varieres på mange måter:
* Vil du ha lengre pulsvarmere så øker du bare antall masker.
* Stripen som syntes på bildet kommer av den kasta maska du starter med på annenhver omgang. Hvis du ikke liker den kan den for eksempel bytte den ut med perler - eller ingen ting. Bruker du perler så trenger du å træ på 54 stykker.
* Pulsvarmerne er strikket med bare rettmasker, men det går også an å strikke vrangmasker på baksiden av mønsteret. Jeg har prøvd begge deler og syns rettmasker på begge sider gjør seg best, men det er sikkert en smakssak.
* Og det går selvfølgelig an å bruke to forskjellige farger, en på mønsteret og en på selve pulsvarmerområdet.

Som sagt, det er mange muligheter her, enjoy :)


Oppskriften

* Pinner 2,5 mm
* Garn: For eksempel Alpacca Inca. Det brukes tilsammen ca 30 gram på 2 stykker
* Masker: 22 rett + 8 mønster

Pulsvarmerne strikkes på rettpinner, fram og tilbake, og mønsteret gjentas 6 ganger.
Legg opp 30 masker, strikk en omgang og strikk 22 masker før du begynner på 1. rad på mønsteret. Mønsteret strikkes altså på slutten av pinnen.
Når du har strikket 18. rad på 6. mønsteromgang feller du av, og syr sammen.

That's all folks, enklere kan det nesten ikke gjøres.

PS: Hvis du strikker dem, kan du ikke sende meg et bilde så jeg får se hvordan andre tolker denne oppskriften? Og ikke minst, skulle du oppdage noe feil eller uklarhet så gi meg beskjed, vær så snill?

--- Redigert 28.11.07 ----

1. Jeg har laget oppskriften som en pdf-fil. Klikk her og oppskriften lastes direkte ned til pc'en/mac'en din ...
2. Og så kom jeg på hvorfor jeg burde bedt noen prøve mønsteret før jeg la det ut ... etter tips fra Marit har jeg rettet opp en feil. Det manglet et kast på omgang 11 av mønsteret. Det er nå rettet, både her og i pdf-fila.
Takk, Marit :)

21 kommentarer:

 1. Anonym27.11.07

  Tusen takk for at du har lagt ut et så fint mønster :) Dette skal jeg jammen prøve! Lover å sende deg et bilde.

  SvarSlett
 2. Anonym27.11.07

  Enig med Anjapanja, veldig fint mønster! Jeg skal på ferie i morgen og ser ikke bort i fra at dette kan bli et lite feriestrikketøy :)

  SvarSlett
 3. Anonym27.11.07

  *ler*
  Hamstern ska spara ner detta och kanske det blir tid i jul att sticka någon? hm... älskar alpaca ;) dock blir det drops, enda som finns här... om man inte jagar på nätet!
  Hm... är du med på stickning också? inte bara Ravelry... det sista har jag sett dig på, men inte det första... hm, jag kanske inte är nog aktiv där, kanske... :p
  Må så gott... värmländskan... kramis, ngn som drog nitlott och fick jobba i mellandagarna, suck... får ta ledigt EFTER nyår eller något istället... 50% sjuk... hjälpte det? hm... :)

  SvarSlett
 4. Så fine de er - det spørs om ikke de havner på en "to do" liste nær meg :)

  SvarSlett
 5. Nå er jeg halvveis på den første pulsvanten, og kan si ganske sikkert at dette mønsteret kommer jeg til å bruke igjen! Blonden hadde vært flott på et teppe eller noe sånt også. Men altså- pulsvanter: Den første maska tar jeg løs av på retta, og strikker vrang på vranga. Så tror jeg at det mangler et kast på diagrammet:omgang 11, maske nr 7- skal ikke det være kast og ikke strrikket rett?
  Jeg legger ut bilde på bloggen min nå jeg kommer litt lenger...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. De er nydelige! Tusen takk for at du deler mønster, de er satt på min liste også. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Tack för det fina mönstret! Det måste jag prova!

  SvarSlett
 8. Takk for hjelpa, Marit :) Skal spørre om du kan lese korrektur for meg neste gang :p)

  SvarSlett
 9. Anonym28.11.07

  Hei.
  No har jeg vært på surferunde på siden din. Mye flott du har laget!

  SvarSlett
 10. Tusen takk for mønsteret! :) Plutselig "løste" tre julegaver seg :) Jeg har tenkt å prøve med perler, men har aldri strikket med det før, så jeg har et lite spørsmål: Strikker man perlen inn på rett eller vrangsiden?

  SvarSlett
 11. Anonym30.11.07

  Nydelig mønster! Tusen takk for at du deler. Som du kanskje vet, har jeg helt dilla på pulsvarmere, spesielt med blondemønster. Nå har jeg endelig fått takk i Pulsvarmerboken fra PInnsvin også, så nå skal det produseres!
  Skal strikke dine også:o)
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 12. nydelige! takk for oppskrift!

  SvarSlett
 13. Tusen takk for at du deler mønsteret - kjempefint, holder på med par nr 2:o) (Bilde ligger på Ravelry, der jeg er MetteS)

  SvarSlett
 14. Your "Blonde" wrist warmers are wonderful! I love green, I love garter stitch and I lave lace, you've combined it all. Do you by any chance have instructions in English or German?

  SvarSlett
 15. Anonym25.10.08

  Takk for nydelig mønster! Lurer på om det kan være noe feil i linje 17, en rett maske for lite...
  Har desverre ingen strikkeblogg å legge de ferdige pulsvarmerne ut, men...

  SvarSlett
 16. hei du,jeg diggger de grønne pulsvarmerne,og har lyst å strikke dem,men lurer på en ting,hvis jeg har forstått det riktig: Hvis mønstert er mot slutten av pulsvanten,altså over de siste 18 omgangene,hvor langt strikker du FØR du begynner på mønsteret.....det står at mønsteret lengre ned gjentas 6 ganger,og hva er dette før hovedmønsteret,kun rette omganger hele veien, evt.hvor mange cm? er jeg helt fjern kanskje.....SOL

  SvarSlett
 17. Solveig, siden du ikke har lagt igjen e-postadresse eller jeg har tilgang til profilen din, svarer jeg her.
  Det står i mønsteret at du strikker 22 rett og mønster over 8 masker. Dette begynner du med på 1. omgang du strikker. Tallet 18 er omgang 18 av mønsteret (siste omgang), og du blir bedt om å felle av på denne omgangen når du har strikket 6 mønsterapporter; altså når du har gjentatt mønsteret 6 ganger. Eller når den passer deg.
  Håper dette ble litt klarere?

  SvarSlett
 18. Do you have an English version of this pattern, please? Thank you so much! These are beautiful!

  Tamlin

  SvarSlett
 19. Alexandra14.8.11

  Åh.. Dette var noen skikkelig flotte pulsvarmere, og ettersom jeg avler alpakka selv, er det virklig på tipe å lære å strikke.. Jeg synes ikke de ser så vanskelige ut, men som en helt fersk strikker har jeg noen spørsmål! Først - Jeg strikket først 22 masker, og begynte på mønstret deretter og det gikk greit, men så hva? På 2.rad viser den kun 9 masker, men skal jeg strikke rett på de første da, eller? Også - hva betyr "kast på pinnen?" Jeg er helt fersk på dette med oppskrift, så hadde satt uendelig stor pris på svar :D

  SvarSlett
 20. Anonym29.5.23

  Hej! Jag skulle ha hela mönstret till pulsvärmare Blonde, då det inte går att öppna pdf-filen. Jag får bara upp diagrammet och vill gärna ha även det skrivna mönstret. Kan du ordna det åt mig tror du? Mvh Anna

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...