17.10.07

Hjelp: Strikk med perler, del 2

Jeg er nok litt seinere ute enn andre. Det er først nylig at jeg oppdaget at det går an å strikke og bruke perler som dekor. Som nevnt tidligere tok det litt tid før jeg skjønte hvordan man skulle strikke med perler, men da det gikk opp for meg laget jeg denne - for andre (og det er jeg sikker på det er) i samme situasjon.

Med nevnte metode trer man på perlene på garnet, enten alle eller en del som man så sper på med ny tråd med nytredde perler. Ulempen med det er at garnet slites veldig fordi perlene går opp og ned på det. Det fins en anne metode, der man setter på perlene underveis. Vanligvis med en veldig tynn heklenål som også tres gjennom perlen.
Men får man ikke tak i så ekstrem tynn heklenål, som i hvert fall har vært mitt problem, fins det en annen måte å gjøre det på: Man kan bruke en metalltråd.
Det man trenger er en liten stump på lengde med en finger. Den tres inn i den masken der perlen skal sitte, og brettes på midten. Perlen tres over de to endene av den bøyde metalltråden, skyves ned over masken, og metalltråden trekkes ut før masken strikkes. Jeg har brukt metalltråd som brukes til perlesmykker. Den er tynn, men brekker også lett. Kanskje noen vet om en type metalltråd som er litt mer holdbar?


Det er en temmelig tidkrevende metode, men kan være et alternativ som er kjekt å vite om.

14 kommentarer:

 1. Hva med å bruke en fiskesnøre / fiskesene? Hmm, kanskje det ikke blir nok "brett" til å komme gjennom perlene?? Eller en tykk sytråd? Nei, den er fok klønete å få gjennom masken.. En stiv tråd som er fleksibel nok?? Jeg tenker...

  SvarSlett
 2. Fiskesene var ikke så dumt, det er mer bøylig. Men jeg lurer på om endene vil komme til å sprike litt og da blir det enda mer tidskrevende. Metalltråd-endene holder seg samlet. Sytråd blir umulig om det ikke er en nål i enden, skulle jeg tro.
  Ja, vi får fortsette å tenke litt :D

  SvarSlett
 3. Takk for at du beskrev det nærmere. Jeg har hatt perlestrikkedilla nå etter din forrige forklaring om hvordan strikke med perler. Det er deilig med inspirasjon :-)

  SvarSlett
 4. Vet du hva? I dag fant jeg heklenål nr 0,75 på Sandvika Storsenter.. Den går gjennom 4mm glassperler helt lett! Har du 0,75? Jeg kan kjøpe til deg!?!

  SvarSlett
 5. ps jeg var så ivrig da jeg kom hjem at jeg prøvde patenten og det funker helt fint med heklenål, og mye kjappere enn fiskesnøre helt sikkert... ;)

  SvarSlett
 6. 9na, hva er 4 mm perler? Jeg mener hvordan ser man at det er det man har foran seg? I den hobbybutikken jeg snakka om hadde de heklepinne 0,60 og jeg trodde faktisk det var for stort, jeg, men da tok jeg tydeligvis feil. Men er 4 mm spesialperler, eller er det standard?
  Ja, her er det fortsatt mye å lære, gitt :/

  SvarSlett
 7. 4mm glassperler er perler i Panduros sortiment, de er 4 mm utenpå og vet ikke hvor store hullene er men 0,75 heklenål med garn for eksempel pt2 garn(dobbelt) går greit i gjennom perlene...

  SvarSlett
 8. Jeg kan legge ut bilde på bloggen min i morgen, men nå er jeg gjesp så trøtt, og ligger i sengen alt..

  SvarSlett
 9. Anonym17.10.07

  Den måten å strikke perler på har eg aldri sett før, men eg trur eg skjønte framgangsmåten no.. Er det fortsatt salg på perler på Perlehuset i Bergen? Kanskje eg må innom der neste veke når eg er tilbake i byen ;)

  Vottane dine er nydige! kunne ønske eg hadde samme tålmodigheten. Å lage eit par hadde eg kanskje klart, men tre(+ den første).. Imponerande!!

  (Når det gjeld politisk ukorrekte meiningytingar så er eg heilt enig, teppet er for "jentete" til ein gut.. ;)

  SvarSlett
 10. Det var kjekt å få vite av det går an å strikke med perler uten å træ de på tråden. Nå skal det kjøpes heklenål!
  Har masse perler liggende. Prøvde med å træ perlene på garnet, men det var så tregt at det ble bare en pulsvarmer som ble ferdig, og der ligger resten...
  Nå kan det kanskje bli både det ene og det andre. Gleder meg.
  Takk for tipset!

  SvarSlett
 11. Anonym17.10.07

  Hm... jag brukar också använda mig av smyckestråd... eller ska man kalla det smyckeswire? Den jag har använt är mer, eller ska man säga... lite vriden wire... Fungerat perfekt här som sagt var... viker den, och sedan tar jag smyckestången o klipper de båda "öppna" ändarna rakt av (lättare få på en pärla om de är lika långa ;)) och trär alltid maskan dit wiren är böjd... ska kolla vad den heter, hm... hrm, stod inte mycket, hihihi... kinatecken (?) 0.45 är allt... dock inhandlat från www.pysselkompaniet.se om jag inte minns fel :P
  Må så gott... värmländskan... kramis och lycka till i fortsättningen...

  SvarSlett
 12. Har også brukt ståltråd. Sølvtråd til smykker knekker lett, men det finnes kraftigere. Panduro har mange tykkelser. Har god erfaring med tjukk ståltråd.

  SvarSlett
 13. Nå er det bilder på min siste blogg om perlestrikking..

  SvarSlett
 14. Anonym24.10.07

  Så smart!!! Det med metalltråden må jo være utrolig praktisk hvis man skal lage kun skal ha ett lite parti med perler!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...