10.9.07

Hjelp: Strikk med perler

Kanskje du er som meg, litt frustrert over at det fins så mange vakre pulsvarmere der ute og så skjønner du ikke hvordan strikke med perler? Det vil si, jeg har knekt koden, jeg, og så tenkte jeg kanskje jeg kunne være til hjelp for deg som fortsatt sliter?

Det er viktig å skjønne at selvom man strikker rett på begge sider, så fins det en rett side og en vrang side når det skal strikkes med perler.


Dette er siden der perlene/mønsteret kommer.


Og dette er vrangsiden. Dette er den siden vi jobber med når perlene skal strikkes. Noe som jo er litt paradoksalt for perlene/mønsteret kommer jo på andre siden.
Men sånn er det - følg med videre for forklaring :)


Du strikker nå på den vrange siden (med rette masker, som du gjør det på den andre siden av strikketøyet), og du kommer fram til det stedet der perlen skal være i følge mønsteret. Jeg liker å telle meg fram, men jeg er sikker på det fins mange forskjellige måter å finne ut hvor du er i mønsteret.
Så lar jeg en perle gli ned garnet, legger den tett inn mot strikketøyet på den andre siden av der jeg strikker (den såkalte rett siden), og strikker en maske. Simbsalabim, du har strikket din første perle!


Jeg gjentar: Legg perlen tett inn til strikketøyet på den andre siden av der du strikker.


... og strikk en maske. Og legg eventuelt en perle til inntil strikketøyet på den andre siden og strikk en maske til.
Så strikker du ut pinnen, snur strikketøyet (nå er du på framsiden, der perlene også befinner seg) og strikker rett tilbake uten å tenke på å legge inn noen perler.


Og sånn kan det for eksempel se ut: Tre perler på rad, tre rader etter hverandre (husk en rad med rett mellom perleradene), som forskyves med tre.

Eller et hvilket som helst annet mønster.

Lykke til :D

4 kommentarer:

 1. Anonym12.9.07

  Veldig bra forklart! Likte bildene, dei gjer det heile mykje enklare!! :)

  SvarSlett
 2. Anonym12.9.07

  Takk for forklaringen...har prøvd dette uten å få det til, har også prøvd å lese det uten å skjønne det, men nå tror jeg at jeg er klar til å begynne å prøve igjen.

  SvarSlett
 3. Pulsvarmerne du har laget er riktig så lekre! Så kjekt at du la ut instruksjoner, nå ble jeg egentlig veldig motivert til å sette igang. Du fikk det til å virke så greit.
  Takk for linken til sneglebildet. Etter iherdig plukking hele sommeren, var det et deilig bilde å se på. Hva det blir med miniatyrene i fremtiden vet jeg ikke, men jeg er stadig like fasinert over dem. Kan de inspirere videre er det bare kjekt :-)

  SvarSlett
 4. jättefina muddar! Nu påminde du mig om hur roligt det är att sticka med pärlor att jag också blev tvungen att börja på ett eget par...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...