25.7.07

Oppskrift på heklet rute


På utallig oppfordring (ja, i hvert fall én har spurt ...) så skriver jeg ut mønsteret på disse firkantene.

Jeg har brukt Dales Falk-garn. Det syns jeg passer godt til baby, det er mykt, tøft og sliteterkt.

Legg opp 8 masker, fest med fastmaske.
1. omgang: Hekle tre luftmasker som er 1. dobbeltstav i det som tilsammen skal bli 16 dobbeltstaver i de 8 luftmaskene. Hekle altså 15 dobbeltstaver i ringen.
2. omgang: Hekle fem luftmasker som blir første dobbeltstav og overgang til neste dobbeltstav i det som skal bli 16 dobbeltstaver. I hver av 1. omgangs 16 staver hekles 1 dobbeltstav og to luftmasker.
Avslutt med to luftmasker i 1. dobbeltstavs 3. luftmaske.
3. omgang: Hekle en fastmaske inn i nærmeste kjede av to luftmasker i omgang 2. Hekle 3 luftmasker som er første dobbeltstav i det som skal bli tre dobbeltstaver i 2. omgangs to luftmasker. Hekle altså tilsammen tre dobbeltstaver, hekle en luftmaske og tre nye dobbeltstaver i neste to luftmasker fra forrige omgang.
4. omgang: Avslutt fargen og hekle inn en ny farge. Start i nærmeste 1-luftmaske fra forrige omgang. Hekle tre luftmasker, hopp over tre dobbeltstaver, fastmaske i forrige omgangs 1 luftmaske, hekle tre luftmasker, hopp over tre dobbeltstaver og en ny fastmaske i forrige omgangs 1 luftmaske. Når du har laget tre sånne kjeder, skal fjerde kjede være fem luftmasker. Så tre nye tre-maskers kjeder, så fem, så tre nye tre-maskers og avslutt med fem. Nå har du heklet fire hjørner.
5. omgang: Hekle en fastmaske inn i nærmeste luftmaskekjede fra forrige omgang, hekle tre luftmasker som blir første dobbeltstav, og så to dobbeltstaver i samme luftmaskekjede. Det skal ikke være noen luftmasker mellom hver nye treenighet av tre dobbeltstaver i hver sin tre luftmaskekjede fra forrige omgang. Når du kommer til hjørnene du lagde i forrige omgang (fem luftmasker), så hekles de som tre dobbeltstaver, to luftmasker og tre dobbeltstaver. Avslutt med en fastmaske i 1. dobbeltstavs 3. maske, og avlutt tråden.
6. omgang: Er bare en enkelt omgang med fastmasker som kant på alle dobbeltstavene.

PS:
Siden jeg er fersk med å skrive mønster tar jeg både i mot rettelser og informasjon om hvordan det er mulig å gjøre oppskiften mer forståelig :)

Enjoy :)

28 kommentarer:

 1. Nydelig teppe, både farger og ruter! Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 2. Takk, takk, Hobbygåsa :) Jeg tilhører den ironiske generasjonen derfor litt humor ... ikkje ond meint :)

  SvarSlett
 3. Takker og bukker for oppskriften :) Den skal garantert prøves snart.

  SvarSlett
 4. Anonym26.7.07

  Det ferdige teppet blei skikkelig fint!! :)
  (fikk nesten lyst til å lage eit til teppe, eg no.. hehe)

  SvarSlett
 5. Anonym26.7.07

  Så nydelig baby teppet ble. Vakre farger du har valgt.

  SvarSlett
 6. Tusen takk! Så kjekt å komme hjem fra ferie og oppleve at akkurat det jeg har vært på jakt etter ligger klart på bloggen din og venter på meg:-)

  SvarSlett
 7. Anonym27.7.07

  Teppet er bare så nydelig, tusen takk for oppskrift på den kjempesøte ruten!!

  SvarSlett
 8. Teppet ble så fint, fargene ble helt perfekte, også den lille kanten i flerfarget garn. :-)

  Takk for oppskrift! Inspirasjon og lysten til å lage masse tepper bare velter over. Men så var det dette med tid da... ;-)

  SvarSlett
 9. Anonym27.7.07

  Har nominert deg, sjå bloggen min.. ;)

  SvarSlett
 10. Er helt fantastisk det teppet der!=D Tror jeg skal prøve meg på rutene dine, bare jeg blir ferdig med det babyteppet jeg har begynt å stresse med. (se bloggen om du er nysgjerrig;))

  Superkjekt at du deler mønster!
  *stor klem*

  SvarSlett
 11. Anonym27.7.07

  For et nydelig teppe, som gir masse inspirasjon!! Takk for mønsteret, så snill du er:-)

  SvarSlett
 12. Du er populær du ;) Jeg har også nominert deg, du får sjekke bloggen min. God helg :)

  SvarSlett
 13. Anonym28.7.07

  Synes du har en kjempekoselig blogg:) Har kost meg leenge her nå! Nydelig teppe du ha lagd, og supert at du deler oppskrift! Å jeg som har så mange prosjekter i hodet akkurat nå.... Skulle nok hatt mye lengre ferie..

  SvarSlett
 14. Anonym29.7.07

  Takk for at du deler en så fin oppskrift! Jeg har allerede forsøkt meg (du kan se i bloggen min blogg.hobbyboden.com/Torunn)Hvor tykk nål bruker du til ditt garn?
  Masse fint på sidene dine!

  SvarSlett
 15. Mmmm, teppet er nydelig! Så kjekt at du deler oppskriften, takk skal du ha :-)

  SvarSlett
 16. Nå skal jeg prøve... Har kopiert oppskriften din og setter i gang! Igjen tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 17. Anonym4.8.07

  Nå har jeg heklet sammen ni rutern men mine ruter ble ikke så "flate" som dine!! Litt "pløsete" på midten.... Gjør jeg noe feil?
  Bruker Superwash fra Europris og pinne 3,5.
  Hva har du brukt?

  SvarSlett
 18. Nå har jeg prøvd meg på ruta di, og jeg vil si det gikk tålelig bra. Men siden det kun var en prøvelapp, så la jeg til noen omganger, sånn at jeg kunne gi den til lappeteppealongen på HF.
  Tar bilde av den i morgen når det er lyst tenker jeg, så får du se resultatet. Bare bær over med meg, for jeg er ikke så hekleflink enda...;)

  SvarSlett
 19. Nå har jeg prøvd meg på ruta di, og jeg vil si det gikk tålelig bra. Men siden det kun var en prøvelapp, så la jeg til noen omganger, sånn at jeg kunne gi den til lappeteppealongen på HF.
  Tar bilde av den i morgen når det er lyst tenker jeg, så får du se resultatet. Bare bær over med meg, for jeg er ikke så hekleflink enda...;)

  SvarSlett
 20. Anonym9.8.07

  Oj, så masse flotte tepper du har laget! Jeg er virkelig imponert - holder på med mitt første teppe med mormor-ruter, og det ser ut til å bli et laaangt prosjekt! :-)
  Men nå fikk jeg litt inspirasjon her, så kanskje det blir noen nye ruter i løpet av helgen, hvem vet? Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 21. Nå ligger bilde av ruta di ute. (det rimte nesten!)
  Det er den rød. Men den er "bygget ut" for å kunne bli med på lappeteppealongen.

  SvarSlett
 22. Anonym26.8.07

  hei.. flotte ruter, dette vil jeg prøve.. et lite spm: hvordan monterer du rutene sammen..hekler, syr??

  SvarSlett
 23. Jeg har sydd disse sammen. Men neste gang (men det sier jeg hver gang ... ) så har jeg lyst til å bruke teknikken med å hekle dem sammen i hvert hjørne ig på midten. Som Bea har prøvd å prente inn i det tjukke huet mitt opptil flere ganger, at er mulig.
  Men kanskje akkurat her, på dette teppet, så gjør det seg likevel best med å være sydd sammen?

  Daniels mor og far ble forøvrig veldig glade for teppet :D

  SvarSlett
 24. Oj, så mange flotte tepper du har laget. Og hvor mange tusen bestemorruter er dette til sammen.. mon tro. Har sett på alle innlegg i kategorien bestemorruter. Takk for oppskriften og anbefalingen av hekleboka. God helg!

  SvarSlett
 25. Heisann! Nå har jeg printet mønster, det ser ut som om dette skal bli feriens prosjekt :-) Takk for at du deler, og ha en fin sommer!

  SvarSlett
 26. Hei! Så mye flott du har laget! :)Særlig mønstret på disse lappene kunne jeg tenkt meg å prøve.. Jeg legger deg til siden min, så jeg lett kan lete deg opp igjen. Er sånn periodisk håndarbeidsmenneske jeg :) Ha en flott dag! Og takk! :)

  SvarSlett
 27. tante Bente17.3.11

  Flott teppe! Men hvordan hekler du det sammen? ...jeg gidder ikke sy, synes det er finere med sammenhekling:)

  SvarSlett
 28. Hei, skal nå strikke bestemorteppe etter din oppskrift. Det eneste jeg lurer på er; kanten til slutt- skal jeg strikke fastmaske over de to fastmaskene i hjørnene også? Der jeg har heklet to ganger tre staver?
  mvh
  mai

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...