15.5.07

Swallowtail Shawl - på norsk


Jeg har endelig begynt med Swallowtail Shawl, og deltar til og med i en KAL (knitalong).

Etter å ha strikka tre-fire andre sjal opplever jeg at det er et par særegenheter i dette mønsteret som jeg ikke kjenner igjen fra de forrige. Men det kan være at dette høres helt normalt for deg, det spørs hvilke sjal du har strikka før, tror jeg.

Begynnelsen er faktisk vanskligst, og andre har slitt med den også. Noen har skjønt hvor vanskelig det er å skjønne første gangen så de har laget en instruksjon :D

Generelt om begynnelsen

Sjalet strikkes fra nakken og ned, og det begynner med 7 masker som øker med 4 masker hver rette omgang. Mønsteret strikkes på rettsiden, vrangsiden strikkes med vrangmasker, bortsett fra de to første og to siste som danner kanten øverst.
Denne kanten (garter stich for top edge border) har jeg valgt å strikke rett på begge sider. (Mønsteret sier rett på vrangen og vrangen på rett.)

Spesielt med begynnelsen

For å kunne starte med de 7 maskene som danner begynnelsen av mønsteret må man starte med å hekle fire masker. Av disse 4 skal man plukke opp 2 med strikkepinnen. Så strikkes det videre med sjalgarnet. Strikk disse 2 maskene rett 6 omganger. På den 7. omgangen plukker du opp 3 masker fra siden av det du har strikket. Så plukker du opp de to første maskene som du plukket opp i heklemaskene, og løser opp den hekletråden.
Nå har du 7 masker på strikkepinnen: 2 fra øverst, 3 fra siden, 2 fra nederst.
Disse syv danner grunnlaget for det første mønsteret, Budding Lace 1.

Mønsteret viser både forside og bakside!

Her kommer det enda en ting som jeg ikke har vært borti tidligere. Mønsteret viser både forside og bakside (rettside og vrangside). Vanligvis får man jo bare beskjed om å strikke baksiden vrang, men i dette mønsteret er det det som er partall-radene.

Når du har strikka Budding Lace 1 en gang skal du ha 27 masker på pinnene, og skal begynne på Budding Lace 2. Mønsteret foreslår at du strikker det 14 ganger, men ønsker du et større sjal kan du lage så mange rapporter du vil.

Når jeg sjøl kommer lenger så kommer det flere kommentarer også :) Jeg strikker på to forskjellige garnkvaliteter bare for å prøve ut dette med tynt og tynnere og strikkepinner.

6 kommentarer:

 1. Spennende sjal du har begynt på! Jeg har fortsatt FB sjalet mitt liggende bak sofaen her hjemme hos mor og far, hittil er det 5 rapporter på lower basket delen. Men det har ingen hast. Det blir vel en julegave, og det er noen måneder til den tid. Takk og lov! Så du hadde vært inne på bloggen min, alltid kjempekos med kommentarer! Vet ikke om du så det endelige resultatet på eksperimenteringen min, men nå har jeg altså bestemt meg og er superfornøyd! Ta en ekstra titt da vel=D

  SvarSlett
 2. Spania høres deilig ut - og de har vel internett kafeer der hvis du står fast. God tur!! :-)

  SvarSlett
 3. Det ser ut til å bli et nydelig sjal! Aspargesen min er nok ikke selvdyrket, men enkelt og greit kjøpt på butikken. Ha en koselig tur til Spania!

  SvarSlett
 4. Sjala ser nydelige ut! Kjempefine farger. Hvilke garn bruker du?

  SvarSlett
 5. Det er vel samme måte å legge opp på som på Kiri, er det ikke? Jeg skjønte hvertfall ikke hvorfor jeg skulle gjøre det så komplisert, men hadde vett til å spørre på hobbyforum, og der fikk jeg beskjed om at joda, det var en mening med å gjøre det sånn!:) Når man først gjør det er det stort sett lettere og mer forståelig enn når man bare ser på mønsteret.

  SvarSlett
 6. Stakk bare innom for å ønske deg er riktig fin 17. mai! Satser på sol og godt vær!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...