17.4.07

Ferdig. Håndklær. Og oppskrift.


Inspirert av en bitteliten oppskrift i det danske bladet Isabellas nr. 8/2006, har jeg strikket noen håndklær. Ja, jeg vet, det er veldig 70-tall aka 50-tall aka ... ? Men so what? Er ikke strikking litt gammeldags uansett? Sa hun unnskyldende og lett rødmende.

Egentlig begynte det med at jeg for ganske mange år siden kjøpte et par hvite bomullsnøster for å lage kjøkkenhåndklær med mønster i rett og vrang. Også etter inspirasjon (Hei, Gro ;p). Men jeg har ingen god følelse overfor bomull. Jeg liker det rett og slett ikke. Så det har aldri blitt noe av det. Inntil jeg så denne lille oppskriften i Isabellas, og tenkte:

- Når Isabellas kommer med mønster så er det sikkert lov å strikke håndklær.
Og så en mulighet for å bli kvitt det hvite bomullsgarnet mitt.

Jeg strikket ett hvitt, men det ble ikke så fint som det på bildet i bladet så neste gang jeg var i garnbutikken hadde jeg det med i mente at jeg skulle finne noe lignende bomullssgarn. Rart, til en som ikke liker bomull, ikke sant?
(Bildet er hentet fra Aller/ekiosken)

Så jeg fant noe grønt bomullsgarn, strikket og fant ved en annen anledning båndet og knappene. Jeg har gruet meg litt til å feste dette så det har blitt liggende en stund. Men nå er det ferdig, og jeg ble veldig fornøyd.
Jeg valgte å sette hempene i siden, da ville håndklærne henge penest. Jeg er litt usikker på knappene når jeg vasker de på 60, men som alt annet her i livet: Den som lever får se.


Oppskriften


Legg opp 50 masker i valgfritt bomullsgarn. Strikk fram og tilbake med 4 rett, 4 vrang. For penest kant ta av løst av siste maske og strikke første maske.

Jeg brukte ett nøste av 50 gram per håndkle, men Isabellas foreslo at ønsket man større håndkle og mer garn så bør man skifte i overgangene mellom rett og vrang, da blir det penest. Men det har ikke jeg prøvd.
Så vasket jeg håndklærne, og sydde på hemper og knapper i hjørnene.13 kommentarer:

 1. Så fine handuker du har laga trur ikkje eg har tolmodigheit til noko slikt

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar :)

  Ja men, det er jo det som er så genialt. Du strikker dem i løpet av en episode av LOST (nja, nesten ...). Det er hempene som har tatt tid hos meg.

  SvarSlett
 3. Så fine de er - det gjorde seg med de flotte knappene og hempene :-)

  SvarSlett
 4. Anonym17.4.07

  Oj oj... de ble knallfine!!!!!! Jeg vil også lage sånne :o)))) helt like, med knapper og bånd og alt, he he!!! Og så bra bilder!

  SvarSlett
 5. Anonym17.4.07

  De ble veldig fine !!

  SvarSlett
 6. Anonym17.4.07

  Må berre seie meg enig med dei andre: Superfine handdukar, og så med ELEFANTER på!!!! Kjenner eg vart rett og slett glad av å sjå på dei(eg vil ha ein sånn, og ein med sjiraff, og ein med sebra...)..

  Er veldig spent på kva meir du har på gang.. (?) :)

  SvarSlett
 7. Anonym17.4.07

  Nydelige, helt lekre! Synes fargene du har brukt er så fine ;)

  SvarSlett
 8. Dette er skikkelige luksushåndklær som far ikke bør benytte etter han har skrudd på bilen sin...

  De absorberer sikkert meget bedre enn frotte også. Hva er de vitale mål?

  SvarSlett
 9. Anonym19.4.07

  Kjempefine håndklær! Likte veldig godt di knappene du hadde valgt.

  SvarSlett
 10. Anonym23.4.07

  Synes disse håndklærne dine er såå fine!
  Gleder meg til i juni da alongen starter:)

  SvarSlett
 11. Lekre! Fikk lyst til å lage slike selv nå :) Likte godt det med kanpper og bånd til hempe. Mye finere enn å hekle en ;) Ha ei go helg!

  SvarSlett
 12. (Sorry, I can read some Norwegian but I can't write it).

  Those handtowels are so pretty with the buttons and ribbon, and your pattern is so easy! I think I want to try to make one with linen yarn.

  SvarSlett
 13. Anonym27.6.07

  Disse er knallfine. Lekkrefarger og så gjorde det seg så godt med hempene og knappene. Ha en super sommer :)

  www.foto-med-canon.blogspot.com

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...