1.3.07

Pulsvarmer KabelvognDet er en opplagt grunn til at denne pulsvarmeren har fått navnet Kabelvogn. Kanskje litt rar, men den sitter veldig bra. Kanskje for bra til at det vil bli komfortabelt med tanke på at det er alpakka? Jaja, du får vurdere det sjøl, her er i hvert fall oppskriften:

Pinner: 2,5 strømpepinner med én ekstrapinne til flettene
Garn: Drops' Alpakka

Legg opp 50 masker. Strikk rett 6 omganger. Lag én omgang hullmønster ved å gjenta: *Strikk 1 msk., kast på tråden, ta 1 msk av, strikk 1 og ta den løse msk over (fell)*. Strikk rett 8-10 omg. Begynn på mønsteret.
1.-4. omg.: Gjenta *1 vrang, 4 rett*
5. omg.: Gjenta *1 vrang, ta 2 msk løst av på ekstrapinnen, strikk 2 msk rett, strikk de to msk på ekstrapinnen*
6. omg.: Gjenta *1 vrang, 4 rett*

Disse 6 omgangene danner mønsteret, og de gjentas 4 ganger eller så mange ganger som man ønsker at pulsvarmeren skal være lang.
Avslutt mønsteret ved å strikke omgang 1 tom 4, før man går over til ren glattstrikking igjen.
Strikk 8-10 omganger. Strikk én omg hullmønster som over. Strikk rett 6 omg og fell av.

Sy inn kantene oppe og nede.

Tips:
La det være ca 30 cm tråd igjen når du legger opp og kutt av ca det samme etter siste felling. Disse trådendene kan brukes til å sy inn kantene.

Har du meninger om oppskriften, er noe uklart eller feil, så send meg en kommentar, ikke sant?

--- Edit ---

I kommentaren ligger det et flott tips fra frøken ij. Hun viser til en lenke der man kan lage fletter uten den ekstra pinnen (og jeg er helt enig med alle som mener den er et herk, særlig på begynnelsen av pinnene ;o)
Jeg har ikke prøvd det sjøl så jeg kan ikke stå inne for at det fungerer. Men jeg skal prøve :)
Takk, frøken ij :D

6 kommentarer:

 1. Så fine de var! Takk for at du deler oppskrift.

  SvarSlett
 2. Anonym1.3.07

  så fine de ble! *lagre oppskriften* her er forresten en side til hvordan strikke fletter uten nål: http://www.grumperina.com/cables.htm

  bare et lite tips, for jeg synes det var utrolig greit å slippe hjelpepinnen (så er det ikke så veldig vanskelig heller). :)

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften! De ser kjempeflotte ut - kanskje jeg endelig skal få kommet igang å lære flettestrikk :-)

  SvarSlett
 4. Hei! De var kjempefine. Ser veldig deilige ut å bruke også.. :o) Nesten så jeg selv blir inspirert må jeg si! *fnise*

  SvarSlett
 5. Nydelige pulsvaemere!
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 6. Kjempefine! Jeg holder også på med fletter i alpakka nå (vest). Skal sjekke den linken som viser hvordan man kan strikke de uten hjelpepinne!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...