15.2.07

WIP - Skiraste sjalen

Mønsteret har jeg hentet fra ICA-kurirens nettsted.

Det er et veldig enkelt mønster som går over åtte omganger der fire av dem består av fire vrange omganger. Så det går omtrent på autopilot etter noen omganger, noe som er greit hvis man har lyst til å følge med i samtalen/TVen/inni huet.

I mønsteret er sjalet strikket i Kidsilk haze. Ved å strikke det i 2-trådet Isager Tvinnigarn får jeg et fastere sjal, og et mer passende hverdagssjal. Bildet nederst til venstre viser hvordan mønsteret ser ut før jeg strekker det ut, som på det øverste til venstre.


Skiraste sjalen, lastet opp av bergensann.

Kan jeg spørre om noe? Dere som har gjort dette før, laget blondesjal, hvorfor må man "blocke"? Hvorfor kan man ikke bare dampe det?
----
WIP = work in progress

5 kommentarer:

 1. Jeg tror dette er det samme som Birch som jeg har strikket flere ganger. Jeg har alltid blokket, og aldri prøvd å dampe istedet, så jeg vet ikke hva forskjellen er, men jeg kan gjette. Blokking åpner mønsteret, og gjør plagget større. Jeg forestiller meg at damping bare vil jevne ut maskene, men uten å åpne mønsteret?

  SvarSlett
 2. Ja, dette er Birch.
  For det første er det tydeligvis tradisjon blant britiske og amerikanske strikkere å blokke alle strikkearbeider, det er liksom nærmest "upassende" å dampe/presse, det blir sett på som brutalt. Muligens er våre tradisjonelle norske ullgarn mer harde og robuste enn endel av de moderne strikkegarnene, jeg lærte i hvert fall aldri noe annet enn pressing av min mor.
  Blokking strekker også arbeidet, i kunstrikk strekkes det ofte veldig, så det åpner mønsteret som Marie sier, og gjør arbeidet mye større. Et ferdig kunststrikksjal ser gjerne ut som en eggekartong nesten.

  SvarSlett
 3. Anonym18.2.07

  Jeg elsker birch sjalet! Har strikket et i tynt uruguay lace garn som er blitt et skjerf jeg bruker daglig. Nå er jeg igang med et større i samme garn som skal få lov å være sjal. Og det er som du sier, du ser alltid hvor du er i mønsteret på det!

  SvarSlett
 4. Anonym20.2.07

  Et nydelig sjal du strikker på. Flott farge også!

  SvarSlett
 5. Så fint Birch blir i det garnet. Et "tips": Strikker du det i Kid Silk Haze eller lignende garn trenger du ikke blokke det :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...