21.2.07

WIP - sjal inspirert av Bente


Noen reiser til Kina for silke. Noen reiser til New York for å gå på museum. Noen reiser fra Bergen til Oslo for å kjøpe - garn. Ja da, det er meg :)

Og etter å ha vært på shopping hos Bente i Bentsebrugata (jeg tror kanskje det er en kobling her, i hvert fall het ingen i butikken Bente) på Bjølsen i Oslo (det 3. bildet i serien over), så blei jeg inspirert til å begynne med dette sjalet i mangel på siste garn til Skiraste sjalen. Sjalet hos Bente er strikket i Mohair/Vivaldi og et pyntegarn, jeg valgte Tynt Alpakka og Dales Pingvin som dekorgarn. Og er veldig fornøyd med det. Det er litt tykkere og varmere enn mohair, og det passer bra fordi det skal bli et røykesjal. Dét skulle man tro var gått av moten med askebegre, men siden venninna mi har altså ikke tenkt til å slutte å røyke, og jeg har gitt opp å mase skal jeg i hvert fall holde henne så varm at hun ikke får lungebetennelse.

Jeg begynte med 4 masker, og øker én maske i den ene siden helt til jeg syns sjalet er stort nok, da vil jeg strikke sammen to masker i stedet. Enklere kan det vel ikke bli?

--- Edit ---
Supernøtt spurte om det ikke blir mange løse tråder å sy etterpå? Og hvem ønsker mange løse tråder å sy inn ;)
Og svaret er nei, det er bare å strikke inn hovedtråden og pyntegarnets ende i begynnelsen, og så er det å sy den siste hovedtråde. Enden på pyntetråden blir strikket inn fordi hovetråde fortsetter et stykke etter siste stripe.

Pyntegarnstripene begynner på toppen, den rette enden, strikkes ned - og jeg øker også én maske på den - og opp igjen. Det er 6 og 10 omganger mellom hver stripe med pyntegarn, og da bare snurrer pyntetråden over hovedtråden for hver omgang. Jeg strikker egentlig ganske stramt, så her må jeg passe på litt så jeg ikke strammer for mye oppe når jeg vrir ellers vil det ikke bli pent.

Jeg skal ta bilde ved anledning.

5 kommentarer:

 1. Anonym22.2.07

  men åh, vilken vacker schal, helt underbara bilder! jag vill också göra en sån!

  SvarSlett
 2. Anonym22.2.07

  Du er smittet av sjalviruset! Dette er en fargerik og artig variant.

  SvarSlett
 3. Så flott med striper av effektgarnet! Men blir det ikke mange tråder å sy inn? Jeg er så lat når det kommer til å sy inn tråder...

  SvarSlett
 4. Supernøtt, se --- Edit --- i innlegget ;)

  SvarSlett
 5. Flott sjal - og så ble jeg rørt over at noen fremdeles har litt omsorg for røykerne :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...