11.1.15

Barnelopper

I går publiserte jeg et nytt strikkemønster, Barnelopper, på norsk og engelsk. Det er ei barnejakke i 5 størrelser, fra 1 år til 9. Den strikkes ovenfra og ned, med provisorisk opplegg og klippekant. En skikkelig utfordring med andre ord.

Nei da, jeg bare tøyser, det er bare å følge mønsteret - det er på 10 sider.

Min første modell, i restegarn av Wollmeise
Dette er det første mønsteret jeg har hatt en til å teststrikke en jakke i hver størrelse. Selv om det blir endel å koordinere så har det gått overraskende bra.

Det som kanskje var verre med dette mønsteret var at det starta veldig dårlig ut - jeg hadde glemt en økning, og da jeg la inn den hadde jeg glemt å justere de forkorta omgangen som er i nakken. Og mens teststrikkerene mine sleit og svetta i oktober forberedte jeg strikkekurs i Karlstad og reise til Wool Week på Shetland så jeg var ikke helt tilsted.

Jannes Finull-variant 
Og sånn er det når man lager mønster sjøl, man tror det er de andre som gjør feil. Så jeg brukte litt tid på å fange opp at det var en kjempefeil i mønsteret mitt. Jeg beklager så mye, Vy!

Hanne S.s gutte-modell i Finull-rester 
Og - som om det ikke var nok, for første gang skulle mønsteret mitt komme samtidig på norsk og engelsk også. Så det har vært mange tråder å holde i - det føles som et ordentlig design moment som det heter så pent på engelsk. Det har vært en fest av en jakke, og har dere sett de flotte modellene som er strikka opp?
Judiths Frost-utgave. Neida, den heter Sørlandsloppa :) 
Mønsteret er til salgs her. Det koster 40 kroner + MVA (50,-).

Ut kommende uke tenkte jeg at jeg skulle bruke litt tid på hver av de forskjellige teknikkene jeg har brukt i mønsteret, for dem som trenger det: Provisorisk oppleggskant, forkorta rader, opplukking til knappekantene og klipping. At jakka strikkes ovenfra er jo ikke noe problem, det betyr jo bare økninger framfor fellinger i salen (men jeg har et par triks som jeg tenkte jeg skulle dele med meg også på det).

5 kommentarer:

 1. Hvor er de små jakker søde. Vi har ingen småfolk her, men gør der, så vil jeg huske på dette mønster.

  SvarSlett
 2. Så nydelige småkofter! Og veldig artig å se hvordan jakken endrer karakter etter fargevalget. Flotte kombinasjoner.
  Jeg blir litt uvel av oppskrifter som innebærer klipping, men denne kofta her, altså... til mine to små jentebarnebarn. Hm. Tenkeboksen neste!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 3. Så utrolig fin! Og alle de ulike variantene! Jeg önsker meg hverdagsjakken i barnestörrelser : )

  SvarSlett
 4. Så fine små kofter! Det er visst ingen hos meg som trenger noen flere kofter, men jeg får ha den i minne, for den var så fin. Så artig å se de forskjellige fargevariantene også :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...