26.2.14

Nytt mønster: Barnejakka Humle

Barnejakka Humle er spesiallaget til garnet til Wollmeise, til fargen Salamander. Fargen minner om humler når det strikkes. Noen vil kanskje kjenne den igjen som et par sokker fra tidligere?

Jeg fikk hjelp av Elisabeth til å strikke en modell, og å ta lekre bilder.


Jakka strikkes nedenfra og opp, med klippekant for å kunne strikke den rundt. Mønsteret forklarer i bilder hvordan du kan klippe opp kanten, og den kommer med diagram til humlene.

Elisabeths flotte bilde
Og, for første gang inneholder også mønsteret mitt en skjematisk tegning med målene - det gjør det veldig lett å gjøre egne modifiseringer så lenge du har strikkefastheten. Jeg burde laget skjematiske tegninger tidligere, skal du si. Jeg er veldig glad jeg har kommet i gang.

Natur, Løwensahn og Salamander. 
Det trengs mindre enn tre nøster, langt mindre enn tre, av Wollmeise Pure 100% Merino. Mønsteret beskriver også en modell med to farger til humlene.

Mønsteret kan kjøpes via Paypal her. Det koster 37,50 inkl moms.

Modellen E M, 5 år ♥
Jeg tror det hadde vært veldig fint med en lilla sal også. Humler er jo så glad i kløver. 

25.2.14

Monogam

Da jeg var ferdig med noen store prosjekter for et par uker siden klarte jeg ikke å finne helt roen til å sett med ned og strikke - jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Så var jeg så heldig å treffe på Fibula og hun teststrikka Next Year in Lerwick for Torirot Design. Og da falt brikkene på plass, det var jo den jeg skulle gjøre ferdig.

Som sagt så gjort.


Det er lenge siden jeg har vært så monogam mot et strikketøy. Jeg har ikke strikka på annet enn denne på de 14 dagene jeg har holdt på.

Jeg har strikka den største modellen. Dessverre er den blitt for stor for meg, men stor er bedre enn for liten så den skal bli brukt. Det eneste jeg har mått gjøre er å hekle en kant på innsiden av halsen for at den ikke skal gli av meg.


Den veier 270 gram og det er brukt 11, nei, faktisk 12 farger fordi jeg mangla mørkebrunt til stripene mellom mønstrene til slutt. Det ante meg at dette ville bli en yarn chicken-genser (et strikkeprosjekt der man på forhånd nesten er helt sikker på at man ikke har nok garn, og likevel strikker med håp), men jeg har brukt opp masser rester så jeg er kjempefornøyd med dette.


Rosa-fargene er 5 stykk 31 grams-nøster som jeg hadde i garnkassa fra før av, mest sannsynlig er det rosa-farger fra Christel Seyfarth og hennes lammeull. Bortsett fra 10 gram som er igjen av den lyseste rosafargen har jeg brukt opp alt, så det gikk 140 rosa her. Så 2 gule farger fra Shetland Soft av Malsen og Mor, en beige til hovedfargen, rød, mørkbrun, mørkblå og en mellombeige.
Strikkefastheten min er 24 m per 10 cm.


Fordelen med monogam strikking? Man blir så veldig sulten på andre prosjekter.

Så når skal alle vi som har teststrikka denne møtes og vise fram genserne våre, sammen?

24.2.14

Nå også på facebook

Aller først, kan jeg få si at jeg syntes jeg har de beste folka rundt meg ever - selv om jeg ikke er på Instagram lenger? Kan jeg få si det? Dere er mange som er flinke til å kommentere her på bloggen selv når jeg har et sånt spamfilter, selv om mange leser denne på mobilen - tusen takk. Jeg er så takknemlig at jeg har trukket 3 av dere som har kommentert tidligere i februar, til ett av mine mønstre. Bare si ifra til meg hvilket dere ønsker dere.



Bildet til fb-gruppa
Men siden det av og til er lettere å si ifra på fb har jeg oppretta gruppe der også, som ikke overraskende heter med pinner. Bli gjerne med, og ønsker dere ikke så veit dere nå i hvert fall om den. Jeg trekker en derfra også på slutten av februar - en litt større presang venter den som deltar der.

23.2.14

Femte podcastepisode: Maria mekker mønstre

Kanskje det er bibliotekarene og sykepleierene som er de store yrkesgruppene som strikker, men Maria Olsson forteller at hun opplever at det er mange ingeniører som designer mønstre.
Lytt til intervjuet her.

Sjalet til Maria - foto: Juju Vail, bildet hentet fra Pompom 
Tusen takk til Dolly Dimple på Majorstua i Oslo, dere var veldig hyggelige som lot oss få låne et eget rom og sitte i for opptaket. Dessverre er det endel bakgrunnsstøy, men jeg håper dere som lytter syntes det bare er sjarmerende. Da har jeg lært til neste gang. 

22.2.14

Reklame: Nesehornavisen

En dagsavis som bruker strikkemønstre på nettsiden sin og reklamekampanjer - de fortjener mer reklame! Klassakampen - venstresidas avis - har nesehornet som maskot og har fått noen (hvem?) til å strikke opp et par selbuvotter som de averterer med. 

Reklame for Klassekampen
Mønster, garn og pinner får man hvis man gir bort et gratisabonnement i tre uker til fire personer! Har du hørt på maken! Er det noen som har lyst til et gratisabonnement i tre uker? 

21.2.14

Snart slutt på rosa. Og lilla.

Rosa-genseren som jeg snakka om her om dagen nærmer seg innspurten. 1,5 erme igjen, og da er det slutt. Og det er veldig bra for det er ikke mye garn igjen.


Jeg har delt opp det som var igjen i 2 små deler og dette er det jeg har av garn til resten av det første halve ermet.


Bolen er veldig lang, den rekker meg godt over baken. Jeg har ikke brydd meg om å figurforme den, felle for livet og ut igjen, siden jeg hadde for mange masker etter delingen likevel. Og når sant skal sies så la jeg også bare opp halvparten av de maskene Tori ba oss om, under hver arm siden det allerede så ut som om den ville bli for stor.
- Hva jeg lærer av dette? At raglan strikka ovenfra i mønsterstrikk er ikke så enkelt å modifisere som rundstrikka, eller striper.
Nå er det det med dette garnet at det forandrer seg veldig i vask så det kan godt hende at det som virker litt stort nå blir bedre når den får vaska seg. Om 1 ukes tid?


Litt rart at ermene skal ta så lang tid, men det er mye trådskifte, og siden jeg strikker inn alle endene blir det en del av det også. Jeg slipper derfor sying på slutten, men akkurat er det mager trøst - jeg vil bare bli ferdig!

20.2.14

Med synål

Joda, jeg veit det fins hekla Yoda-luer så jeg kunne vel tatt meg bryet. Men barnebarnet mitt skulle delta i kreasjonen og da var en symaskin lettere å holde styr på enn en heklenål. Legg merke til at jeg sa lettere, ikke ufarlig.


Jeg er egentlig ikke noe glad i å sy. Det vil si, jeg er det også, når det er enkelt og greit og ikke tar lang tid. Sånn som med de små prosjektposene, de var veldig artige (ups, har ikke blogga om de, nei).

Men å sy for noen annen, for en liten gutt som også ville være med å bestemme … Og i tillegg har det tatt lang tid. Han sa han ønsket å være Yoda (helt sant, det var han som ønsket det), fra Star Wars. Så vi har sett små klipp fra Youtube og funnet ut hvem og hva Yoda var og så ut som. Jeg sitter nok med litt mer innsikt enn barnet i denne sammenhengen, men så lange det var en liten enighet var det greit for meg. Greit nok.


Jeg fikk mye hjelp fra Pinterest og enkle syråd via dem. Om drakta holder mer enn én dag i barnehagen blir interessant å få vite. Men det gjør kanskje ingen annen karnevalsdrakt heller?
Det jeg særlig har lagt vekt på er at den skal være superenkel å ta på og av, at alle åpninger er store og hvis det blir bråstopp i stoff som henger fast så skal festet løsne kjapt - vi ønsker ikke skadde barn her.

Med dinosaursko og lyssverd til 50 kr er kostymen komplett og karnevalet kan komme. Og en karnevalsdrakt er over.
Heldigvis. 

19.2.14

Familiens beste for 2013

Jeg skulle ha blogga i går også. Det er 1,5 år siden jeg sist blogga alle dager en hel måned og så tenkte jeg å gjøre det samme denne måneden … men jeg glemte meg i går :'(


Det får bli et kjapt innslag i dag mens jeg tørker tårene.

Bladet Familien har gitt ut sine beste strikkemønstre fra i fjor, i et blad som er til salgs denne måneden. Og som syntes er Sinnasaugenseren for 1,5 år, 3, 5 og 7-åringer med i det bladet. Ikke for det, det er mange andre fine mønstre der også altså. Men det er alltid ekstra artig med egne.

De skriver på hjemmesiden sin på facebook at får du ikke tak i bladet i nærheten av deg kan du bestille det via SMS her: Send FAMBEST13 til 2340 

17.2.14

Råsa

Jeg er ingen rosa person, men … for å sitere vilt og uhemmet.

I fjor blei jeg spurt av Tori om jeg kunne tenke meg å teststrikke hennes genser Next Year in Lerwick.

Tori besøker garnbutikken Pickles i Oslo, i genseren Next Year in Lerwick
Både fordi jeg syntes den var råvakker og fordi jeg trodde det ville være grei skuring, svarte jeg ja. Men siden jeg er mer en jakke-bruker enn genser ville jeg strikke den som jakke. Og det var greit for Tori. 

Og jeg støtte på problemer umiddelbart, det var rett og slett ikke helt enkelt å modifisere den. OK, jeg strikker den som genser. Og støtte på problemer, igjen, Shetland Soft-utvalget mitt var rett og slett ikke stort nok, fargene var for like så mønsteret kom ikke bra nok fram. 


Men Finull-lageret mitt derimot, det er rimelig romslig. Så jeg satte igang på tredje forsøk. Jeg strikka til og med prøvelapp. Men Finull på pinner 2,5 mm? Eh, nei. Det fungerte rett og slett ikke, det heller. Hør på den setningen: Å strikke Raumagarn Finull på pinner 2,5 mm. Tortur. 

 
Så langt kom jeg før jeg gav meg. Pene farger og alt, den ville blitt vakker. Men den sto nesten av seg sjøl, og likevel var den for stor for meg. 

Så jeg spurte Tori pent om jeg kunne få slippe å være teststrikker. Alle designeres mareritt, med andre ord. Heldigvis hadde hun tre andre som strikka på den, og jeg kunne puste lettet ut. Greit at jeg var en dårlig teststrikker, men jeg ødela i hvert fall ikke alt for henne. 

Her om dagen så jeg Vibekes utgave, og så slo det meg.
- Jeg kan jo strikke den i råsa? 
Som sagt så gjort. 


Ja, jo, rosa er jo ikke mine farger, men ingen strikkeprosjekter uten unntak! Og skal jeg komme meg til Lerwick i år så må jeg jo bare gjøre det, ikke sant? 
Garnet er litt Shetland Soft og litt andre tynt ullgarn som jeg ikke vet hva er, men som lå som små nøster i en av plastikkboksene mine. Jeg lurer på om det kan være lammeull fra Christel Seyfarth

Jeg strikker på 2,25 mm, 2,75 mm og 3,25 mm-pinner. Den blir litt for stor til meg, enda jeg både bruker tynnere garn og tynnere pinner enn anbefalt, men ikke større enn at den vil være passe. Og det er en fryd å strikke, både med garnet og mønsteret, denne gangen. Gled deg til mønsteret blir publisert. 

16.2.14

Her blogger vi om Regnbuefebruar14

Oslo har vært grå og våt i dag, dessuten sotete og dramatisk på grunn av en brann i nabolaget. Og ballongfargerik med familie og dagen blei avslutta med venner på brune Schrøder. (Og nei, det var ikke Nesbø.)

Og hvorfor skriver jeg om farger i fargefattige februar? Fordi den ikke er det, lenger. Og jeg er ikke aleine om å mene det, februar byr opp. Dra på besøk til fargene:

  • Jette har skrevet om sitt hekleteppe. Sitt nydelige hekleteppe!
  • Innfall har skrevet om genseren til småtten. 
  • Skrablera har allerede gjort ferdig sin raglangenser med noen fiffige striper i salen.
  • At To Vrange nettopp har født ei lita jenta - hurra! - hindrer henne ikke i å ha planer.
  • Wool Rock i Danmark har også tatt opp tråden og strikker regnbuesokker. Og har også skrevet mye om det på facebook og på Twitter. Det er vel det som heter markedsføring ;)
  • Tori er ferdig med sine regnbuevotter.
  • Og dette må vel være verdens vakreste demonstrasjon vel, ztrikkeriets regnbuefargede barnegenser - med modell.
  • Og hva med et hekla teppe til, det er Anne på Landet. 
  • Flowermouse sine fargerike armebånd var noe av det første som blei ferdig. Er de ikke fine? 

Det fins farger overalt, selv på grå og våte dager som Oslo inviterte på i dag.

Hva er ditt bidrag til å gjøre februar fargerik? 

15.2.14

Karneval og fargeglede

I den siste podcasten til Stickpodden blei det nevnt at Regnbuefebruar burde vært en verdensomspennende begivenhet, ikke bare gjemt bort i en tråd på min gruppe, på Ravelry.


Da trenger jeg hjelp, gitt. En del av dere som deltar - og per i dag er det faktisk 52 pågående prosjekter -  har brukt bloggen og facebook til å spre ordet. Ordet er kanskje litt vanskelig å spre, når det strengt tatt ikke er en demonstrasjon mot noe, men heller en aksjon for noe. Sånn jeg tenkte det handler det ikke om å være mot OL, mot Russland, mot Russlands homolover (enkelte stater i USA har like strenge lover som Russland, og USA er heller ikke aleine om dét).

Regnbuefebruar14 er en feiring av hele fargespekteret i alle samfunn. Svart, hvit, rosa, svensker, inuitter, homoer, transe, gammel, syk, høy og lav, fattig og rik, dumme og kloke, levende og halvdøde, kvinner, menn og alt i mellom, leger for og i mot reservasjonsretten, moralister og gothere.

Regnbuefebruar er en fest på linje med karnevalet, der alle kan slenge seg på. Regnbuefebruar er en gledens måned fordi vi gjør den fargerik. Uten deg - eller deg! - så er februar dritkjedelig!

Vær med å spre at februar er som en bukett med tulipaner. Og en regnbue. Og en garnbutikk. Og en pose med sukkertøy. Og en malebutikk. Og en fargesirkel. Og alle nyansene i mellom.

Har du blogg der du har skrevet om regnbuefebruar14? Kommenter og jeg skal lage en lenkeside på det. Klart vi skal reklamere for alle fargene i de dagene som er igjen av februar. 

14.2.14

Sjeldent rask

Noen, I am looking at you, To Vrange!, tvang hjalp meg til å kjøpe mer  garn som en del av Regnbuefebruar. Skinny Bugga! er et tynt, tynt sokkegarn i merino, kasjmer og nylon, og fargen heter Sotchi Pride. Er ikke det perfekt så veit ikke jeg.

Garnet var et engangstilbud så jeg burde jo være litt forsikt med hva jeg brukte det til. Men jeg gjør det enkelt, jeg strikker opp et par sokker av det i løpet av februar.

Skinny Bugga! i Sotchi Pride
Og apropos Regnbuefebruar. Det er fortsatt tid til å bli med. Gruppa på Ravelry er veldig løs i kantene, du trenger ikke strikke annet enn noe med regnbuefargene i. Sånn cirka fem-seks-syv forskjellige farger. 

Hvis du deltar med noe, stort eller lite, blir ferdig i løpet av februar og tagger prosjektet ditt med regnbuefebruar14 deltar du i konkurransen. Og hvilke ting kan du vinne? 1 nøste med Wollmeise Lace (300 gram!) i lilla, ett av mine kjøpemønstre, ett av to nøster fra Ninapetrinas håndfargede garn, et nøste håndfarget og selvspunnet garn på ca 100 gram av May-Liss, ett av Toris mønstre, eller et ferdigstrikka babyteppe håndstrikka av moi. Er ikke det nok til å kaste seg på pinnene så veit ikke jeg!   

13.2.14

Utsikten fra strikkekroken

Inspirert av Monstermønster (som var inspirert av Sigrid og hennes for meg ukjente blogg - men ikke nå lenger) så har jeg også med kritisk blikk rydda gått over strikkekroken min. Jeg også.


Jeg er så heldig at jeg har et eget rom for den slags. OK, så er det kombinert med sovesofa for ovenattingsgjester, men flerbruk er bra bruk. Når jeg skal strikke foran TV tar jeg bare med det jeg trenger derfra, så jeg har aldri noe liggende i stua.

På bildet ser det ut som jeg sitter på sofaen, med beina utafor. Men bildet juger. Jeg flytter på putene og har beina oppå sofaen og hører på radioen eller lydbok, og ser ut av vinduet, eventuelt ser på strikketøyet.

Med eget rom har jeg også egen hylle med garn, mønstre, bøker og dupeditter. Jeg var så heldig å få en Namaste-boks i gave i fjor som står i vinduskarmen med alt det jeg trenger umiddelbart - for å slippe å reise meg opp nødvendig, men ellers har jeg en helg haug med alt en strikker trenger i egen kasse i hylla.


Stort sett ser det så ryddig ut faktisk, bortsett fra at det er der alle pinnene mine havner før jeg tar en skikkelig skjau og legger dem tilbake til posene sine.

Jeg er en storbruker av gjennomsiktige plastikkbokser til garnet mitt - med et par unntak. Variasjon gjør hylla penere. Her jeg sitter og ser på den.

Og nå er vi en haug med strikkere også, som viser fram strikkekroken. 

12.2.14

Jo flere farger

… jo gladere vi blir. Og jeg blir kjempeglad over hele fargespekteret som er nå i februar, februar skal bli en skikkelig glad-måned.
Også i regnbue-KAL'en på Ravelry.

Toris Blomekrans-votter
46 prosjekter er starta - i hvert fall tagga med regnbuefebruar14 - på Ravelry, og 16 er ferdige. Som Toris Blomekransvotter. Og hva med denne denne, Regnbuekjole til liten og stor av Kari! Og så er det hyggelig å se garn og mønstre som mange farger kan brukes i. Kanskje en overvekt til barn, men Ellens 32-fargers hals i tykt garn er også et alternativ. 

Sjøl fikk jeg lyst til å strikke denne kosegenseren til Skrablera. Noen ganger kan det blir for mye farger (for meg), men denne hadde akkurat passe. 

Til å være 12. februar, altså ikke engang halvveis så er det bra. 

11.2.14

Nytt mønster, Evas teppe

I disse dager skal en strikkevenninne føde - det er alltid stort at kvinner velger å sette barn til verden, og det er alltid hyggelig med nye verdensborgere.
Og så er det hyggelig at jeg kan strikke noe til nyfødte. Og foreldre.

Foto: Grete - Nepal Oker
Jeg har hatt en idé om et babyteppe en lenger stund som jeg endelig fikk strikka opp. Og siden jeg var i gang skrev jeg likså godt et mønster.

Teppet er ca 70 x 90 cm (litt avhengig av strikkefasthet og om du velger å strikke opp 7 eller 8 nøster), og er strikka i deilige, tykke alpakka/ull Drops Nepal på pinner 5 mm. Det strikkes fram og tilbake, og går rimelig kjapt. Mønsteret kan kjøpes her for 25 kr inkl moms.

Annet garn er Pickles Tjukk Merino, Malabrigo Worsted og Raumagarn Mitu. Eller hva med å strikke den i tynnere garn, på store pinner og bare lage litt løv her, litt løv der, for en godt helseteppe?

Nepal Lilla
Det er like enkelt som et hvilket som helst rilleteppe, men med de 8 løvene får den det lille ekstra.

Velkommen, Eva. 

10.2.14

Dino-skritt

Det er lenge siden jeg har hatt lyst til å strikke sokker. Og har hatt tid. Nå har jeg så mange mønstre som skal publiseres at jeg er nødt til å spre dem litt - så da kan jeg strikke litt for moro så lenge.

Dinosaur-sokker
Da jeg så disse dinosaurus-sokkene var det umiddelbar kontakt, sånne ville jeg ha også. I mønsteret er de strikka i Wollmeise (blant annet) og da kommer mønsteret litt bedre fram enn her i Bugga! som er en MCN-kvalitet (Merino, Cashmere, Nylon), mine blir litt mer pusete i overflaten, og mykere. Jeg tror likevel de vil bra nok.

Jeg strikker den minste størrelsen og på pinner 2,5 mm for at de skal passe normale dameføtter, Bugga! er litt tykkere enn Wollmeise. Jeg tror et godt alternativ ville vært Regia/Opal på 2,75 eller 3 mm også.
Ønsker man dem lengre i føttene er det veldig greit å forlenge dem ytterst.

Fordi jeg ikke kan telle (!) blir mine litt høyere i skaftet enn i mønsteret; det gjør ikke noe. (Jeg oppdaga at etter at jeg hadde forlenga dem og skrevet om det på Ravelry hadde designeren gått inn og forandra tallene så de passa mine tallproblemer, snakk om service!)


Mønsteret er veldig greit skrevet, på engelsk, med gode instrukser og diagrammet. De strikkes ovenfra og ned, med normal hæl (sånn hæl som vi kjenner fra norske sokker med hælkappe og oppplukking av masker). Anbefales på det varmeste. 

9.2.14

Fjerde podcastepisode: Unni er Malsens mor

Som alle veit (?) har jeg studert i Bergen, gifta meg med en bergenser og har hytte i Bergen. Og når utlendinger spør meg om Oslo så peker jeg til Bergen.
Hva har det med Unni å gjøre bortsett fra at hun også er bergenser? Ikke noe annet enn at da jeg var i Bergen i fjor spurte jeg henne om jeg når hun hadde åpent lager på Malsen og Mor. Da svarte hun:
- Når er du i Bergen, da?
Og så skrev hun, bare, enkelt og greit, at det var åpnet lager akkurat den dagen jeg var i nærheten. Og for å si det sånn, jeg var ikke aleine der den ettermiddagen :D

Shetland Soft-herlighet i Bergen
Faren hennes har nok rett i at det bor en kremmer i henne, men det er vel strengt tatt en genetisk disposisjon alle bergenesere har, er det ikke?

Lytt til fjerde podcastintervju, denne gangen med Unni, innehaver og designer i Malsen og mor. 

8.2.14

Nå også på museum

Rett nord for Mandal ligger Sjølingstad uldvarefabrikk. Og ikke bare er de en levende museumsfabrikk, de har en museumbutikk hvor de selger garnet de produserer.

Bildet er lånt herfra 
Da Ullfori var på besøk der for 4 år siden oppdaget hun at de hadde strikka opp et sjal basert på mitt mønster, som de brukte som reklmaeplakat for det 2-tråda ullgarnet sitt. Jeg har skrevet om det her.

Bildet tatt av Ullfori
Så da var det ekstra stas at de tok kontakt og spurte om de kunne selge mønsteret på Sinnasaujakka mi, i butikken sin. De produserer og selger både 2- og 3-tråda ullgarn, i tillegg til annet garn, og det er det 2-tråda garnet som de mente ville passe veldig bra.

Jeg er veldig stolt av at de ønsker å selge mønsteret mitt der, og jeg håper jeg får se mange som har vært innom og kjøpt garn til den og strikka den opp i Sjølingstadgarn. 

7.2.14

Regnbue-februar fortsetter å skride fram

Og ikke bare er det 26 stykker som deltar og 3 som i tillegg til meg tilbyr seg å stå for gull-sølv- og bronsjemedaljer, men det er også 7 stykker som er - ferdige! Marions barselgave er helt i ånd med lagånden, og hva med Flowermouse' Human Rings?
Anette har likså godt strikka en kjole, hun.

Google feirer åpningen av OL i rett ånd
Det er ikke for seint for deg å delta, det deltar til og med folk som ikke skjønner ett ord norsk! Kom og bli med, i dag starter også OL og da er det veldig greit å ha farger i hendene.



6.2.14

Nytt vottemønster

Etter åha strikke ferdig en kjørepose i Malabrigo Worsted hadde jeg fortsatt 3 nøster igjen - av 6. Så jeg tenkte jeg kunne strikke meg et par votter, for som med luer er jeg litt i mangel for tida. Og jeg klarer jo ikke å lage meg et par votter uten å skrive opp mønster samtidig. Sånn er det blitt.

I Malabrigo Worsted
Underveis fant jeg ut at det lettere tilgjengelige garnet Pickles Tjukk Merino så og si er identisk med Malabrigo Worsted. Anja strikka opp et par for meg. På bildet er dem grå, men det er egentlig en klar blå-turkis farge (en farge som Pickles ikke har på hjemmesiden sin). Men de er jo fine i grå også.

I Pickles Tjukk Merino
Og når jeg først var inne på det med lignende garn fikk jeg teststrikker Hilde til å prøve ut Raumas ull-alpakka-blanding, Mitu. Hennes rød-lilla heter noe så spenstig som 5090.
På grunn av at mønsteret kan strekkes veldig i alle retninger kan alle tre garna brukes i de samme størrelsene, selv om både Hilde og Anja har strikka påtagelig strammere enn meg.

I Raumagarns Mitu, en alpakka-ull-blanding
Mønsteret kan kjøpes via paypal for 15 kr + moms, tils 18,75 ut denne uka her med kupongkoden votter - fra og med mandag 10. februar koster de 30 kr + moms.

Jeg glemte å si at de er supervarme, uansett. 

5.2.14

Strikkekafé er tingen

… for da går ellers kjedelige striper unna. Nei, det kom ut feil, striper er aldri kjedelig. Striper er faktisk noe av det artigste man kan strikke fordi det går så fort:
- Bare én stripe til, bare én til, jamen hvis jeg strikker ferdig denne grå så kan jeg begynne med blå, og hvordan blir det … og sånn går no dagan.


En grå og kjedelige oslovinter ser ut som om den blir fargelagt av - en regnbue.

På strikkekafé i går fikk jeg også se Villaures ferdige Vognteppe Unni. Som også er strikka i Shetland Soft, med 3 nøster bunnfarge og knapt 15 gram av seks kontrastfarger.


Jeg liker veldig godt hvordan hun har alternert fargene her, med 1 rad ugler i kontrastfargen, neste rad kontrastfargen som bakgrunnsfarge. TrineA på Ravelry har også funnet sin egen vri på teppet - med sauer. Skjønner ikke hvor de kom fra ;)
Vognteppet til Villaure er allerede overrakt påtenkt barn. 

4.2.14

8 prosjekter and counting …

På Ravelry er det nå 8 stykker som har tagga strikkeprosjektet sitt regnbuefebruar14 allerede.

Lissjmor strikker som meg på Regnbuekjolen (hun begynte faktisk før meg) så vi er nok ikke så veldig fantasifulle - men det blir jo fint for det da :) Og Tori er nesten ferdig med en Blomekrans-vott (jeg mistenker at hennes 40 % ferdig betyr at hånda er ferdig, men ikke tommelen).


Jeg er nede på grønn del av Regnbuekjolen så kanskje jeg vil rekke å bli ferdig før OL! 

3.2.14

Superenkel lue

Jeg har - som alle? - et hat-kjærlighetsforhold til luer. På den ene siden så trenger jeg det, på den andre siden syns jeg at jeg oftest ser teit ut. Men når man er strikker så burde det være mulig å strikke seg en lue som til og med ser bra ut på meg?

Jeg har gjort noen forsøk.

Gretel av Ysolda Teague
Hva tenkte jeg på?! Jeg håper aldri jeg viste meg ute med denne.

Lua Soul av Kim Hargreaves
Denne var fin, og blei også utslitt - veldig, veldig slaskete sånn etter hvert. Jeg repeterte suksessen. Den blei også slaskete. Rart det.

Maja hat av Johanne Ländin
Denne har jeg også brukt mye, og siden den var i mønsterstrikk så holdt den seg bedre enn mange av de andre. Problemet er at jeg ikke finne den.

Anemoon av L Sweetland
Enda en vakker lue som var altfor stor. Men vakker. Men altfor stor.
Men vakker.

Rikke av Sarah Young
Yndlingslua så langt, Rikke. Men i en alpakkablanding så da trenger jeg ikke å fortelle at den blei så slaskete at vi kunne bo to i den sånn etter hvert.


Siste tilskuddet blei laget her om dagen da jeg oppdaget at jeg faktisk ikke hadde en lue jeg kunne ha på meg. Det vil si, skilue. Men det er jo - skilue. Jeg trengte en å ha på meg på tur til butikken, gjennom Slottsparken, til kafebesøk. Sterkt inspirert av Rikke-lua har jeg strikka inn tre løv for å dekorere den bittelitt. Den er strikka i rein ull som jeg fikk som gave fra USA, 100% Northwest Finnship Wool fra Jorstad Creek.
Vi får se om den da står tidens tann, den sitter i hvert fall godt på meg. 

2.2.14

Litt forelska

Regnbue-februar er bare i starten, men første strikkeprosjekt er faktisk ferdig allerede. Det er Mabe58 som har strikka ferdig et par votter, i Viking og Nepal - en spenstig garnblanding som i hvert fall ser supermyk ut på bildene.

Sjøl er jeg en smule forelska i mitt eget prosjekt, barnekjolen til Andreassen strikka ovenfra og ned i Wollmeise-rester, med To Vranges striper og åpning i siden. Det er så godt når alt forenes og passer sammen. 


Jeg har bestemt meg for å strikke regnbuen ned, altså fra rød, via oransje, gul, grønn, blå til lilla, men heldigvis har jeg mange rester i forskjellige sjatteringer så selvom jeg har kommet nesten halvveis i fargene allerede ved deling så tror jeg det skal gå bra. 

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...