24.8.14

Garnkalaset 2014

Ingen ting er vel så datert som selskaper som var i går, men år jeg velger å skrive et lite resyme fra Garnkalaset i Kungälv, Sverige, i helgen så gjør jeg det av to grunner.

Idylliske omgivelser rett øst om Göteborg
For å skryte over svenskene som er så flinke til å organisere og fordi de er så flinke til å støtte opp det som betyr noe for dem. Kl. 18 for et par måneder siden blei påmelding til Garnkalaset åpna. Kl. 18 måtte Petra og Lotta - arrangørene - melde at de 40 plassene de hadde var fullbooka. De sa likevel ja til 43 fordi noen hadde meldt seg på sammen.

Hvem er Petra? Petra er eieren til svenskenes største godtebutikk, Magsin Duett, i Göteborg. Ikke bare har hun yndlingsgarnet mitt, Supersoft (Shetland Soft), men hun har vintage knapper også! Jeg har skrevet om henne og Magasin Duett før.

Hva tror dere denne damen driver med?
Hvem er tant Kofta? Selv om de fleste kjenner henne så er hun altså en svensk garnfarger- og selger, og hun som har utvikla den etter hvert legendariske ovenfraogned kofta som en hel haug med folk, også norske strikkere, har kjøpt mønster på.

Farger på flaske
Og for å fortelle om hvor godt det var lagt opp. De av oss med blå lapper (vi som skulle delta med noe) kom kvelden før og styra og stelte. Det meste var klart til dagen etter.

Tre blå lapper, Mia, Linnea og Clara
Garnkalaset åpna kl 9 lørdag med frukost, alle folkene kom sigende, og fikk litt informasjon om dagen og kursene de hadde meldt seg på (3 av 5 mulig, i prioritert rekkefølge), og så var det bare å vandre fra kurs til kurs. Siden jeg sjøl var en fri fugl gikk jeg og lytta på dem jeg ønska.

Linneas båndkurs
Linneas båndkurs var en øyeåpner på hvordan noe som er bra kan bli skikkelig bra ved å sy på bånd på baksiden av knappbåndene.

Kristins heklekant-kurs
Kristin også kjent for mange som Nitsirk hadde også et øyeåpner-kurs, hvordan sy sammen hekla ruter så teppet blir flatt. Og Clara hadde kurs i latvisk flette, Kristina i flerfargestrikk og Eddy hadde kurs i kitchener stitch.

Anna var som meg, en fri fugl, som bare skulle vise fram noe. Bare :D 
Alle kursene varte ca 25 minutter hver og det var mest å vise fram og svare på spørsmål, ikke så mye å gjøre sjøl. Og det var perfekt, selv om kursholderene måtte holde kurset sitt 3 ganger på rappen, for ca 10 mennesker hver gang. Men når de som har meldt seg på kurs ikke må bidra sjøl senkes terskelen også, stemningen blir mer avslappa. Og det er vel derfor vi ønsker sånne treff, er det ikke? Å lære noe nytt, å treffe hyggelige folk, føle seg inkludert og sett.


Etter lunsj og en runde der folk gikk to og to og svarte på fiberrelaterte spørsmål var det butikker som åpna for salg og strikketid i det flotte veksthuset til Tant Kofta.

Ikke undervurder vakre omgivelser!
Og det var kanskje det siste poenget mitt med dette innlegget også, å fortelle hvor viktig omgivelsene er. Det var endel regn i løpet av dagen, og likevel tror jeg mange av oss kan si vi følte vi var mye ute den dagen? Vi vandra fra Kofferten (garnbutikken til tant Kofta), veksthuset, huset, de tre partyteltene som var satt opp, ut for å se på sokkene til Anna (tant Ulltuss), mellom epletrærne, inn for å kjøpe garn hos Petra, så var det lunsj og kø, og så kom det plutselig svar på konkurransen - det var så mye som skjedde og så mye skjedde i bevegelse. Ingen blei sittende aleine og overlatt på én plass i 9 timer.

Og vakre omgivelser lokker oss også på å dra inn den sosiale verden utafor, med Instagram og Facebook.

Og å lære noe nytt er det beste som fins.

Plutselig er det blitt bånd på Elinokofta mi 
Tycker jag, det.

7 kommentarer:

 1. Fint att ses! Och tack för att du bidrog så generöst med det du kan!

  SvarSlett
 2. Oooh! For en flott dag dere hadde ! Takk for at vi får dele opplevelsen litt slik.

  SvarSlett
 3. Heldige deg, ser ut som det var en lærerik dag :)

  SvarSlett
 4. Så spennende treff! Og så vakkert det var med kantebånd på jakka også :)

  SvarSlett
 5. Det så gøy ut! Du er den andre personen i løpet av 2 dager, som jeg har hørt nevne kantbånd bak knappene. Hvordan er forskjellen med og uten?

  SvarSlett
 6. Fantastisk du har hatt. Det er alltid hyggelig å lære noe nytt :-) og flott, hvis du har en vakker mulighet... som jeg ville med :-))) Ha en flott uke. Hilsen til deg.
  Vi har kald og regn... strikketid. Klem fra Viola

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...