17.2.14

Råsa

Jeg er ingen rosa person, men … for å sitere vilt og uhemmet.

I fjor blei jeg spurt av Tori om jeg kunne tenke meg å teststrikke hennes genser Next Year in Lerwick.

Tori besøker garnbutikken Pickles i Oslo, i genseren Next Year in Lerwick
Både fordi jeg syntes den var råvakker og fordi jeg trodde det ville være grei skuring, svarte jeg ja. Men siden jeg er mer en jakke-bruker enn genser ville jeg strikke den som jakke. Og det var greit for Tori. 

Og jeg støtte på problemer umiddelbart, det var rett og slett ikke helt enkelt å modifisere den. OK, jeg strikker den som genser. Og støtte på problemer, igjen, Shetland Soft-utvalget mitt var rett og slett ikke stort nok, fargene var for like så mønsteret kom ikke bra nok fram. 


Men Finull-lageret mitt derimot, det er rimelig romslig. Så jeg satte igang på tredje forsøk. Jeg strikka til og med prøvelapp. Men Finull på pinner 2,5 mm? Eh, nei. Det fungerte rett og slett ikke, det heller. Hør på den setningen: Å strikke Raumagarn Finull på pinner 2,5 mm. Tortur. 

 
Så langt kom jeg før jeg gav meg. Pene farger og alt, den ville blitt vakker. Men den sto nesten av seg sjøl, og likevel var den for stor for meg. 

Så jeg spurte Tori pent om jeg kunne få slippe å være teststrikker. Alle designeres mareritt, med andre ord. Heldigvis hadde hun tre andre som strikka på den, og jeg kunne puste lettet ut. Greit at jeg var en dårlig teststrikker, men jeg ødela i hvert fall ikke alt for henne. 

Her om dagen så jeg Vibekes utgave, og så slo det meg.
- Jeg kan jo strikke den i råsa? 
Som sagt så gjort. 


Ja, jo, rosa er jo ikke mine farger, men ingen strikkeprosjekter uten unntak! Og skal jeg komme meg til Lerwick i år så må jeg jo bare gjøre det, ikke sant? 
Garnet er litt Shetland Soft og litt andre tynt ullgarn som jeg ikke vet hva er, men som lå som små nøster i en av plastikkboksene mine. Jeg lurer på om det kan være lammeull fra Christel Seyfarth

Jeg strikker på 2,25 mm, 2,75 mm og 3,25 mm-pinner. Den blir litt for stor til meg, enda jeg både bruker tynnere garn og tynnere pinner enn anbefalt, men ikke større enn at den vil være passe. Og det er en fryd å strikke, både med garnet og mønsteret, denne gangen. Gled deg til mønsteret blir publisert. 

32 kommentarer:

 1. Anonym17.2.14

  Det ble lekre farger! Knallfin genser :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den blir ubeskrivelig vakker - vi kommer til å skinne i Lerwick :) Jeg sitter helt monogamt og strikker bare på den, jeg klarer ikke å la være.

   Slett
 2. Anonym17.2.14

  Fy søren så lekkert!! Hun lager de mest fantastisk mønster altså :)

  Vigdis

  SvarSlett
 3. Så fin den blir!

  Hva var det (tror du) som gjorde at det er lettere/gøyere å strikke på den nå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :)
   Det er blandinga av rett garn med rette pinner og den utrolige fargekombinasjonen jeg så var mulig hvis jeg tok rosa i betraktning - og ikke holdt meg til det blå som jeg tenkte i hodet mitt at det måtte være.

   Slett
 4. Denne blir vakker Ann :)
  Jeg ble også helt oppslukt i min da jeg strikket på den. Min ble også litt større enn jeg hadde tenkt men den gikk litt sammen etter en lett vask. Jeg har brukt min maaange ganger, jeg elsker den. Du kan glede deg! Dessuten tror jeg du kommer til å kle fargene veldig godt. Det hadde vært gøy å samles,alle vi som har strikket denne, og ta et bilde av oss iført de vakreste genserne ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. God ide! Jeg vil også være med :-)

   Slett
  2. Dét hadde vært flott det!

   Slett
 5. Alltid gøy å utfordre "jeg er ikke..." Denne blir jo knallfin Ann!! Og absolutt fine toner i fargene. Gleder meg til å se deg med den på!!! He he, og finull har jeg strikket på 1.5mm. Helt topp!! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg veit andre som strikker Finull på 2,5 også så det er helt tydelig en personlig ting.
   Takk for godord :)

   Slett
 6. Hmm, kommentaren jeg skrev i går kom ikke inn.. MEN, for en nydelig genser Ann! Og så rosa og gult da, sukk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så du kommenterte her om dagen. Denne måneden er ideen å skrive et innlegg hver eneste dag så det er ikke så rart hvis du går litt i ball, du også.

   Slett
 7. Heisan! Så nydelig dette blir :) et fint mønster også, hm, spennende. Pickles sin butikk i Oslo, ligger det lang unna sentrumen tro? Har blitt litt glad i merinoen deres, og når jeg nå ser de har butikk skulle jeg mer enn gjerne hatt en liten sightseeing der gitt! Trivelig blogg du skriver :) ha en fin dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Rigmor :)
   Spørs hva du mener med langt? Ingen ting i Oslo er mer enn 30 min unna noe annet …
   Men fra Oslo S (for eksempel) går det trikk som tar deg dit på 5-7 minutter, eller du går bort på 10-15.

   Slett
 8. Anonym18.2.14

  Den blir veldig fin i RÅsa farger.

  SvarSlett
 9. Fint bilde fra Pickles :-) og takk for reklamen, må bare få ut dette mønsteret snart, skjønner jeg!

  SvarSlett
 10. *seriøst hakeslepp*, denne genseren er jo bare heeeeelt nydelig!!! Så bra at du ikke ga deg! Jeg må bare si jeg er mektig imponert over dere som bare kaster dere over så avansert mønsterstrikk, lønn for dere :-) Kjempenydelige farger du har valgt! Hadde jeg vært tøff nok til å strikke denne, skulle det blitt i grønntoner ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kunne også tenkt meg denne i grønn faktisk. Som dagt, den er litt stor fortsatt så jeg tror jeg skal gå ned til medium neste gang ;)

   Slett
 11. Gleder meg til mønsteret kommer! Den er råfin, særlig liker jeg at inntrykket av fargene endrer seg litt pga midtmønsteret. En nydelige kombinasjon.

  Og ja, jeg kunne godt blitt sitert på jeg liker ikke rosa, MEN (... jeg har blitt påvirket av fireåringen..)

  SvarSlett
 12. Lekker genser! Fine farger du har valgt. Jeg var så heldig å få lov til å teststrikke jeg også, min ble lilla, og den har vært masse brukt. Men til Lerwick kommer den nok aldri...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg veit, din er jo også vidunderlig lekker!

   Slett
 13. Blir fin! Den ser jo ut til å bli mer LILLA enn ROSA da? Blir helt sikkert fint til deg. Tror ratt jeg blir nødt til å strikke den når oppskriften kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fibula fortalte at hun blei litt usikker på om jeg hadde lånt et bilde av hennes genser da hun så det først, så jeg tror du har rett - den kommer fram som mer lilla enn rosa. MEN jeg er ingen lilla person heller ;)

   Slett
 14. Du verden så nydelig denne fargevarianten blir. Et nydelig mønster også. Lykke til!

  SvarSlett
 15. Rett og slett vakkert! For eit flott mønster, og for ein stilig fargekombinasjon! Nei, denne må på pinnane når mønsteret kjem :)

  SvarSlett
 16. Genseren blir nydelig! Jeg har surfet rundt og kikke på de andre teststrikkernes gensere også, og alle er like vakre. Det er veldig fristende å strikke den når mønsteret kommer, men jeg er også mer et jakkemenneske så jeg lurer på hva som gjorde at du ikke fikk til å konvertere. Skulle tro det var en smal sak for oppefraognedjakke-dronninga!

  SvarSlett
 17. Å, det er så moro å sjå dei ulike farge-variantane av Lerwick-genseren!

  Eg skriv som til Fibula: Eg håpar at torirot gjer mønsteret tilgjengeleg snart - då skal eg kanskje driste meg til å lage ein barne-versjon ...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...