29.1.14

Regnbue-februar

Dette er et politisk innlegg fordi jeg er et politisk menneske. Ikke så veldig engasjert, men nok til at jeg tror jeg av og til kan flagge at jeg er det. Så hvis politikk og strikking (hekling) ikke er helt din greie, hopp over dette, velkommen tilbake i mars.Inspirert av Suburban Stitcher og det faktum at februar også er måneden for OL (og at det i følge borgermesteren ikke fins en eneste homse i Sotsji) så åpner jeg med dette februar og roper høyt og tydelig at dette er måneden for regnbuefarger i strikkinga - og for heklerne.
Fra 1. til 28. februar er det bare de 6 regnbuefargene som gjelder: rød, oransje, gul, grønn, blå og lilla.

Bli med i gruppa mi på Ravelry og vær med i konkurransen om å vinne 1 nøste lilla lace i Wollmeise, 1 ferdig strikka babyteppe eller ett av 3 fritt valgte mønstre opptil $7 på Ravelry. Alle som strikker eller hekler ferdig ett plagg, og det kan være en vaskeklut, en leke, votter, genser - eller å gjøre ferdig noe i regnbuens farger som du har holdt på med - alt dette legges i egen tråd og så stemmer alle fram gull, sølv og bronsje.
Sjøl har jeg gått og sikla på denne kjolen til To Vrang ganske lenge, og nå skal den strikkes. Hva skal du strikke - hvis du ikke hekler?

Men kan du skjønne hvorfor det er kontroversielt å mene at alle mennesker er like mye verdt, uansett kjønn, alder, seksuell legning, tro og øyefarge? 

26 kommentarer:

 1. Såå kult!!! Og glad flere er politisk engasjert og sprekker ved tanken på at noen mener seg bedre enn andre. Jeg får trykkoketendenser av det!!!!! Har jo mye i regnbuens farger allerede....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte faktisk på deg da jeg funderte på denne ideen for et par dager siden, men jeg var litt usikker på hvordan arrangere og få det til uten at det skulle bli mye administrasjon. Så - jeg er veldig glad hvis du blir med og går foran med et godt eksempel på fargesiden! Du er et farge-forbilde :D

   Slett
  2. Tusen takk Ann!!!!! Jeg rødmer i alle regnbuens farger :-)

   Slett
 2. For et fantastisk initiativ! Dette må jeg prøve å få til, selv om det kanskje bare blir en bitteliten ting. Synes Russland skal sjerpe seg og bli med oss andre inn i 2000-tallet!

  SvarSlett
 3. Så flott initiativ! Strålende alternativ til Ravelympics :-) eller hva det heter nå.

  SvarSlett
 4. Kult initiativ! Har ikke disse fargene i hus, dessvere, men er med i ånden :)

  SvarSlett
 5. så utrolig flott initiativ! :)
  Jeg skal bli med" :)

  SvarSlett
 6. Ja! Klart jeg vil være med på dette! Regnbuekauni på lager har jeg også, melder meg på i gruppa di og roser initiativet!

  SvarSlett
 7. Jeg har garnet klart :) http://images4-b.ravelrycache.com/uploads/DaisyKnitsalot/173328579/IMG_20130714_171810_medium2.jpg

  SvarSlett
  Svar
  1. Yuhu, bare å stikke pinnene inn i det!

   Slett
 8. Kult! Kanskje Tora Berger er på Ravelry? Hun bruker jo tida mellom slagene til å strikke, mener jeg :) Regnbuegarn i Sotsji hadde gjort seg!

  SvarSlett
 9. Flott, dette blir jeg med på.Mennesker har verdi fordi de er mennesker. Ikke for at de har en spesiell hudfarge eller en spesiell legning. Håper dette OL blir spesielt fargerikt - på alle måter.
  Har lenge tenkt å strikke barnekjolen din. Den som er strikket ovenfra og ned med rundfelling. Dette er en flott anledning.
  Sees i gruppa.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Har sett litt på kjolen - den hadde raglanøking(!). Ikke rundfelling, som jeg sa. Det er ok. Må regne litt. Dette blir gøy.

  SvarSlett
 12. Gøy, morsom utfordring. Jeg har lurt litt på hva jeg skal starte på nå. Kanskje dette gjør letinga lettere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bli med, det er så kjekt når vi er flere :D

   Slett
 13. Tak for det gode initiativ!!

  SvarSlett
 14. Supert opplegg - har tenkt tanken selv, lurte på om jeg rakk å strikke regnbuevotter å sende til noen utøvere, hehe. Jeg er med!

  SvarSlett
 15. Rannveig (emberrk)29.1.14

  Et flott initiativ. Skjønner nå at jeg burde ha strikket regnbuedressene til pickles nå og ikke i fjor (har lagt dem ut på ravelry). :)

  SvarSlett
 16. Anonym29.1.14

  Bra initiativ! Jeg hekler med alle farger om dagen, men ferdig blir jeg nok ikke :-) Jeg heier på alle uansett :-)

  SvarSlett
 17. Ja så bra! följer upp med ett eget blogginlägg med länkning till dig! http://rosenvanten.blogspot.se/2014/01/regnbagsfebruari-stickning-och-politik.html

  SvarSlett
 18. Jippi! Fantastisk idé! Jeg blir med, og tror kanskje jeg skal kaste meg over stripekjolen fra To Vrange jeg også! :)

  SvarSlett
 19. Passer bra, jeg holder faktisk på med hjertekjolen til 'To vrange1, kan du forklare litt nærmere hvor man skulle legge inn ferdig produkt….. vel, den er ikke halvveis ennå… ha en fin, fin torsdag!

  SvarSlett
 20. Knallbra tiltak - og i og med at 250g ull i regnbuefarger er på veg til meg passer det perfekt!

  SvarSlett
 21. Fantastisk! Supert tiltak :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...