28.12.11

Ett år med votter ...

... er mitt forsett for 2012. Jeg syns til og med tallet 2012 assosierer litt til votter, jeg?

Jeg har mange fine vottebøker i bokhylla mi, og en av dem er en som jeg har snakka om tidligere i år, Solveigs vantar. Siden jeg har et annet forsett i år også, å strikke opp mer garn enn jeg kjøper (det skal holde hardt!) og siden jeg har veldig mye rester etter sokker tenkte jeg å koble de to tingene, strikke votter, bruke rester.

Jeg begynte med å finne fram restekurven min og dele dem opp i fargegrupper.


Og nå er jeg allerede snart ferdig med mitt tredje par (Ravelry-lenke). I tillegg har jeg løse planer om å bruke av mitt selvspunnede garn, det gleder jeg meg veldig til. Bare hundre mønstre og 2,5 kg garn igjen ...

Apropos votter, det skal være en samstrikk av norske Toris Hippocampus-votter inne på Ravelry i gruppa Stranded. Bli med da vel?

På julemarkedet jeg sto på var det to ting som solgte bra, votter og sokker. Og de hadde jeg høy pris på, sammenligna med de som sto rundt meg og solgte sine ting - jeg orker ikke å selge tingene mine billig, da kan det være akkurat det samme. Så vottene jeg ikke får omsetning for på annen måte skal delta på julemarkedet neste år. 2012 skal bli et fint år!

22.12.11

H&Ms representant på Færøyene

Bare fordi den er så himla söt :)))

If you are cold, put on a sweater. That's what they are for.
Brenda Dayne

6.12.11

For noen typer!

Dessverre, det er ikke mer enn noe mer spennende enn de svært så fiktive karakterer det gjelder, alle dvergene på det nye votteparet mitt. Men de er noen skikkelige typer altså.

Jeg likte veldig godt fargevalget til Spilly Jane i det opprinnelige vottemønsteret, rødt/hvitt/blått på en svart bakgrunn er en vanskelig fargekombinasjon å slå. Og jeg har garnet også, Palette fra KnitPicks.


Men det er kjedelig da, å strikke i identiske farger som i et mønster. Er det ikke? Og selv om jeg ikke er det minste glad i å bruke Superwash i votter (de blir fort veldig slaskete ved bruk) så er det et og annet unntak. Sa hun unnskyldende.

Garnet er 6 farger av Skinny Bugga!, som tilsammen veier 66 gram. Jeg veit ikke hvor mye jeg har brukt av hver farge, dessverre. Jeg var litt usikker på om jeg villa ha grønt nok siden garnnøstet var litt lite, men det er drøyt, det garnet. De er strikka på 2 mm i vrangborden og 2,25 resten. Det kjipeste med dette mønsteret er at alle typene har tre omganger med tre farger ... bra det ikke er mer enn 60 masker rundt, da.


Det blir mye tråder, men heldigvis har jeg strikka inn de fleste, både begynnelsen og slutten så på de klipper jeg bare av. Det er bare noen få omganger der det blei litt vanskelig å få til innstrikkinga så jeg må uansett gå over vottene og sy inn en og annen ende.


Jeg har en venninne som er veldig god på å sy, og hun har laget noen rimelige gavebager som jeg har gått til innkjøp av. Denne bagen er jo helt perfekt til dvergene, da. (Og den andre bagen er en muffinbag - og gjett hvem som også har kjøpt et muffinsmønstra vottemønster ... ;)

3.12.11

Julemarkedstid

Husk å bruke desember til å stikke innom et lokalt julemarked og bli inspirert - både til å lage egne ting og til å kjøpe hjemmelagde saker som er gjort i kjærlighet.

Julemarked i Botanisk hage i Oslo, nov 2011

Og å treffe på nissene selvfølgelig :)

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...