30.10.10

November er for vinnere


Siden jeg startet med statistikk i august 2007 (jeg åpna denne bloggen i slutten av oktober 2006) har 200 000 mennesker vært innom her. Ca 7000 i måneden, ca 300 om dagen.
Det er deg, det. Og deg. Og deg og deg og ...


Det vil si. Riktig 200 000 er det ikke. Det blir det i løpet av november.


Så for moro skyld, for bloggen og min skyld, for din skyld, så vil jeg i løpet av november trekke ut fem kommentarer som jeg lager litt styr og stell rundt, og som får litt av alt det stashet jeg kjøpte med meg fra Rhinebeck i år (og ja, dette er planlagt så jeg titta etter saker og ting å kjøpe med meg bare for dette, bare for deg).


Det er ingen logikk bak utvelgelsen, bortsett fra at jeg velger de mest intelligente, smarte, sjarmerende, lærerike, kule, spennende, artige, fine, pene, vakre, de som har best rettskriving og den lekreste layouten ... ;) (Jeg lover, jeg drar fram fem jeg merker meg, og det er alt, folkens!).

Kommenter november-innleggene mine (også) da vel?

27.10.10

Socktober er snart over ...

... og jeg rakk å strikke ferdig sokkene mine!

Jeg har kalt dem Valdresmarsjen, og er en variasjon over et vognteppe jeg har strikka som heter det samme. Sokkene er strikket i Wollmeise Twin på pinner 2 mm, tå-opp og er egentlig bare strikka etter innfallsmetoden. 


Hvis jeg skulle forandra på noe - sånn i ettertid - så ville jeg ha strikka det blå mønsteret både over og under reinsdyrene, ikke bare over. Neste gang?


Og så må jeg bare si igjen, jeg elsker forkortarader-hæler! Så enkle, så kjappe, så pene, og så god de sitter - og de blander seg ikke inn i mønsteret på noen utiltalende måte. Anbefales igjen! Og igjen.

Neste innlegg handler om at denne bloggen feirer bursdag i disse dager og at det i løpet av november vil ... følg med ;)

22.10.10

Da jeg var i New York i fjor kom det en dame bort til meg mens jeg satt og strikka på t-banen. Hun var rett og slett interessert i å se hva jeg hold på med. Jeg opplevde ikke noe sånt i år, jeg syns til og med det var merkbart mindre stirring hvis jeg strikka offentlig.

Bortsett fra at jeg stirra, da. Og tok et par bilder sjøl, av andre som strikka.
City Hall-strikker
Union Square-strikker
Den merkligste opplevelsen var likevel da jeg tok banen ut til Coney Island. Det er cirka en time med banen så det er greit å ha noe å holde på med. Så jeg strikka. Og t-banevogna ble tommere og tommere. Inntil vi var to mennesker igjen. På samme benk. Og begge satt og strikka ...

21.10.10

Se, Uma Thurman!

Nei, dessverre, jeg personlig verken så Uma Thurmann/The Bride eller fanget henne på film, men det er den store snakkisen etter Rhinebeck - at hun var der. Og at noen faktisk tok bilde av henne :D

Men jeg så noe inn i hampen artige sauer! Knitter's Review har fanget noe av stemningen, og noen av de forskjellige sauene i denne lille snutten fra årets begivenhet.


Er det andre enn meg som har begynt å spare til neste års Rhinebeck ennå? For kanskje kommer - Prince Charles ;D

20.10.10

Strikka strømpebukser

Det ble ikke så mye strikking i forrige uke som jeg hadde planlagt, enda jeg satt mange, mange timer både på tog, flyplasser og fly - og på strikkekafé. Jeg hadde med meg en enkel strømpebukse - ikke altfor mye å tenke over - som jeg strikker til sønnen av en arbeidskamerat.

Nå er den ferdig, akkurat til å brukes gjennom vinteren.


Til denne strømpebuksa som er ca. 3-4 år, er strikka på pinner 2,5 mm i restegarn fra Wollmeise, brukte jeg mønsteret til MariannAn (Ravelry-lenke). Det er ikke så lett med ribbestrikking å se størrelsen, men passer den ikke til ham så er det flere andre barn som kan få glede av den i stedet. Sånn tenker jeg ofte for tida ;)

Til en tass på under 1 år i det tykkere garnet Traveller fra Sanguine Gryphon på pinner 3 mm brukte jeg mønsteret fra Nøstebarnboka.


Jeg brukte mindre enn ett nøste så det kom både rimelig og praktisk ut. Praktisk fordi håndfarga garn ofte varierer fra nøste til nøste og krever litt planlegging når man skal bruke mer enn ett nøste.
Tråden er strikket som I-cord, over tre masker.

19.10.10

Om hvorfor jeg måtte kjøpe ekstra bag i New York

Så var ullfestivalen i Rhinebeck i New York over for i år også. Og det var om  mulig enda mer folk og stands og mat og aktiviteter og ikke minst, bedre vær i år enn i fjor.

Nydelige høstfarge
Så vidt jeg skjønte på de jeg snakka med i forskjellige køer - og de er det mange av! - så er det først og fremst flest lokale folk som kommer, og de ser an været.

Når det er sagt, vi internettfolk, gjør nok mer av oss med meet ups og fester og Uhhh! og Ahhh! og Åhhhhhhhh!

Rhinebeck ligger et par-tre timers kjøring fra byen New York, og det fins mulighet for å ta tog til den nærmeste landsbyen og en såkalt shuttle bus derfra. Mange foretrekke å overnatte på et lokalt hotell eller gjestehus, men da trenger man å leie bil også for å komme rundt.

Både i fjor og i år ordna jeg meg ved å bli medlem av strikkegruppa Park Slope Knitters i Brooklyn, og bli med på den bussturen de arrangerer. Og jeg kan ikke annet enn å anbefale det på det varmeste. I år deltok jeg også på en strikkekafe de hadde i uka opp til Rhinebeck - en hyggelig måte å treffe de folka man reiser med på lørdagen.
Billetten til bussturen ($70) inkluderer både reisa fra New York om morgenen, og tilbaketuren om ettermiddagen, og inngangsbilletten, i tillegg til at man får et lite måltid og man deltar i et uhøytidelig lotteri (som jeg var en av vinneren til i år *fet smil*).


Og så gjelder det å ha sine prioriteringer i orden på forhånd! Det er rett og slett for mange mennesker og for mange stands til å håpe at man skal klare en brøkdel av hele festivalen. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg skjønte at jeg måtte løpe til standen til Sanguine Gryphon aller aller først. Etter å ha vært der i ti-femten minutter, og jeg var av de tidligste der, var køen bak meg uendelig.

Køen til Sanguine Gryphons stall
Og så vidt jeg skjønte på andre så fortsatte den å være det resten av dagen. De, Sanguine Grphon, hadde fått plass i siste liten, så mange kom dit og oppdaget dem først der og da.

Lua Edith
Mye kan sies om de forskjellige standsene, men som jeg opplever det er Rhinebeck like mye et møtested, og et sted å få vise seg fram. I hvert fall luer, skjerf, jakker, hot pants (yes!), sokker, barn, bøker og det siste årets produksjoner i forskjellige former og fasonger. For eksempel så jeg lua til Johanne Ländin, og jeg måtte bare ta et bilde. Damen fortalte hun var veldig stolt av å ha møtt en som kjente Joahnne, og jeg solte meg voldsomt i glansen :D))) 

Er det tåpelig å si: Oh! My! God!? Nei ;)
Og å treffe mennesker man kjenner fra internett, da. Mitt største møte i år var å få treffe Elinor Brown. Jeg bar hennes jakke Plum Frost Cardigan. Og det gjorde hun også :D Et stor øyeblikk. Og så hilste jeg på Kirsten Kapur, og Mary-Heather hilste på meg (jeg tror ikke hun hilste på meg, hun bare smilte fordi jeg smilte fett over å se en strikkekjendis ;p). 

Men det er sikkert kjedelig å lese om mine name droppings, det som er interessant er vel egentlig hva jeg fikk tak i?

Bra garn ikke veier mye!
Ikke alt dette er fra Rhinebeck - helga vi ankom New York var det det årlige Yarn Crawl i byens garnbutikker. Det nye garnet til Jared Flood/Brooklyn Tweed, Shelter, fikk jeg kjøpt i Purl Soho, og den japanske boka om Fair Isle på KnittyCity. Men ellers ble det mange bager med garn, oljer, håndteiner, ullvaskemidler, presanger til jubileumet her på bloggen i november, pinner, signerte bøker, lepomader og annet damestash - og godterier. Ullfestivalen er likså stor andel matfestival, og ikke minst sauer - de rareste sauene på jorda!

Ikke vanlig norsk A4-sau akkurat
Festivalen er åpen både lørdag og søndag, og det blir sagt det er roligere på søndagen, mindre hektisk. Tenker du at dette er noe du har lyst til å delta på til neste år? Det er ikke noe å tenke på, start på å planlegge. Spør meg hvis det er noe du lurer på - jeg kan bare anbefale det på det aller varmeste!
Og - det kan være greit å vite at Continental flyr direkte mellom Oslo og New York og tillatter 23 kilos kofferter og tilsyneslatende ubegrensa håndbagasje! Bra jeg kjøpte ny bag, da :D

6.10.10

Uller avgårde og ser framover

Søndag reiser jeg avgårde til New York (City), og neste lørdag, 16. oktober, skal jeg igjen reise til Rhinebeck, kanskje en av verdens beste/største/kuleste ullfestivaler (hva veit jeg, jeg har bare vært på én ... den samme, i fjor). Ja, jeg veit jeg er en av de heldigste i verden!

Disse bildene av nesten 100 huer med luer tok jeg i fjor.


I år derimot har jeg tenkt til å fokusere mer på de forskjellige markedsbodene. Det var først da jeg kom hjem i fjor at jeg oppdaget at det var mange jeg aldri hadde sett, aldri hadde lagt merke til fordi området er veldig stort.

Og så har jeg også en plan i år. En eller annen gang i november vil bloggen min ha vært besøkt av 200 000 mennesker (det er blant annet deg!) siden 2007. Jeg syns det er så morsomt så jeg skal se etter noen fine gaver, garn, ting&tang, t-skjorter, etc. i NYC og Rhinebeck og ha en stor liten julefeiring i en ellers grå måned.

Hallo New York!

5.10.10

Sensur: 11 år?

Jeg fortsetter å vise framdriften på Vognteppet Vestlandet.

Skissen

Jeg la ut skissen av vognteppet på Ravelry også. Og fikk en kommentar tilbake om at det kanskje er bedre design å la hjorten se innover i teppet i stedet for ut. En hel legitim obervasjon.
- Grunnen til at hjorten ser ut er jakttemaet, svarte jeg. Hjorten prøver å finne en vei ut, ikke inn.

Og la til:
- Men at det er et jakttema på et teppe til en baby er kanskje mer tvilsomt.

Og i det jeg sa det sa det poing i hjernen min også. Kanskje det er veldig tvilsomt?

Hva tror dere? Eller begynner vi å bli veldig pysete, veldig følsomme her? Jeg klarer ikke helt å bestemme meg.

Jeger med gevær og hund som jager hare ...

Jeg kommer ikke til å rekke opp (sa hun fast men bestemt!), men kanskje spørre den som er i tanken min for å få det på forhånd.

4.10.10

Gjesp

Første diagram av vognteppet Vestlandet er ferdigstrikka. Jeg angrer ikke på at jeg valgte denne mønsterborden - bortsett fra at den var grusomt kjedelig å strikke. Og jeg veit grunnen også. På de 11 omgangene som diagrammet går over er det bare 2 omganger som kan strikkes uten å snurre tråden.



Ja, jeg veit, jeg lider av snurretrådenrundthver3.maske-sykdommen, men så vidt jeg veit er det ikke noen kur mot den lidelsen. Eller selvpålagte plagen. Jeg bare for ikke å få for lange tråder på baksiden.

Men nå har jeg strikket mine fem repitisjoner av bladrankemotivet, og jeg skal over til noe mer spennende, jaktmotivet.

3.10.10

Rundt bålet

Ideen til denne babygenseren fikk jeg fra Meretes blogg (igjen!), det er Non Stop Top av Torunn Hespe. Det vil si, det er en varient av den - jeg har forlenget ermene.

For øvrig begynte jeg på én, som ble aldeles for liten. Så begynte jeg på en ny, som ble aldeles for stor. Så strikka jeg den som er øverst av disse, som minner om en liten dukkegenser i virkeligheten, men som jeg håpet skulle passe etter de to andre feilskjærene. Garnet er ren merino, og heter TLS Rehoboth og er nydelige å strikke med. Bortsett fra et jeg blir blå på fingerene - genseren må vaskes før den gis bort!
Siden jeg hadde lest at disse ribbestrikka genserne var svært strekkbare levde jeg i håpet om at den ville passe et barn under 1 år. Den ble prøvd på en 4-måneder gammel, normal baby, og var for liten til henne. Så den får bli en presang til en annen baby.

Men forhåpentligvis passer den blå under. Den er strikket i Wollmeise Molly, et garn som bare var en kort tid på markedet, men (heldigvis?) trukket tilbake. Visstnok på grunn av at det var for dyrt for Claudia på Wollmeise i forhold til det prissjiktet hun prøver å holde seg.


Jeg har ikke så gode erfaringer med å strikke av dette garnet. Dette er faktisk fjerde prosjektet jeg prøver, og det er bare greit nok fordi det skal fylle et behov: En varm genser til et barn som snart vokser ut av den.
Jeg trengte 2 nøster, og jeg har bytta tråd på annenhver omgang så fargeforskjellen i garnet ikke blir så utprega. Men det det syntes likevel.
Begge genserne er strikka på pinner 3 mm, og jeg har forlenga ermene så det blir til gensere i steder for "vest" som i det opprinnelige mønsteret.

Et mønster som jeg anbefaler til alle småbarnsforeldre på det varmeste, men strikk en større størrelse enn du tror, er mitt råd!

1.10.10

Første repitisjon på vognteppet Vestlandet

Heldigvis utsatte jeg avgjørelsen på hvilken mønsterdiagram jeg skulle starte med, for plutselig kom jeg over dette og det måtte selvfølgelig bli det. Bladranker i høstlige Golden Pear. Wollmeise, selvfølgelig.
Ideen er at det skal komme 5-7 sånne bladranker over hverandre. Jeg tenkte egentlig å bytte farger på annenhver diagram, men jeg vil egentlig ikke ha det mer stripete enn det allerede blir så det vil være hvit bakgrunn med grønnbrunt bladmønster hele veien opp til diagram 2.


Dette vognteppet er litt bredere enn det jeg pleier å strikke, men det er fortsatt pinner 2,75 mm. Jeg la opp 250 masker, strikke 6 omganger fram og tilbake før jeg begynte å strikke rundt og la opp ekstra 7 masker til klippekant.

I tillegg la jeg opp 27 ekstra masker, så tilsammen er det 277 masker. Det gjorde jeg for at kanten nederst skal være mindre enn det i midten når det er strikket uten mønster. For det har jeg oppdaga, at det kan være vanskelig å få det strikka teppet helt kvadratisk for enklere å sette på stoff på baksiden.
Det er et eksperiment, jeg får se om det fungerer.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...