20.10.10

Strikka strømpebukser

Det ble ikke så mye strikking i forrige uke som jeg hadde planlagt, enda jeg satt mange, mange timer både på tog, flyplasser og fly - og på strikkekafé. Jeg hadde med meg en enkel strømpebukse - ikke altfor mye å tenke over - som jeg strikker til sønnen av en arbeidskamerat.

Nå er den ferdig, akkurat til å brukes gjennom vinteren.


Til denne strømpebuksa som er ca. 3-4 år, er strikka på pinner 2,5 mm i restegarn fra Wollmeise, brukte jeg mønsteret til MariannAn (Ravelry-lenke). Det er ikke så lett med ribbestrikking å se størrelsen, men passer den ikke til ham så er det flere andre barn som kan få glede av den i stedet. Sånn tenker jeg ofte for tida ;)

Til en tass på under 1 år i det tykkere garnet Traveller fra Sanguine Gryphon på pinner 3 mm brukte jeg mønsteret fra Nøstebarnboka.


Jeg brukte mindre enn ett nøste så det kom både rimelig og praktisk ut. Praktisk fordi håndfarga garn ofte varierer fra nøste til nøste og krever litt planlegging når man skal bruke mer enn ett nøste.
Tråden er strikket som I-cord, over tre masker.

5 kommentarer:

 1. Super smarte bukser du har strikket, de er godt nok festlige.

  SvarSlett
 2. Wow, likte fargen på den øverste buksa! Ribbebukser uten føtter er uten tvil det mest praktiske. Jeg har fått bestilling på to sånne bukser, men i kjedelig pastellrosa og lyseblå. Det er jo mye morsommere å strikke barnetøy i knæsje farger...

  SvarSlett
 3. Kjempe fine bukser! Planlegger å strikke fler sånne til sønnen min:)

  SvarSlett
 4. stilige friske farger på den først! trenger litt sånt i vinter :) heldige de som mottar de :) ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 5. Så godt å se at du også strikker helt enkle ting i skrikende farger ;-D
  Kjempekul bukse, helt i min gate :-)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...