27.8.09

Å nei, ikke enda en post om svineinfluensa!

Vet du hvorfor de norske myndighetene sender rundt små brosjyrer om hvordan man skal hoste korrekt, og minner samtidig oss om at det aldri er galt å vaske hendene sine? Du tror det er for at du skal minske sjansene for å få svineinfluensaen du, men sannheten er noe overraskende: Det er for at jeg skal få reise til en av ullverdenens syv underverker om 44 dager, Rhinebeck.

For ikke visste jeg da jeg tok utdannelsen som sykepleier da kan man når som helst (i hvert fall under særlige forhold) innkalles til jobb. Og vi er blitt sendt fra det ene møtet til det andre, den ene e-posten etter den andre har dumpa ned i postkassa, brosjyrer, plakater, påminninger, spritapparater, medisin ... alt skal nå være klart for at Det Norske Helsevesen er forberedt på høsten og vinterens influensa-epidemi.

Og altså, eventuelle ferier kan når som helst kanselleres skal det være behove for meg. Jeg syns det er litt stilig, jeg, at jeg er så viktig :)
Nå er vel jeg en av de mange som klarer å holde to tanker i hodet på én gang: Det er fint myndighetene (og helsepersonell) er forberedt, men det kommer nok ikke til å bli så ille som vi har planlagt for.


Og det er bra, for jeg vil veldig gjerne til New York i oktober. Jeg har til og med strikket meg en genser som jeg planlegger å bære, Summer Green Grasshopper Rhinebeck Sweater har jeg valgt å kalle den. Det skulle vel dekke det meste?

Genseren er strikket i 2-tråda ullgarn fra Hifa, på pinner 3 mm. Garnet minner litt om mitt hatgarn nr. 1, Finull, og det aller aller verste er at nå har jeg lyst til å strikke en genser i Finull! Hvordan kom jeg hit?!

Mønsteret kjøpte jeg på Husfliden i sommer, og er et retro-mønster fra hva som for meg ligner på 50-tallet? Det er så fint med norske mønstre på engelsk fordi de kan brukes i swap'er med folk på Ravelry :D

Mens jeg har skrevet på innlegget mitt har det blitt 43 dager til jeg reiser til New York. Husk å vaske hendene, da. For min skyld.

22 kommentarer:

 1. Jammen fint at vi har deg, om vi skulle bli syke! Jeg velger å tro at jeg er immun mot influensa, siden jeg ikke har hatt det på 19 år, og da hadde jeg det en halvtimes tid. Men det er kanskje da man VIRKELIG blir syk???
  Kjempeflott genser - og for et tempo du har! Det beste med finull og denslags er jo fargeutvalget. Tenk om alle garn kom i like mange fine farger.
  Og forresten er dette den første posten jeg har lest om svineflu-en.

  SvarSlett
 2. Et ord: SWINEbeck :)

  SvarSlett
 3. Iler inn på badet og vasker hendene en gang til..., for din skyld... lol

  Genseren er kjempeflott..., du blir noek et blikkfang med den i New York...

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Anonym28.8.09

  For en fantastisk genser! Nydelig fargekombinasjon. Og kos deg i New York. Det er en av verdens fineste byer, og et mekka for sånne håndarbeidsnerder som oss.

  SvarSlett
 5. wow rhinebeck! hvor artig! jeg skal ogsaa vaske hendene, og satser paa at du faar en kjempetur! genseren blir det perfekte reisefoelge :)

  SvarSlett
 6. Jeg takker på forhånd for samarbeidet :D

  Annepålandet, jeg kan ikke engang huske jeg har hatt influensa noen gang jeg? De sier det er en mild influensa så det skal nok gå bra for sånne garva skinn som deg og meg ;D
  Men det er et kjent faktum at mange blir syke, og skulle det bli ille så står jeg parat med tamifluen og sitronbrusen (jeg har særlig tro på sitronbrus når folk blir syke - det som fungerer på mannen min fungerer på mange, er min tanke ;p).

  SvarSlett
 7. Ok, da! For din skyld skal jeg vaske hendene.

  SvarSlett
 8. Nydelig genser i flott farger. Blir ikke amerikanerne imponert over den så vet ikke jeg.

  Da fugleinfluensaen gikk som farsott (ikke) så stod det med digre bokstaver på forsiden av Daily Mail;
  WE ARE ALL GOING TO DIE.

  Denne gangen skriver de om massegraver og midlertidige kapell.

  Jeg har aldri hatt influensa jeg heller (bank i bordet) og regner med at menneskeheten overlever nok en gang. Men jeg vasker selvfølgelig hendene iblant.

  SvarSlett
 9. Ruth, for en fantastisk tittel. På en Science Fiction ;)

  SvarSlett
 10. Sitronbrus???

  (Jeg prøvde å få fatt i tamiflu da myndighetene gikk ut tidligere i sommer og varslet om at 13000 av oss kunne komme til å dø - bedre føre var tenkte jeg, men det var utsolgt. Når du nå sprer rykter om sitronbrus, er det kanskje best å hamstre først som sist??!!?? X-( )

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 11. Vilken underbar grönfärg på tröjan! Vilket nummer är det på färgen. Jag tittade på Hifas hemsida men det är svårt att se på färgkartan hur färgen egentligen ser ut.

  SvarSlett
 12. Flott genser, nydelig farge. Flaks at du fikke kjøpt det mønsteret på Husfliden!

  Ingenting galt med Finull, kan nuppe litt hvis du er av den eletriske typen, men genserne blir bare mykere og mykere.

  Men husk bare prøvelapp!!

  SvarSlett
 13. Strikkepanja28.8.09

  Så fint at du likte Hifa 2. Jeg er jo en blodfan av alt som kommer fra Hillesvåg (kanskje med unntak av trollgarnet, men det er en annen historie ;-)

  Ønsker deg god tur til NY, kommer til å bli fantastisk!

  SvarSlett
 14. Hejsan!! Jag är så glad för de fina sockarna!! Tusen, tusen tack..vilken fin tröja du knåpat ihop...färgerna är helt underbara:)

  SvarSlett
 15. knallfin genser! håper du kommer deg til rhinebeck, for en drøm!

  SvarSlett
 16. Her om dagen meldte de i nyhetene at en japaner hadde dødd av s.i. men at han var syk fra før. Hallo. Hvor mange japanere hadde dødd i trafikken den dagen.. eller hvor mange i sierra leone hadde fått hjerneslag? Nei, det var det ingen opplysninger om. Håper du gleder deg så masse til turen at du glemmer den influensaen.

  SvarSlett
 17. Flott genser du har strikket i fine høstfarger :)

  SvarSlett
 18. Hej! Vilken härlig blogg du har och så mycket att läsa. Lägger till dig på min blogglista så jag hittar tillbaka.
  Trevlig vecka.

  SvarSlett
 19. Jättefin tröja - och vilka läckra färger! (För övrigt måste väl vi garngrisar vara immuna mot influensan?)

  SvarSlett
 20. Asplund, et utrolig godt poeng :D

  SvarSlett
 21. Ja, jeg hørte det der, at alle som har tatt sykepleieutdanning kan bli innkallet.. Håper at den pandemien ikke blir så ille som de først har trodd. Her i huset vasker vi ofte hendene og bruker håndsprit når vi er ute. Det er blitt litt stille i media om den pandemien, så kanskje den er på retur?? Eller.. like før stormen.. Håper du kommer deg til USA! Nydelig genser og farge! :)

  SvarSlett
 22. Vi vasker og vi vasker! Må avsløre min uvitenhet; Rhinebeck?? Ska te NYC første dagan i november, gubbeluren ska springe marathon. Har du lure tips viss æ får tid te overs eller tid t mæ sjøl (f.eks. når han spring?
  Husflidsheftet du refere te i siste innlegg e vel kurant å få tak i? Datter mi falt for strømpan du har strikka, ho e ivrig selbumønsterstrikker og husflidsfan, men mønsteret e ikkje å oppdrive der ho bor; Bø i Telemark. Mor må nok trø hjelpende tell ;o)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...