5.5.09

Prosess-strikking

Det høres så kjedelig ut, gjør det ikke? Prosess-strikking. Jeg er i hvert fall sånn at når jeg begynner på noe skulle jeg ønske jeg var ferdig i løpet av dagen. Så jeg er ingen prosess-strikker, men av og til blir det sånn likevel. Og at det er greit det også når det virker som om det er sånn det må bli.


Som med denne February Lady Sweater'en. Som jeg starta med i mars. Jeg hadde to hesper med Wollmeise i fargen Rittersporn, og optimistisk trodde jeg at det skulle holde hvis jeg strikket dobbelt på tykke pinner.

Allerede på bolen oppdaget jeg at det ikke gjorde det, og begynte å snike rundt på hjemmesiden til Wollmeise igjen. Og var heldig, og fikk tak i akkurat det jeg skulle ha allerede etter et par uker.
Men så oppdaget jeg at jeg hadde gjort en feil høyte oppe på bolen, og siden dette blondemønsteret er grusomt kjedelig så diskuterte jeg med meg sjøl et par ukers tid om jeg skulle rekke opp eller strikke videre og håpe det ikke ble oppdaget.
Fornuften vant, jeg rakk opp, strikket videre, og videre på den nye hespa. Garnet var stadig på vekta for å se hvor mye jeg skulle fordele den siste hespa på hver erm.

Men det gikk ikke, det heller. Ermene ville bli for korte, det ville bare se snodig ut, så det tredje nøstet gikk til den ene ermen, helt og totalt. Så nå må jeg igjen lure rundt på nettsidene til Wollmeise og håpe at mørk Rittersporn kommer opp.

I tillegg glapp det for KnitPicks-pinnene mine igjen. Dette er vel 3. eller 4. gangen vaieren på rundpinnene faller ut av festet, og jeg må til med Karlsons. Ikke at det er noe stort problem, men tenk om jeg hadde sittet på et lim-løst sted?!

Og tilslutt så er det det med knapper også da. Hva slags knapper skal man ha til en blålilla jakke? Prosessen er ikke helt ferdig, nei.

5 kommentarer:

 1. Ser ut til å bli skikkelig lekker.
  Har forresten en oppmerksomhet til deg i bloggen min :)

  SvarSlett
 2. Jeg er ved å gi opp hele Harmony Wood - heldigvis kjøpte jeg settet med metallpinner. Mine løsner i festet mellom tre og metall, senest på toget i går. Der satt jeg, med en haug løse masker i fanget... og på jobben har vi bare papirlim.

  Ellers har jeg veldig lyst til å si "hva sa jeg", men jeg skal la være. Du blir nok ferdig til slutt. Jeg gjorde ferdig min andre i dag.

  SvarSlett
 3. Allium, den der hørte jeg ikke, he, he. Jeg skal sjekke din andre på Ravelry >>>

  Jeg har hatt problemer både med tre- og metallpinnene mine. De (KnitPicks) burde snart begynne å utstyre oss med en liten transportabel limtube ;p

  SvarSlett
 4. Ja dette krever tålmodighet, skjønner jeg;) Har funnet ut hvordan jeg skal få innlegget ditt opp. Først kommer bare en blank side med heading og sidetekst, så må jeg trykke på headingen, og da kommer innlegget...

  SvarSlett
 5. Nydelig farge!!!
  Hva med perlemorknapper? Det hadde helt sikkert blitt lekkert på denne jakken.

  Du får byttet KnitPicks som ryker. Jeg har gjort det et par ganger og fått nye. Kanskje ikke så lett hvis de er kjøpt i utlandet, men...
  (Nå har forresten Addi kommet med et lignende system - og personlig liker jeg bedre å strikke med Addis pinner, så det er jo fristende å prøve. En strikker kan tross alt aldri få for mange strikkepinner!).

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...