19.5.08

WIP: Zum Dirndl/Hodet i veggen

Jeg vet det er en del sokkeentusiaster der ute, og jeg er litt bekymra over at dere leser bloggen min og lurer på hva i allverden jeg holder på med. Jeg er litt bekymra sjøl, jeg.

Sannheten er at jeg har vanskeligheter med å motstå en utfordring, og er ikke Yarnissimas sokkemønstre en skikkelig nøtt, så er ingen ting!

Nederlandske Yarnissima spurte etter 10 teststrikkere til utprøving av sokken som skal strikkes til ære for Claudia bak garnet Wollmeise. Claudia har skadet kneet sitt, og vil i en periode ikke kunne farge garn (blant andre ting hun ikke vil klare).
Og jeg var en av dem som fikk lov til å delta *dåne*

Blant kravene sto det: "first 10, serious knitters with suitable yarn & needles ready to start asap". Når jeg nå har begynt på mønsteret så lurer jeg litt på det der med seriøs strikker ... who? me! Som ikke skjønner toe-up engang! Sokken starter altså ved tærne og strikkes oppover derfra.

Mønsteret begynner med å hekle et provisorisk opplegg, som så skal danne fundamentet for strikkeopplegget. For å forme tærne så skal det først strikkes inn, så ut igjen, og for ikke å måtte sy dette sammen så brukes en spesiell teknikk der man plukker opp maskene fra første delen når man strikker andre delen. Confused? Ikke etter denne episoden ;)
Denne teknikken heter w&t på engelsk, wrap and turn. Man feller ikke masker, man bare lar de stå der, ubrukte til det blir behov for dem; det vil si til andre delen.

Så langt er jeg altså kommet.

7 kommentarer:

 1. Lykke til med sokkene! Tå-opp er genialt når koden bare er knekket. Dersom du blir stående fast, så må du bare spørre :)

  SvarSlett
 2. Klart du fikser dette. I mitt stille sinn har jeg kalt deg for pinneguru :o) for du lager sååå mye lekkert! Du får tenke at det er votter du strikker, bare at de skal sitte på beina og ikke hendene. Humre, Lykke til i alle fall:o)

  SvarSlett
 3. Ja men da er du jo på rett vei. Lykke til, tå opp er bare supert!

  SvarSlett
 4. Du er pinneguru for meg også :)
  Lykke til!

  SvarSlett
 5. Oj, store ord, men takk, takk :)

  SvarSlett
 6. Anonym20.5.08

  Det her blir lekkert! Eg har drive å lese meg opp på emnet(sånn type tå), men har ikkje prøvd det enno.. :)

  Du er tøff som hiver deg på utfordringa sånn heilt utan vidare. Pinneguru er nok den rette benevnelsen, ja!! :D

  Ps: reiser til London i morgon, tek gjerne i mot tips når det gjeld garnbutikker!! ;)

  SvarSlett
 7. Jubis20.5.08

  Hei!

  Kom over din underholdende og inspirerende blogg her om dagen ved en tilfeldighet. Abbonerer jeg nå ja :-) Har lenge savnet strikkecafe i Oslo, så jeg tenker å ta en tur etter ferien! Lykke til med sokkene...

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...