16.4.08

Et artig garn ...

... fra en artig sauerase :D

Wensleydale-sauen var nesten utrydda på 1970-tallet, og er fortsatt en uvanlig rase. Kanskje på grunn av ullkvaliteten, jeg er veldig usikker på hva jeg mener om dette garnet. På den positive siden så ligner det litt på alpakka fordi det er så hårete, og faktisk ganske mykt. Og på den negative siden ligner det også alpakka, det mangler liksom litt strekk i garnet. Men det er et godt garn å strikke av.

Jeg kjøpte tre nøster med Wensleydale Longwool i I Knit London, for å strikke et par votter fra boka Folk Knitting in Estonia av Nancy Bush.
Garnet er 4-tråda, og gir 170 m på 50 gram. Garnutvalget var ganske bra, jeg antar de hadde noen og 20 forskjellige farger.

Strange sheep, strange wool
The Wensleydale Sheep was almost extinct in the 70thies, and is still a rare breed. Maybe because of the wool? It's almost like alpaca, very hairy and very soft, but like alpaca it also miss the wool's natural stretch.
I bought 3 colors at I Knit London, for knitting mittens from Estonia. I like to knit with it, but miss the good feeling of the mitten fitting around the hand.

10 kommentarer:

 1. Kanskje ikke så rart at ulla ligner alpakka når sauen ligner en lama? Fint garn som sikkert blir til noen nydelige votter på dine pinner. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Jeg har sett litt på Wensleydaleulla, det er nesten gulaktig, og dermed veldig spesiell på i så måte også. Uansett artig å prøve noe nytt :-)

  SvarSlett
 3. Ikke bare nesten, det er ingen tvil om at den har ikterus. Har du hatt tanker om å spinne med den?
  Tobe, det syns jeg også :D

  SvarSlett
 4. Hver gang jeg hører/leser om Wensleydale-ull, tenker jeg på Wallace og Gromit. De spiser Wensleydale-ost :) Sikkert fra melken til de samme sauene???

  Syns den så kjempelekker ut på bildene dine, litt sånn mohair-aktig fet glans.
  Og nydelige farger!

  SvarSlett
 5. Den er overraskende lite fet, men jeg skjønte så godt hva du mente, den blankheten.
  Wensleydale bruker en ku i logoen sin så jeg regner med at det er kumelk de bruker. Titta litt på siden deres, men sånn overfladisk fant jeg i hvert fall ikke noe om bruk av sauemelk ;)
  Det var artig det med Wallace og Gromit.

  SvarSlett
 6. so it was the "alpaca" problem of being a little "limp" (not holding the form) -- but they look nice! And great colors! We are getting a good education from you on what wools to use!

  SvarSlett
 7. Wow, for noen sjarmerende sauer.
  Er enig med deg i at Alpakkagarnet skulle vært mer tøyelig. men ellers er det jo et nyyydelig luxus-garn.
  Har et innlegg i dag som kanskje vil interressere deg. Bare stikk innom, så skjønner du hva jeg mener.

  SvarSlett
 8. Det hele ser ut til å bli riktig lekkert :-)

  SvarSlett
 9. Anonym17.4.08

  Artige sauer, ja!! *ler* Har faktisk aldri høyrt om dei før, men så er vel ikkje sauraser det eg er mest interessert i sånn til vanleg ;)

  Vottane og garnet ser herlig ut, då.. :D

  SvarSlett
 10. Jeg tenkte også bare Wallace og Gromit!
  Har aldri sett dette garnet, men hadde jeg kommet over det hadde jeg sporenstreks kjøpt det kun pga. navnet :)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...