22.2.08

Votter. Hva mer er nytt?

Jeg ble spurt her om dagen hvordan jeg kan lage én vott og bare beholde den som referanse; ikke lage en til og bruke dem, eller bare rekke dem opp? Selv syns jeg ikke det var rart før jeg ble spurt om det, og måtte tenke litt.

Noe av grunnen kan være min notorisk dårlige hukommelse, da er det greit å ha en vott å se på om fungerte eller ikke. Ofte strikker jeg to av de vottene som fungerer så de resterende kan jo sies å utgjøre stammen i Pinneguris skrekkabinet. Bea spurte meg i et kommentarfelt om hva jeg brukte dem til. Så kanskje jeg skal lage film ;)
Noe kan skyldes at den ene votten fungerer som inspirasjon til et annet par. Og som kanskje leder til et tredje. Som i tilfelle denne som førte til disse (bildet til venstre).
Jeg likte å strikke mønsteret da jeg strikka den første oransje-grønne, men jeg så jo ganske tidlig at det var for dårlig kontrast til å se mønsteret ordentlig. Så strikket jeg dette paret til venstre, men nå i ettertid har jeg oppdaget at den rosa delen står i misforhold til helheten, så jeg må nok lage enda ett par.

Men så er det sånn at jeg elsker å prøve ut nye mønstre. Jeg har vottermønstre til å holde meg med selskap til jeg blir 900 år, og da kan det også være greit bare å strikke én vott. Det ligger faktisk mye tilfredsstillelse i det. Nå er jeg i gang med Marihøne-vott, og det gjenstår å se om det blir et par. De er jo litt spesielle.

Kanskje også en passende kandidat for Arkivet?


Why just one mitten?

I was asked the other day how I could make just one mitten of the pair, why not frog it or even make the other? I didn't find that practice strange before I was asked, and thinking about it I find there are several reasons. If reason is the right word because I actually have enough pattern to keep me company for the next 900 years, so to make just one mitten will of course make it possible to find RIP by half the time ;)
I use them as reference because I have a bad memory, and they also starts new ideas for me. From this to the picture over. Which I liked, but I see there is room for improvement by shortening the cuff, or even make a more colored cuffed.
As seen on the other picture I am making a new mitten. If I will make the second? I'll see when I have finished because I see they are very special and I am not sure if anyone would like to wear them.

11 kommentarer:

 1. Synast stort sett ALLE vottane du lagar er lekre eg! :)

  SvarSlett
 2. Enig med Monica!
  Og legger til at jeg gleder meg til å se Marihøne-votter. Hvor fant du det mønsteret?

  SvarSlett
 3. Jeg syns også at marihønevottene så søte ut. Kommer mønsteret fra en av vottebøkene dine?

  SvarSlett
 4. Virkelig fint at vottene er frynsete i kantene. Endeløse muligheter for farge- og mønsterkombinasjoner på votter. Du har noe å gjøre i flere liv fremover :-)

  SvarSlett
 5. Så vackra som dina vantar är, så kan du göra små tavlor av dina arkivvantar. Tänk så tjusigt det skulle vara med vant-tavlor i en rad på väggen!

  SvarSlett
 6. Her er mønsteret. Det er hentet fra dette fantastiske nettstedet for sånne vottegærninger som meg :)

  SvarSlett
 7. uff tror ikke jeg hadde orket å strikke så mange votter og bare lat dem ligge.. men sånn er vi alle forskjellig :) flott votter du har på deg på bildet under forresten. ha en fin helg :)

  SvarSlett
 8. var forresten innom den mønster siden.. wow så mye fint. lagret en hel del som kanskje en gang blir brukt til noen fine votter eller sokker :) takk for inpirasjon(s link)

  SvarSlett
 9. Det er rart å bare strikke en vott, fordi man da ikke kan bruke dem som et par, men som små kunstverk holder det jo rikelig med én. Kanskje kan du utfordre onkel Skrue med din egen vottebinge med tiden..?

  I alle fall er det utrolig mange flotte votter du designer og strikker.

  SvarSlett
 10. Hvis du bare strikker en av enkelte par så kan du jo bruke litt odde par da, så sant ikke alle har samme tommel da.

  Lemnge siden jeg har kommentert her, men jeg har fulgt med og jeg er stum av beundring over vottestrikkinga di. Jeg har så lyst til å prøve men vet jeg stinker på å strikke mønster med 2 eller flere farger.

  SvarSlett
 11. Cute! Lovely ladybugs ;)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...