24.2.08

Nettverksbygging

Jeg har sagt det tidligere, men jeg gjentar gjerne noe som er positivt: Ravelry er et fantastisk nettverk! Ikke bare får jeg vist fram det jeg strikker til hele verden, og da mener jeg HELE verden, men jeg får kommentarer, ros og råd tilbake på de samme tingene. Jeg har aldri opplevd å få usaklig kritikk eller sure kommentarer, bare sånt som bygger opp og understøtter.

For en stund siden ble jeg tipsa av en på Ravelry om en bok på eBay (den fikk jeg tilslaget på), for ikke lenge siden ble jeg tipsa om en annen bok (den fikk jeg ikke tilslaget på, men jeg fikk beskjed fra én annen på Ravelry om at hun ikke hadde bydd på den da hun så jeg hadde bydd på den!). Og flere ganger har det skjedd at jeg har kommentert andres strikking og så fått private beskjeder om at hun har sett noe hos meg som hun har likt så kanskje vi kan bytte?

Nå er det en håndfull mennesker som jeg nesten har daglig kontakt med fordi vi har de samme interessene, fordi vi kjenner hverandres felt og bare fordi jeg syns det er hyggelig. Sambo spør stadig vekk om det er Frank jeg nettflørter med, han kan ikke skjønne at det fins så mye å snakke om når det gjelder strikking :)
Vottene over er et resultat av denne kontakten. Be*mused har strikka et par nye votter med svart i bunnen. Det likte jeg veldig godt så jeg hadde lyst til å prøve det. Og så introduserte Maryjo (amerikaner i Kazakstan) meg for Nancy Bush. Den skråstilte strikketeknikken som jeg har brukt her kommer fra Nancy Bush. Maryjo holder på med noen votter i samme teknikk.

Begge er strikket på pinner 2,5 mm, men den grønne startet med 60 masker, for så å øke til 70 på hovedmønsteret, mens på den lilla har jeg beholdt 60 masker hele veien. På den lilla har jeg brukt grafting på de siste 24 maskene, mens på den grønne avslutta jeg med å felle helt til det bare var 6 masker igjen. Garnet er som vanlig Palette fra Knit Picks.
Selve mønsteret fant jeg på dette nettstedet.

Ode to Ravelry and networking
The mittens on the picture is the result of friendships with people on Ravelry. From Be*mused's mittens I found inspiration to knit on black, and from Maryjo I learned the Nancy Bush technique.

17 kommentarer:

 1. Jogger innom for å tipse deg om Håndplagg til bunader som nå er på Mammutsalg til 229,-. Vakker bok, tenkte på deg og vottene dine og kanhende den er til inspirasjon?

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha, Merete. Oppdaga den i dag, tilfeldig, i en annen blogg, og tenkte jeg fikk i hvert fall prøve å se om det var flere igjen.
  Men uansett, takk for at du tenkte på meg :D

  SvarSlett
 3. Også hele bloggverdenen er full av fine mennesker som gir, hjelper og roser hverandre.

  "Håndplagg" boka er nydelig, til og med en votteanalfabet som meg virkelig koser meg med den. Bildene i alle fall...

  SvarSlett
 4. Ok, nå virker jeg sikkert overoppmerksom, men de har den på Haugen bok (fraktfritt) til mammutprisen hvis du ikke finner den i Oslo.

  SvarSlett
 5. Supernøtt, du har helt rett, hele bloggverden er fullt av hyggelige mennesker :D
  Som Merete f.eks: Takk, da er bestillinga sendt :D

  SvarSlett
 6. Super vrangbord på vottene! Det kan man vel kalle prikken over i'en :o)

  SvarSlett
 7. Torunn26.2.08

  Disse vottene var helt fantastiske! Selv har jeg aldri forsøkt meg på nettsiden du nevner men jeg forstår at det er kvalitet på henvendelsene fra brukerene.
  Lykke til videre :-)

  SvarSlett
 8. Da anbefaler jeg også HÅNDPLAGG-boka på Mammutsalget, som jeg ble den lykklige eier av i går :)
  Du strikker fantastiske flotte votter, Ann!
  Og ang. RAVELRY, så kom jeg jo inn de i oktober i fjord, men har enda ikke hatt et eneste innlegg. Ikke har jeg hatt tid, og ikke har jeg att meg helt inn i det (er for utålmodig.....) Men nå bare MÅ jeg, ser jeg.
  Alltid gøy å komme å lese i din blogg, du inspirerer!!!

  SvarSlett
 9. Ann Karin26.2.08

  Hei
  Takk for tipse om rullekaken. Skal prøve det neste gang.Har prøvd med kiwi,men ikke banan.
  Du har så mye fine votter på bloggen din.Jeg er ingen vottestrikker,men har lyst å prøve meg når jeg ser alle dei fine du har laga.
  Takk for titten.
  Ønsker deg ein fin kveld.

  SvarSlett
 10. Nydelige votter - som alltid :)

  SvarSlett
 11. Hei, jeg har akkurat blitt medlem på Ravelry. Det virker veldig bra så langt. Jeg synes vottene dine er knallfine. De med marihøner er supersøte. Nå må jeg skynde meg til byen for å lete etter den votteboka alle snakker om.
  Hilsen Lappesola

  SvarSlett
 12. Heisann.
  Jeg dumpet innom bloggen din, og tenkte at her er ei jente som sikkert vet det meste om strikking og mønstre....
  Derfor spør jeg om du gidder å kikke innom bloggen min og se på de sokkene jeg etterlyser mønster på? Har du sett disse noen gang?

  God dag videre til deg:)

  SvarSlett
 13. well, actually this is not a Nancy bush tecnic, but old estonian cuff, which she as a big fan of estonian traditional knitting is introducing to the world. and great thanks to her for that :) your mittens are as lovely as always!
  I on the other hand can't find inspiration to knit them as it is raining here all the time and who needs mittens. Give us the winters back!!!

  SvarSlett
 14. Muhv, you are of course right, it's just me speaking Norwenglish ;) I thought it was Latvian, but it's Estonian, then? (Or is it impossible to say which?)
  By the way, do you know others then Bush who have described this method? Have you seen it other places? I would like to describe it, and maybe see some variation on it.
  Thanks for your comment, and sorry about your weather :( Here in Oslo it is still cold enough to wear mittens, at least in the morning and afternoon. But to miss winter? I don't know ... ;)

  SvarSlett
 15. this cuff is also in japanese book called Nordic knitting http://www.fluffbuff.com/2006/11/nordic_knitting.html and in it is called Estonian spiral.

  SvarSlett
 16. well, there must be a l-letter at the end of the linkadress to work ;)

  SvarSlett
 17. Thanks for the recommendation, Muhv, I have ordered the book too, from yesasia.com

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...