12.2.08

Garngal. Må bare innrømme det.

Løftet jeg hadde til meg selv om ikke å kjøpe mer garn holdt vel akkurat en drøy uke inn i det nye året. Jeg har ingen sterk karakter, men lar meg friste. Og friste og friste igjen. Og det var ukas innlegg på temaet Pinneguri slår seg selv i huet.

I fjor bestilte jeg noe garn fra Knit Picks, Palette, gjennom en jente i Bergen som har kontakter i USA. Som kjent sender ikke Knit Picks utenfor USA.
Jeg fikk ikke alle fargene jeg ønsket meg, og så oppdaget jeg at jeg mangler lyse farger. Og - lyse farger er nødvendig for gode mønsterkontraster i vottene mine. Så jeg spurte på Ravelry om noen hadde rester de ønsket å selge eller bytte med meg. Sweetfigs fortalte at hun selv skulle bestille så hun kunne også bestille for meg, og sende det til Norge.
Som sagt så gjort: Jeg bestilte noen og tyve nøster til den nette prisen av 15 kr per 50 gram/nøste, og med porto som jeg betalte både til Knit Picks (de sendte jo pakka med garn til Sweetfigs) og så til Sweetfigs for å sende den til meg, kom hvert nøste på 24 kroner. Omstendig, men verdt det.
Så kom jeg tilfeldigvis over et garn jeg ikke kjenner, Rauma Lammeull. Det har 250 løpemeter per 50 gram så det er så tynt som jeg ønsker vottegarn skal ha. Det er dessverre hårete og grovt, så jeg sto og var veldig i tvil. Mensiden de sa i butikken at det skulle bli mykt når det ble vasket kjøpte jeg to farger, strikket en vott og vasket den. Jeg er ikke overbevist om at dette er et garn for meg ...

I promised myself not to buy any more yarn, but have I? Yes, I have! Weak character throw up your hand ...

Last year I bought some yarn from Knit Picks through a friend here in Norway. She has a friend in USA who send us the lot. I didn't get all the colors I had wished for, and I soon discovered I had not bought enough light colors. So I asked on Ravelry if any had some leftovers they would part with. Sweetfigs send me a message about she also was soon to send an order to Knit Picks and she would be glad to help me. I ordered yarn, Knit Picks sent her, and she sent me. Even if it is complicated and I pay for postage twice (first for Knit Picks to send to Sweetfigs and second for Sweetfigs to send me) the yarn came to Norway a lot cheaper than ordinary yarn like Rauma and Dale. And of course more important, I got the yarn that really warm my heart nowadays, the yarn that inspire me to make even more mittens, the yarn that is soft, have many different colors, and warm my and friends and families hands :D
I alos found a - for me - new Norwegian yarn, Rauma Lammeull. It has 250 meter per 50 gram (273 yards
), which make it as thin as I want mitten yarn to be. It is course, but the lady in the shop said it would soften up after the first wash.
So I bought two colors, and made a mitten, and washed it. I am not convinced ...

7 kommentarer:

 1. Lammeull er veldig fint til forsiktig toving. Har brukt mykje.

  SvarSlett
 2. Lova mig att aldrig mer lova nåt så dumt! Inte köpa garn??? Jag har väl aldrig hört på maken!;)

  SvarSlett
 3. oh -- but please show your Flickr photos of your "experiments" -- the colors are great! Maryjo
  (and nice to have you back!)

  SvarSlett
 4. Tror du må rette i den engelske versjonen din (streng pekefinger).
  Rauma Lammeull er ikke det samme som Rauma Finull, mener jeg.

  Fint å "se" deg igjen!

  SvarSlett
 5. Takk, Merete :)
  Magfly, ja, jeg tova den forsikt, og de ble litt bedre. Men den er hårete å strikke med, den yter litt motstand liksom.
  Knit-Marie, nei, temmelig dumt løfta, ja ;)
  Thanks, Maryjoo :)

  SvarSlett
 6. Lamullgarnet til Rauma er i allefall sterkt og det blir mykere i bruk. Strikket en babykjole i det og den har holdt seg kjempefint.

  SvarSlett
 7. Takk for kommentar, Ida E :) Titta inn på bloggen din og oppdaget at den kan jeg liksågodt abonnere på først som sist ;)

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...