9.3.07

Ferdig. Bentes sjal/Mai-Liss' røykesjal

Ferdig med det første av to sjal jeg skal bli ferdig med denne måneden. Begge to er enkle sjal, men samtidig er begge store og dermed tidskrevende.
Dette er Bentes sjal, også kalt Mai-Liss' røykesjal fordi det er presang til en røykende venninne.Mønsteret

Jeg har brukt Tynn alpakka, nesten 5 nøster (250 gram), og nesten 2 nøster med Dales Pelican dekorgarn.
Jeg har strikket med en rundpinne på 2,5 mm

Jeg la opp 4 masker, og fra og med første omgang la jeg opp én maske i den ene siden. Etter 8 omganger begynte jeg med dekorgarnet ved å strikke opp og ned, og snurre dekorgarnet rundt alpakkatråden oppe. (Se bildet.)

Det er 6 omg alapakka mellom stripene 6 ganger; 7 omg mellom stripene 4 ganger; 8 omg mellom stripene 4 ganger; 9 omg mellom stripene 4 ganger og så tilslutt 10 omganger mellom stripene inntil det som sagt var 160 msk på pinnene.

Da begynte jeg å felle, midt mellom to dekorstriper.

Sjalet ble avsluttet med fire masker som ble felt rett av.

Er det noe uklart eller feil så gi meg beskjed.

8.3.07

Ikke vondt i lommeboka, men i armen ;/


Åh, jeg har så vondt i armen min etter Oleana-besøket :O

Født og oppvokst i Oslo har jeg alltid hatt - om noe i det hele tatt - et skrått blikk mot det som evn. måtte komme utenfra. Greit nok hvis det kom utenfor Norges grenser, men det som kom med lastebil fra, hva er det vi kaller det? Ja, distriktene ... det som kom fra distriktene måtte per definisjon være utdatert allerede da det dro fra den lille plassen i Norge et eller annet sted.
Fordommer er noe vi ikke veit vi har før vi ser oss sjøl utenfra, og den muligheten har jeg vært så heldig at jeg har fått ved å flytte til Bergen for noen år*).

Ikke bare ser jeg at det er her nesten all verdiskapning lages (olje og vannkraft), jeg har også opppdaget sånt som Oleana og Janus, ved siden av en del ting som ikke hører hjemme i Bergen direkte. Ikke at jeg helt omvendt, det er mye på Vestlandet jeg har lyst til å filleriste og skrike: Er dere klar over at dere befinner dere i år 2007?!
Men sånn grovt sett :)
Så i dag var jeg innom fabrikkutslaget på Oleana-fabrikken på Espeland. Det må sies at det er et stykke utenfor Bergen, i Indre Arna, tror jeg det heter. Det viste seg å være innenfor Oleanas-fabrikklokaler, og det var veldig eksotisk en 8. mars å vandre gjennom en så klassisk kvinnearbeidsplass. Og se alle de fargene som var der inne - jeg lurer på om de som jobber der er mer tilfredse og glade enn andre bare på grunn av fargene de omgir seg med hele dagen?

De hadde ikke bare salg på garn, men også salg på b-varer. Og de solgte også ordinære varer. Jeg fant genseren jeg skal ønske meg til årmålet mitt :)

Ved siden av garnet kjøpte jeg et par pulsvanter til 170 kroner.

Bildet til venstre viser garnet jeg kjøpte. Litt over en kilo, og kiloprisen var 75 kr. Så alt i alt, 305 kroner, inkludert pulsvantene.

Og der ser du grunnen til at jeg har så vondt i armen også. Nøstene måtte jeg nøste sjøl fra disse store rullene. Nå kan man jo argumentere for at det var kjipt av meg ikke kjøpe rullene, men det var av det fineste garnet, det er veldig tynt. Og 3 kilo av dét ... livet ville ikke vært langt nok.

Men - jeg kunne brukt det som presanger da selvfølgelig ;)

Fargene er veldig Oleana-farger. Jeg snakket så vidt med en annen dame som kom på garnsalget, en veverske som kjøpte 8 kilo garn. Jeg bemerket at hun hadde valgt seg jordfarger. Og hun svarte:
- Jeg prøver stadig vekk å komme bort fra disse fargene, men de er blitt meg, det er dette som er mitt landskap.
Veldig godt sagt, syns jeg; da betyr vel det at disse fargene er mitt landskap, dette representerer meg.

Men jeg lærte i hvert fall en ting. Neste gang jeg skal på salg på Oleana-fabrikken skal jeg trene styrke noen dager i forveien ...

-------
*) Bemerk, jeg er født og oppvokst i Oslo, så folk som kommer fra distriktene og flytter til hovedstaden, de har kanskje et annet blikk på dette.

7.3.07

Salg på Oleana-garn


I dag, 7. og i morgen 8. mars er det utsalg på garn fra Oleana-fabrikken. Salget foregår på Janusfabrikken på Espeland, mellom kl. 8 og kl. 19.

Sees vi?

6.3.07

Sjalalong 6. mars


Jeg er kommet over midten på det første sjalet jeg skal gjøre ferdig i mars. Det går mer garn enn jeg trodde, men til gjengjeld blir det også større enn jeg trodde. Så det er jeg fornøyd med.


Det er det første bildet i denne serien.
Det andre bildet viser det andre sjalet som får ligge på vent til jeg er ferdig med dette. Hvis jeg da ikke må ha mer garn til den hvite-og-rosa igjen da?
Det tredje bildet viser risposen som jeg bruker å ha garnet i. Veldig vakker, syns jeg, og praktisk.

5.3.07

Han har jeg møtt :)


For noen uker siden var jeg innom en garnbutikk i Bergen. Rett etter meg kom det en ung gutt, som begynte å spørre dama bak disken om forskjellige typer garn. Selvfølgelig veldig uvanlig, og jeg husker at jeg koste meg over den unge gutten i garnbutikken. Og i går dukket han opp i avisa, så uvanlig er han, Andreas Kristoffer Feet Martinsen, 17 år.

4.3.07

Dåpsluer


Barneluer, lastet opp av bergensann.

På Vestlandske kunstindustrimuseum så er det flere permanente utstillinger, blant annet denne med dåpsluer. For en fantastisk inspirasjonskilde det må være for den som syr. Og har barn :)

3.3.07

Strikk7: Kari Steihaug


Som nevnt tidligere - og som jeg vil komme tilbake til flere ganger i 2007 foregår det en storstilt prosjekt her på Vestlandet i år. Fokus legges på strikking, men på det som kalles kunststrikking.


De fleste - kvinner - i Norge strikker, men få driver med kunststrikk. Det gjør Kari Steihaug. Hennes utstilling på Vestenlandske kunstindustrimuseum som går fram til 15. april. Den heter Arvegods.

Se flere bilder fra hennes tidligere utstillinger.


Da jeg så utstillingen var det flere tanker som fløy gjennom hodet mitt. Blant annet lacefreaks strikkeregel nr. 3 To knit is to rip. If you cannot rip, you cannot knit. Å strikke er å måtte ta opp strikketøyet for at det endelige resultatet skal bli bra.
Godt sagt :)

Legger ved et par videosnutter fra utstillingen også.


Ideen er at kjolen skal rekkes opp i løpet av den perioden utstillingen varer. Dét må være godt planlagt :O


Strikket klassebilde med hjemmestrikka jakker og gensere av dem som er på bildet. Jeg og sambo hadde stor glede av å finne ut hvilken strikkejakke vi selv representerte. Jeg skulle nok gjerne tilhørt en, oppgav at jeg var en annen, men må innrømme i ettertid at jeg antageligvis var en tredje jakke.

Og så fant vi henne som blei flyvertinne, han som blei mattelærer, han som blei aksjemegler, hun som blei mobba. Jeg tror ikke skoleklassene har forandret seg siden vi var innom.

Fun :)

2.3.07

Er det puls er det liv


Hadde jeg vært vetrinær ville jeg vært allmennlege, en som både tar sjiraffer og rotter. Eller kanskje ikke sjiraffer, kanskje det hadde stoppa på esler? Eller for å si det på en annen måte: Her går det både i sjal og i pulsvamere for tida.Den første er Hildes hjerter. Hurra!, den andre er Bølger, Pinnsvin design, og den tredje er Kabelvogn. Første og siste er etter mitt hode, og er enkle flettemønstre.

Jeg er blitt inspirert av pulsvarmerbytteringen jeg deltar i til å lage noe jeg aldri har værti borti før. Altså, pulsvarmere. Jeg har de siste årene oppdaget at jeg har veldig kalde hender, noe jeg sjøl tror henger sammen med den lave pulsen jeg har for jeg har god sirkulasjon ellers (= hår overalt).
Så tenker jeg at pulsvarmere vil hjelpe meg til å holde meg varmere på hendene. Det blir spennende å se om det fungerer.

Jeg er fasienert av andres ideer til pulsvarmere. Queen Mudds Mudder stiller i egen klasse, men også EMs Design og Hildes pulsvarmere legger lista høyt.

Og så fins det jo endel gratismønstre å prøve på også ... :) Dette fra Drops for eksempel.

Ferdig. Hildes hjerter. Hurra!

Inspirert av Hildes pulsvarme-entusiasme har jeg laget min egen, som også har fått hennes navn, Hildes hjerter. Hurra!Så her kommer min andre oppskrift, la pulsvarmerne gå landet rundt :)

Garn: Shakun, kinesisk ull med 20 % cashmir (kan byttes ut med alpakka).
Pinner: 2,5 strømpepinner og en ekstrapinne til flettene, eller evn. ikke.

Legg opp 48 masker, strikk 6 omganger, lag en hullomgang på følgende måte: Strikk 1 maske, kast på tråden, ta en maske av og strikk neste, ta den forrige over (fell).
Strikk 8-10 omganger, og begynn på mønsteret. Mønsteret består av tre fletter, tett-i-tett med en vrang maske mellom.
1.-4. omgang: 1 vrang, 3 rette, 1 vrang, 4 rette, 1 vrang, 4 rette, 1 vrang 4 rette, 1 vrang, 3 rette, 1 vrang, 24 rette.
5. omgang: 1 vrang, 3 rette, *1 vrang, ta av 2 løst på ekstrapinnen, strikk 2 rett bak, strikk så de to som er på ekstrapinnen*, gjenta det mellom * to ganger til (tilsammen tre), 1 vrang, 3 rette, 1 vrang, 24 rette.
6. omgang: 1 vrang, 3 rette, 1 vrang, 4 rette, 1 vrang, 4 rette, 1 vrang 4 rette, 1 vrang, 3 rette, 1 vrang, 24 rette.

Dette er mønsteret. Sjøl valgte jeg å gjenta disse seks omgangene 4 ganger, men det avhenger jo av hvor lang - eller kort - du ønsker den.

Strikk omgang 1.-3. før du avslutter med 8-10 omganger rette pinner, lag en hullomgang, strikk 6 omganger rett og fell av.

Tips: Jeg valgte å ha en ekstra lang oppleggtråd for å kunne bruke resten til å sy inn bretten på baksiden - det er jo det hullmønsteret er til for, å lage en kantkant. Det samme gjorde jeg da jeg avslutta arbeidet etter fellingen, å beholde en ekstra lang tråd som kunne brukes som sytråd.

1.3.07

Pulsvarmer KabelvognDet er en opplagt grunn til at denne pulsvarmeren har fått navnet Kabelvogn. Kanskje litt rar, men den sitter veldig bra. Kanskje for bra til at det vil bli komfortabelt med tanke på at det er alpakka? Jaja, du får vurdere det sjøl, her er i hvert fall oppskriften:

Pinner: 2,5 strømpepinner med én ekstrapinne til flettene
Garn: Drops' Alpakka

Legg opp 50 masker. Strikk rett 6 omganger. Lag én omgang hullmønster ved å gjenta: *Strikk 1 msk., kast på tråden, ta 1 msk av, strikk 1 og ta den løse msk over (fell)*. Strikk rett 8-10 omg. Begynn på mønsteret.
1.-4. omg.: Gjenta *1 vrang, 4 rett*
5. omg.: Gjenta *1 vrang, ta 2 msk løst av på ekstrapinnen, strikk 2 msk rett, strikk de to msk på ekstrapinnen*
6. omg.: Gjenta *1 vrang, 4 rett*

Disse 6 omgangene danner mønsteret, og de gjentas 4 ganger eller så mange ganger som man ønsker at pulsvarmeren skal være lang.
Avslutt mønsteret ved å strikke omgang 1 tom 4, før man går over til ren glattstrikking igjen.
Strikk 8-10 omganger. Strikk én omg hullmønster som over. Strikk rett 6 omg og fell av.

Sy inn kantene oppe og nede.

Tips:
La det være ca 30 cm tråd igjen når du legger opp og kutt av ca det samme etter siste felling. Disse trådendene kan brukes til å sy inn kantene.

Har du meninger om oppskriften, er noe uklart eller feil, så send meg en kommentar, ikke sant?

--- Edit ---

I kommentaren ligger det et flott tips fra frøken ij. Hun viser til en lenke der man kan lage fletter uten den ekstra pinnen (og jeg er helt enig med alle som mener den er et herk, særlig på begynnelsen av pinnene ;o)
Jeg har ikke prøvd det sjøl så jeg kan ikke stå inne for at det fungerer. Men jeg skal prøve :)
Takk, frøken ij :D

28.2.07

Hode under vann


Takk til dere som tok dere tid til å komme med forslag til artige og gode blåggtitler i går :) Noen av dem har jeg brukt lang tid på så navn betyr noe det.

Jeg skal delta i en sjal-along i mars. Det er første gang jeg deltar i noe sånt, og jeg blei nok litt dradd med da forslaget kom opp først. Jeg har i noen uker nå gått og siklet på å strikke blondesjal, det er så mange vakre. Og sjøl om det etter hvert er blitt noen så ville jeg prøve å utfordre meg sjøl.

Men så kom jeg på at jeg holder jo på med to andre ... Så da flere andre benyttet seg av alongen til å bli ferdige med sjal de var i gang med følte jeg presset på meg lette. Så nå benytter jeg anledningen til å bli ferdig med Skiraste sjalen/Birch, og Bente.

Det vil komme flere muligheter, det er jeg sikker på.

27.2.07

What's in a name?


Alt! spør du meg. I hvert fall her i blåggland hvor vi er tretten på dusinet og noe må skille deg fra meg. Og omvendt.

Så hva skiller oss? Jeg faller ofte for en god blåggtittel. Faktisk er det første bud for meg til å bli interessert i en lenke. Det andre er at den anbefales på et nettsted som jeg har tiltro har omtrent samme smak som meg. Først da - hvis jeg ikke sitter og sørfer i forkjølelseståke da - tar jeg meg en tur.

Det fins millioner - om ikke milliarder? - av navn å velge mellom. Noen engelske som fungerer for meg er: Purls before Swine, Granny Squares Anonymous (dessverre ikke i virksomhet lenger), Crazy Aunt Purl og The Garden of Pink Shadows. Jeg syns rett og slett navnene er poesi, jeg.

Hva som befinner seg bak With a hook, Kung Fu Knitting og Monster Crochet skjønner man jo intuitivt. Men sagt på en artig måte.

Og siden det er på engelsk så er det sikkert mange titler som går meg hus forbi rett og slett fordi jeg ikke skjønner dem. Da er det greiere på norsk, og til dels svensk. Tittelen på blåggen Vriddrett skiller seg selvfølgelig fra andre, men det geniale med supernøtts blågg, syns jeg, er titlene på innleggene hennes: Hva med Shoppdatering? (Ved anledning skal jeg stjele den til planteblåggen min og ha et innlegg som skal hete Soppdatering ;p ... ), Krefttak, Bond, Arm Bond, Brå Grå, etc, etc.

Andre gode blåggtitler er de som minner om eventyr og vers fra barndommen.For eksempel Marie fly fly, Den gode feen og Fru Pigalop.
Og så er det de som går rett på sak, her er det heldigvis ingen mystikk Strikking & sånt, Ull & tull, og Fiberfeber som bruker seg av den mest poetiske bokstaven på norsk, nemlig f.

Hadde ikke tittelen Flittige hender/grønne fingre skulle jeg brukt den. Tittelen En till stickblogg blei jeg provosert av første gang jeg så. Men når jeg hadde befunnet meg i blåggland noen uker gikk det opp for meg at det var en veldig god tittel.

Og tilslutt en blågg som stiller i egen klasse, hver gang jeg ser den tittelen i noen annens blågg bare MÅ jeg stikke innom, enda vi ikke har så veldig mye til felles på håndarbeidssida, I et hus i en hage. Vakkert.

Og kan jeg få si, det gjemmer seg også ekstremt gode blågger etter min mening bak intetsigende - for meg - titler. Ingen nevnt med - navn.

Sjøl tar jeg sikte på - som iHanna - å skille meg ut ved fotografiene. Så neste gang jeg tagger folk i blåggland skal jeg gjøre det på grunn av bildenes fortreffelighet. Hello Heather :)

Kan du anbefale en blågg med et godt navn, på den ene eller andre måten?

26.2.07

Blod på tann


I Elite sin blogg kom jeg over et innlegg der hun omtalte et italiensk garn, Lana Grossa. Siden innehaveren i butikken Sofies i Sofies gate i Oslo reklamerte så heftig for italiensk garn - og italienske strikkemodeller - blei jeg nysgjerrig og så etter på nettet om
jeg kunne finne ut mer om dem. Og fant hjemmesiden deres.

De har ikke bare flotte blader, se dette med mye flettestrikking og dette med mye blondestrikking, men de legger også ut nye mønstre til nedlasting hver måned. Jeg blei ikke sælig imponert over tidligere mønstre, men bildet til venstre er deres presangen til oss i februar, og det likte i hvert fall jeg veldig godt. Her er lenke til oppskriften.

25.2.07

Ferdig. Kim. Phu!


Ja, da var jeg i havn. Takk til alle som har fulgt meg på denne ferden på noe stormfullt hav ;) Bare jeg skjønte hvordan lese kartet viste det seg å være veldig lett å styre skuta mot rett strand. På rette pinner skjønte jeg hele tida hva som skjedde foran meg.
Det var i grunnen bare 2. omgang som var litt tyngre, å strikke to vrange i to kasta masker etter hverandre krever litt tålmodighet.


Jeg valgte å strikke den store størrelsen fordi jeg regner meg som noe tjukk i huet (no pun intended), men den er litt i største laget gitt. Så styrer jeg skuta igjen ut mot fjerne horisonter - nåja, i hvert fall Hirtshals: Jeg skal også prøve meg på den mindre, med et annet garn. Men jeg velger fortsatt rette pinner, ikke å ta utfordringen med rundpinner.

Den siste var til deg, supernøtt ;D

24.2.07

Og sånn går dagene ...


På alle måter går det bedre i dag. Ikke bare er jeg på vei opp igjen fra forkjølelseshelvetet, stemmeløs men ved godt mot, og så fikk jeg til Soul i går.
Det med to pinner - tusen, tusen takk supernøtt for at du hjalp meg gjennom dette - var rett og slett det som skulle til. Jeg kan ikke komme over hvor rar jeg føler meg som ikke skjønte det ikke var rundpinner!

Men så har jeg også fått pakke i posten i dag. Mine pulsvarmere kom fra min hemmelige pulsvarmevenn i Sverige. Siden jeg jobber i nær kontakt med mennesker hele dagen er det et must å holde seg varm på hendene, og det spørs om jeg ikke skal klare det med disse? Det hygienske får jeg ordne med at jeg bare bruker dem mellom "slagene".


Pulsvarmerne jeg har strikket er også ferdige og skal sendes avgårde i dag. Jeg har laget mitt eget mønster, og er veldig fornøyd. Skulle nesten ønske de var til meg, jeg ;)
Bilde kommer etter hvert når min hemmelige pulsvarmevenn har fått dem i hende.


Og så et bilde av kanten av sjalet som lovet.

23.2.07

Opp på hesten igjen


Sitter, nei ligger, og renner fra alle - nesten - kroppens huleåpninger, og har det bare vondt. Forkjøla som jeg aldri har vært før.
Heldigvis orker jeg å høre på radio, syntes synd på meg sjøl og - strikke. Så nå i kveld stiger jeg opp på hesten igjen og prøver Soul.

Én sjanse til ;)

22.2.07

Hunden med øyne så store som tinntallerkener


The Dog/Hunden, lastet opp av bergensann.


Ja, for det må vel være fra eventyret denne hunden er laget etter? Så kanskje lampa er dansk?

Det er altså en lampe, og det er sambos. Han arvet den etter en onkel, antageligvis fra 1950-tallet? Og - det er bare fordi sambo er bortreist jeg kan skru på lyspæra. Alle gutter har en hellig krok der de ikke slipper damene til, denne gutten har altså denne hunden.

Er den ikke absolutt fantastisk?

21.2.07

WIP - sjal inspirert av Bente


Noen reiser til Kina for silke. Noen reiser til New York for å gå på museum. Noen reiser fra Bergen til Oslo for å kjøpe - garn. Ja da, det er meg :)

Og etter å ha vært på shopping hos Bente i Bentsebrugata (jeg tror kanskje det er en kobling her, i hvert fall het ingen i butikken Bente) på Bjølsen i Oslo (det 3. bildet i serien over), så blei jeg inspirert til å begynne med dette sjalet i mangel på siste garn til Skiraste sjalen. Sjalet hos Bente er strikket i Mohair/Vivaldi og et pyntegarn, jeg valgte Tynt Alpakka og Dales Pingvin som dekorgarn. Og er veldig fornøyd med det. Det er litt tykkere og varmere enn mohair, og det passer bra fordi det skal bli et røykesjal. Dét skulle man tro var gått av moten med askebegre, men siden venninna mi har altså ikke tenkt til å slutte å røyke, og jeg har gitt opp å mase skal jeg i hvert fall holde henne så varm at hun ikke får lungebetennelse.

Jeg begynte med 4 masker, og øker én maske i den ene siden helt til jeg syns sjalet er stort nok, da vil jeg strikke sammen to masker i stedet. Enklere kan det vel ikke bli?

--- Edit ---
Supernøtt spurte om det ikke blir mange løse tråder å sy etterpå? Og hvem ønsker mange løse tråder å sy inn ;)
Og svaret er nei, det er bare å strikke inn hovedtråden og pyntegarnets ende i begynnelsen, og så er det å sy den siste hovedtråde. Enden på pyntetråden blir strikket inn fordi hovetråde fortsetter et stykke etter siste stripe.

Pyntegarnstripene begynner på toppen, den rette enden, strikkes ned - og jeg øker også én maske på den - og opp igjen. Det er 6 og 10 omganger mellom hver stripe med pyntegarn, og da bare snurrer pyntetråden over hovedtråden for hver omgang. Jeg strikker egentlig ganske stramt, så her må jeg passe på litt så jeg ikke strammer for mye oppe når jeg vrir ellers vil det ikke bli pent.

Jeg skal ta bilde ved anledning.

20.2.07

Oslotur - igjen


Bentes butikk, lastet opp av bergensann.


Jeg har vært over fjellet igjen, i Oslo. Og kjøpt garn. Igjen. I denne trådenHobbyforumet fikk jeg tips om garnbutikker i Oslo etter at jeg var der for en måned siden og etterlyste flere.

Denne gangen var jeg innom Nøstebarn og Bentes Boutique, hus-i-hus på Bjølsen. Og jeg kjøpte en mengde garn hos sistnevnte, det var en så deilig butikk. På Nøstebarn fikk jeg dansk lammull-garn til spottpris, 86 kr for 91 gram. Planen er å lage et blondesjal med det sånn etter hvert, når andre prosjekter er blitt ferdige.


Noe av garnet jeg kjøpte er: Alpakka (prosjekt Pulsvarmere), strømpegarn (tankeløs strikking), silketweeden kan brukes til innlegg i vanter ("men ikke for mye for silke strekker seg"), lammeullen, og så bare vakkert garn som jeg i dag ikke veit hva jeg skal bruke til.

Men, jeg anbefaler Bentes og Nøstebarn til alle som er på jakt etter garn, både spennende og billig :)

18.2.07

Hjerter fra Hilde


Hjerter fra Hilde, lastet opp av bergensann.


Jeg var slu og skrev en kommentar i jubileumsbloggen til Hilde. Og som takk for at jeg var sleip fikk jeg to hjerter i posten. Snakk om å ta lufta av ondskapen ;)
Ikke bare var hjertene vakre og passet mitt bergenske vindu perfekt, men til og med innpakninga var vakker. Tusen takk for presangen, Hilde :D) (Og til alle som lurer, det med å være sleip var ironi ... Jeg syns alle skal legge igjen kommentarer de er innom, jeg.)

16.2.07

My name is Idiot. Stupid Idiot.


Lacefreak trøster oss alle med at noen ganger er det ikke oss det er noe galt med. Og det er det mye sant i, noen ganger ligger feilen utafor oss sjøl.

Men av og til får vi se i øynene at det faktisk er oss. I hvert fall er jeg kommet så langt at og blitt så voksen og moden, og det er ikke måte på hvor klok jeg egentlig er, noen ganger er det faktisk meg. Historien, hvis noen er interessert i å se dumskap in situ, er ...

a) Jeg falt for lua som Bente hadde strikket, Soul av Kim Hargreaves.
b) Jeg bestilte den. Og strikket den.
c) Jeg trodde på tro og ære at jeg strikket den. Ingen kunne fortalt meg at jeg holdt på med noe galt, jeg var så innstilt på at dette var lua jeg strikka.
d) Jeg gav den opp, jeg fikk den ikke til.
e) En medblogger forbarmet seg over meg. Og tror jeg også, likte mønsteret. Og spurte om ikke hun kunne få kjøpe det av meg?
f) Jeg sendte det til henne.
g) Hun sender meg en takk, og i en BISETNING nevner hun at hun vil prøve å strikke den på rundpinner - som en liten utfordring.
h) RUNDPINNER? Fins det noen annen måte å strikke denne på?
i) Jeg LESER oppskriften og oppdager at jeg har LEST rundpinne enda det faktisk står lange pinner der.

Er det rart jeg har hatt problemer?

Ja da. Jeg veit, noen av dere ville klart det uten å tenke seg om en gang, men altså ikke denne dama her. * Sukk * Nå må jeg prøve enda en gang, og jeg som følte jeg hadde lagt dét forholdet bak meg.

15.2.07

WIP - Skiraste sjalen

Mønsteret har jeg hentet fra ICA-kurirens nettsted.

Det er et veldig enkelt mønster som går over åtte omganger der fire av dem består av fire vrange omganger. Så det går omtrent på autopilot etter noen omganger, noe som er greit hvis man har lyst til å følge med i samtalen/TVen/inni huet.

I mønsteret er sjalet strikket i Kidsilk haze. Ved å strikke det i 2-trådet Isager Tvinnigarn får jeg et fastere sjal, og et mer passende hverdagssjal. Bildet nederst til venstre viser hvordan mønsteret ser ut før jeg strekker det ut, som på det øverste til venstre.


Skiraste sjalen, lastet opp av bergensann.

Kan jeg spørre om noe? Dere som har gjort dette før, laget blondesjal, hvorfor må man "blocke"? Hvorfor kan man ikke bare dampe det?
----
WIP = work in progress

11.2.07

Ut på tur/strikkeår på VestlandetSjøl om jeg bor og virker i Bergen så kan jeg ikke si jeg har lagt veldig mye merke til at det markeres Strikkeår i år. Det høres kanskje surt ut, men det er ikke meninga, jeg bare etterlyser målsettinga deres: "Strikking på dagsordenen!" Kanskje det er litt tidlig på året ennå?

Sa og skrev jeg tidligere i dag. Men hadde jeg sett på kalenderen så hadde jeg kanskje blitt oppmerksom på at strikkeåret ikke åpner før til uka, 17. februar.
Ja da ;)


Det er ikke noe småtterier heller, men et samarbeide mellom viktige kulturinstitusjoner her på Vestlandet.
Permanenten
Bergen museum
Osterøy museum
Norsk trikotasjemuseum
Hordamuseet
De Heibergske samlinger
Høgskulen i Sogn og Fjordane
Galleri Format

Også studenter er dratt aktivt inn i prosjektet. Se og bli inspirert av Ingegerds hus :)

Det er minus 8 grader her i Bergen for tida så nå skal jeg kle godt på meg, i mitt mitt yndlingsjal og min yndlingslue, og en varm ullkåpe og dra på utstilling. På Vestlandske Kunstindustrimuseum skal jeg se Kari Steihaug som jobber med resirkuelring av velkjente strikkeplagg.

Og som jeg skal gå og se en annen vakker dag i stedet. I og med at utstillingen ikke åpner før til uka.

Aking i Fløibakken


Det har vært en fantastisk dag i Bergen i dag. Nesten som en vanlig dag i Oslo ;) Og det har selvfølgelig ført til at folk har gått mann av huse for å bruke seg av den flotte dagen. Blant annet har folk gått på tur til Fløien, som meg, mens andre har faktisk gått på ski i de samme løypene. Og atter andre bruke bakkene til å ake i.

Det er godt vi har sånne dager innimellom alt regnet. Uten spørs det om ikke flere hadde blitt værflyktninger.

Byen min i dagJeg er forskerenke for tida, og har vært på lang søndagstur aleine. Først opp på Fløien, så ned igjen, og så en liten tur i sentrum. Bildene viser ruta mi bedre enn jeg kan fortelle.