9.3.07

Ferdig. Bentes sjal/Mai-Liss' røykesjal

Ferdig med det første av to sjal jeg skal bli ferdig med denne måneden. Begge to er enkle sjal, men samtidig er begge store og dermed tidskrevende.
Dette er Bentes sjal, også kalt Mai-Liss' røykesjal fordi det er presang til en røykende venninne.Mønsteret

Jeg har brukt Tynn alpakka, nesten 5 nøster (250 gram), og nesten 2 nøster med Dales Pelican dekorgarn.
Jeg har strikket med en rundpinne på 2,5 mm

Jeg la opp 4 masker, og fra og med første omgang la jeg opp én maske i den ene siden. Etter 8 omganger begynte jeg med dekorgarnet ved å strikke opp og ned, og snurre dekorgarnet rundt alpakkatråden oppe. (Se bildet.)

Det er 6 omg alapakka mellom stripene 6 ganger; 7 omg mellom stripene 4 ganger; 8 omg mellom stripene 4 ganger; 9 omg mellom stripene 4 ganger og så tilslutt 10 omganger mellom stripene inntil det som sagt var 160 msk på pinnene.

Da begynte jeg å felle, midt mellom to dekorstriper.

Sjalet ble avsluttet med fire masker som ble felt rett av.

Er det noe uklart eller feil så gi meg beskjed.

7 kommentarer:

 1. Anonym9.3.07

  Kjempe flott sjal du har laget til din vennine. Ønsker deg og dine en fortreffelig helg.

  SvarSlett
 2. Anonym9.3.07

  WOW! Ferdig allerede. Det ble kjempemorsomt sjal med de stripene.

  SvarSlett
 3. Anonym9.3.07

  Dette ble kjempefint.

  SvarSlett
 4. Anonym11.3.07

  For eit nydelig sjal!! :) Fekk lyst å lage meg eit sjølv eg, takk for inspirasjonen.. Du veit vel ikkje tilfeldigvis om dei har sånt dekorgarn i grønt? ;D
  (grønt må det vere, ja..)

  SvarSlett
 5. Hyggelige kommentarer :)

  Bea, jeg prøvde å slå opp på Dales siden, det nærmeste jeg kom var denne . Men du kan vel bare finne et dekorgarn som er grønt? Det er jo så utrolig mye forskjellig. Den garnbutikken som legger ved siden av Finnegården har Dale, og det samme har den som ligger oppi Vaskerelven (de som nylig flyttet nylig Ole Bulls plass).

  Egentlig angrer jeg litt på akkurat dette garnet, det tar litt for mye oppmerksomhet, skulle jeg strikka på nytt ville jeg valgt et mer nøytralt dekorgarn. Men, det er meg, da ;)

  Lykke til :)

  SvarSlett
 6. Anonym12.3.07

  Takk for tipsene!
  Lurer litt på å prøve med Oleana-garnet mitt. Blir kanskje ikkje like mjukt som alpakkagarn, men det er no verdt eit forsøk.. (trur ikkje eg skal innom strikkebutikkane på ei stund, blir i så fall nødt til å bygge på huset for å få plass til meir garn..) ;D

  SvarSlett
 7. It,s beautiful idea !!! Thank You very much!!!

  SvarSlett

Jeg blir kjempeglad for alle kommentarer, selv om jeg ikke svarer hver i sær :)
Dessverre har jeg måtte skru på ordrebekreftelse fordi jeg får så innmari mye spam. Håper ikke dette gjør det altfor vanskelig for deg å kommentere.

Og lageret økte …

Eller lager? Er det noe hyggelig ord for alt det vakre garnet jeg har hjemme?  Mens jeg tenker litt mer på det ordet kan jeg fortelle om d...